Statcounter

söndag, december 23, 2012

Nu är det jul igen!

Här har det inte blivit mycket bloggat under hösten, men jag har gjort väldigt mycket annat som jag hoppas få se färdigt snart. Det ska komma ut några nya sånger vid nyår, en har redan kommit. Nu har jag inga åtaganden förrän i slutet av januari, förutom skoljobbet förstås. Jätteskönt! Jul- och nyårshelgerna hoppas jag kunna växla mellan promenader och soffhäng. Och så några konserter... 

Mina husmorsambitioner försvann för många år sen, men julbord tycker jag om. Då äter vi av det i flera dagar och jag slipper stå vid spisen och föda fram nya matidéer varje dag. Skinkan håller just på att griljeras, sillen är inlagd, köttbullarna i frysen och Janson är på gång. 

Julgranen fick, mot de vanliga principerna, komma in redan igår eftersom det var lördag. Liten och söt. Så värst mycket mer julpyntat är det inte, mer än en tomteparad vid teven, röda kuddar och extra många ljus. Enkelt att städa undan om knappa två veckor. 

Själva julfirandet med klappar och rim sker på tisdag eftersom det är fler som vill fira ihop med barnbarnet... men det är bara bra, då kan jag sova middag och vara pigg på julnatten när Julkören ska sjunga. Nio damer.

God jul på er alla tappra bloggare som inte har gett upp! Jag har märkt att det glesnat i leden. 

16 kommentarer:

Morgondimma sa...

God Jul till Dig och de Dina också.

Anonym sa...

Riktigt söt gran!
Att du tycker om julbord såg vi på korten från S-köpings Brunn. Fast det är såklart mysigare om nån annan slavar över pannorna i köket.

Ha det så bra över helgerna och tack för tacket till "oss tappra (trogna) bloggare som inte ger upp" - fast man ibland kan vara frestad....:o(
M a o GLÖM OSS INTE - vi som inte fejsar eller tvittrar! That´s an order! Undrar du varför det ´glesnat i leden´ när man får ett inlägg i månaden ungefär...?
håhjaja :o)

Gott Nytt 2013 allihop - tur att majorna hade fel!!!

KulsprutanMarianne sa...

Vilken fin gran ni har! Vi får nog ingen i år, för Klas som skulle fixat den i dag ligger och vårdar sin feber i stället. Inga svärföräldrar heller, för de vågar så klart inte komma när han är så sjuk. Men vem vet, de kanske kommer om några dagar i stället, så vi kanske firar jul på tisdag vi också!

Önskar dig en riktigt GOD JUL!
Kramar!

Bloggblad sa...

Morgondimma: Tack - och krama de båda pälsdjuren från mig!

Kulsprutan: Jag ska bättra mig - för din skull! Men med de glesnande leden menade jag även andra bloggare, det är bara ett fåtal av "mina gamla" som hänger i. Att jag missköter mig och får färre läsare, det förstår jag ju!
Du hade väl ändå inte trott att jorden skulle gå under?
Vi hörs nog av innan det blir en trea på slutet!

Marianne: Stackars honom! Har ni fått färdigt med all renovering nu?
Hoppas att ni får en fin jul och att Klas frisknar till!

Cecilia N sa...

God Jul på dig också!
Jag inser att jag inte kan sjunga på julnatten heller. Jag blev tvungen att ge upp konsertrepetitionen häromveckan för att inte andningen lydde och det är likadant än, om än jag tror bättre.
Men det är under behandling så det SKA bli bättre.

Bloggblad sa...

Cecilia: Stackare! Det är så himla trist att inte kunna vara med. Peppar, peppar... men jag har varit frisk sedan mars när jag fick halsfluss. Jag njuter varje dag och hoppas att det håller.

Tur att du har fått medicin i alla fall!

Klimakteriehäxan sa...

Marianne - en riktigt god jul önskar jag dig och de dina!

mossfolk sa...

Vilken fin liten gran. Vi får inte plats med något, men kom på att det ju finns julenar... Det är utan tvekan bland det fulaste vi haft inne. Men den lyser i allafall upp lite i hörnet :)

God Jul!

Maya sa...

God Jul ♥
Kram Maya

Bloggblad sa...

K-häxan: Tack - detsamma till dig och familjen. Jag tycker det ser ut som om ni firar i Norge?

mossfolk: Vi har haft på tok för stora och klumpiga förut, så förra året valde jag en ännu mindre än den här. Maken har lite svårt med ögonmåttet, han tar alltid större än vi tänkt, men den här blev riktigt bra.

Maya: Tack ska du ha!

Nina Lindh sa...

GOD JUL!

Bloggblad sa...

Tack för ditt besök här, Nina och god jul till dig med!

Ökenråttan sa...

Nä, nån gran får jag inte. (Jag är den enda i familjen som vill ha det.) Nå,vi överlever ändå. Julmat så det räcker till nyår och vacker snödekor utomhus och ett nytt, svårt pussel som verkar kunna räcka till påska. Vad kan man mer begära? God fortsättning med mycket musik och så "ses" vi på det nya året.

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Jag var väldigt emot gran tidigare, men de senaste årens miniversioner gillar jag.

Jag hoppas att vi ses i Hagaparken framåt våren! Om inte förr... Ha det så gôtt!

Mildred sa...

Jo det är en finfin gran. Men när jag tänker på hur mycket barr granar brukar hålla sig med. Man får sopa och sopa fram till midsommar. Inte kul.

Bloggblad sa...

Mildred: Kära du, har du ingen dammsugare???
Fast jag skulle nog inte ha gran om det inte var för herrarna i familjen.