söndag, april 07, 2013

Konsert

Äntligen stod hon i.... äsch, det bra uttrycket var det visst Selma som kom på... Men äntligen kom den här kvällen - premiärkonsert med 14 nyskrivna sånger. Åh, vad jag njöt! Det blir ju nåt helt annat än när jag har fått dem uppspelade rakt av bara. Ann-Christin Hallgren sjunger så fantastiskt vackert, det låter som en klyscha, men det ÄR faktiskt en ära att få samarbeta med dessa proffs! På översta bilden anar man Beng-Göran Sköld vid flygeln i hörnet, och man ser mitt bakhuvud längst fram - jag var ju på språng lite då och då för att presentera sångerna. . 
Att få höra de texter som jag plitat med, både när jag promenerat och legat på soffan - och faktiskt har jag skrivit en av dem på... näe, det törs jag inte berätta. Tänk om min chef skulle läsa här! Men att få höra dem framföras så här - det är som en dröm. Nej, det ÄR en dröm. 

 Jag var mest nervös för att det inte skulle komma mer än de närmaste familjemedlemmarna, men det hade jag inte behövt oroa mig för. Några till hade det gått att få in, men 130 personer fyllde upp bra!
Känner någon igen blomsterbudet? Det gick lite snabbt, taget från långt håll, men det blev schvung över bilden. Jag har haft Ann-Christin som körledare i många år, min dotter också - och hon har dessutom sjungit i Bengt-Görans flickkör i några år.
Eftersnack med god mat satt inte fel... Nu är jag trött och mätt och glad och nöjd. Bättre kan det väl inte bli? 


20 kommentarer:

Ingela sa...

Förstår att det måste kännas härligt, det märker man i din text också.

Bloggblad sa...

Ingela: Vet du, det är nästan svårt att beskriva hur det känns, är inte van att vara så lycklig att jag nästan svävar. Hela familjen var där också, jätteroligt att de kom frivilligt. (Alltså, nåt val hade de inte... ;))

Men jag gissar att jag snart är nere på jorden igen... hehe... har ju varit med ett tag. Men jag suger ur det gôttaste ur svävandet.

Monet sa...

Åh vad underbart det måste ha varit för dig! Du ser så fantastiskt glad ut och det förstår man verkligen. Grattis!

Cicki sa...

Jag kan riktigt känna din stolthet. Den är du värd. Härligt. Önskar jag hade varit där. Men det kanske kan bli något tillfälle till slut.

Elisabet. sa...

Ja, jag gratulerar här också. Det är inte svårt att ana glädjen .., det liksom skvimpar åt alla håll!

Sååå roligt för er alla!
Och bra att textförfattaren också kommer fram, det kanske inte är så vanligt?

Bloggblad sa...

Monet: Tack! Ja, den glädjen var inte påklistrad, jag går omkring med ett saligt leende även idag, vaknade och var pigg redan tidigt.

Cicki: De börjar spela in en cd i morgon, så räkna med att jag kommer att gå ut hårt och marknadsföra framåt sommaren! Berget får väl komma till Muhammed på det sättet?

Elisabet: Tack ska du ha - och du har helt rätt, det har hänt flera gånger att sångerna blivit presenterade enbart som "kompositörens", så det var himla roligt att få vara med och berätta om skrivandet och hur de har kommit till. Det blev en bra treenighet...

Tankevågor sa...

Stort, varmt grattis till dig Marianne! Vilken glädje och vilken känsla du beskriver! Sitter här och bara ler och blir varm i hjärtat för din skull. :-)

Lisbeth

Vonkis sa...

Stort grattis! Tänkte på dig när jag satt på bussen igår, önskade att jag kunnat vara på plats och lyssna.

Bloggblad sa...

Lisbeth: Tack - jag är fortfarande jätteglad. Sitter och lyssnar på inspelningen från igår medan jag röjer på skrivbordet. Och ler... :)

Vonkis: Tack för omtanken! Hoppas att du finns i närheten den 9 juli - annars vet du, får du köpa skivan! De börjar spela in den i morgon.

Anonym sa...

Vilket flyt du har på sistone. Gratulerar!

Var ´Himlen kommer så nära´ med? Den är ju min absoluta favorit, som du redan vet.
Skivan ska jag se till att införskaffa! Jag kanske t o m ber dig om hjälp att skaffa den åt mig - eller går ni ut internationellt?
Maten ser god ut och var klart välförtjänt den här gången. Drack ni sake? Jag ser inga glas alls på fotot.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Nej, Himlen har en annan kompositör. Men det fanns en hel del annat om himlen...

Jag lovar att se till du får skivan - kanske kommer jag personligen med den... ;) Internationell satsning har vi inte tänkt oss, men vem vet? Svenska kyrkan på Mallorca kanske har bokbord?

Det var thaimat - då dricker man väl inte sake? Men du, vad sugen jag blev på sushi nu... Jag drack starköl och de andra höll sig till vatten...

Vonkis sa...

Det blir till att köpa skivan då, är troligtvis hos päronen juli ut. jag har ju redan en skiva med en av dina låtar på, spelar den lite nu och då.

Musikanta sa...

Roligt att det blev en sådan succé! 130 personer är ju helt fantastiskt. Du är jättesnygg på kortet, skulle gärna velat haft en halsduk i den färgen. Så snyggt!
Nu får vi se om det blir någon recension i NT i morgon.
I

Ökenråttan sa...

Ahhh - känslan! Det gick bra ! Och dom gillade det!!!! Och nu kan du pusta ut, förhoppningsvis! Njut!!!
(Vad skulle B*dil M. säja om alla dessa utropstecken? Enligt hennes skrivregler får man bara använda högst två - per bok!)

Bloggblad sa...

vonkis: Visserligen finns det planer på en liten turné, men inte så långt norrut! Jag har träffat några till av dem som skrivit till den skivan du har, det känns roligt att veta vilka det är.

Musikanta: Ja, det är faktiskt rätt mycket. Men båda "artisterna" är kända körledare, det kan nog påverka intresset.
Jag hoppas att M***y T*****n gillar den här sortens musik... publiken gjorde det i alla fall. Jag har sällan varit med om att så många rusat fram för att tacka efteråt. (Fast... det är inte heller så ofta som publiken vet när jag har skrivit nåt...)

Ökenråttan: Jag njuter i fulla drag! Har inte riktigt landat än. Och inte heller har jag kommit mig för att beställa B:s bok. Tack för påminnelsen!!!! Apropå ! så har jag läst det på andra ställen, att det lätt kan bli för många - så jag är normalt ganska sparsam med dem.

Anonym sa...

Svenska kyrkan här har ett utmärkt bokbibliotek och också gratis utlåning av filmer, videos etc. till medlemmar. Om dom inte har musik-dvd:s kanske dom kan börja med det.

Jag ser fram emot skivan - personlig leverans uppskattas
förstås.

Nej, sake ska det inte vara till thai - jag såg fel och trodde att det var kina- eller japansk mat på faten.

Kulsprutan - som undrar om du har landat än och om du i så fall kom ihåg att fälla ut landingshjulen? :o)

Cicki sa...

Självklart måste jag köpa den skivan när den är färdig. Du hojtar väl till, antar jag.....:-)

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Tänkte ta en stund i soffan nu innan jag går iväg till frissan för renovering.
Det blir en vanlig musik-CD förstås. Finns ofta såna med kyrklig musik att köpa i kyrkorna här.
Hur leveransen sker får vi väl diskutera längre fram.

Cicki: Roligt! Självklart kommer jag att göra massor med reklam! Ingen lär komma undan!

Annika sa...

Vilken underbart härlig upplevelse det måste ha varit för dig och de dina.
Du strålar på bilderna! Så fin!

Bloggblad sa...

Annika: Tack ska du ha - jag var väldigt lycklig - och har svävat lite i dag också, men i morgon tar vardagen vid igen!