Statcounter

torsdag, maj 09, 2013

Sol, åska och regn...

Det har mest blivit väder och vind i bloggen senaste tiden, när jag väl öppnar den! Mycket annat som jag prioriterar har det blivit, och jag har blivit lite mer restriktiv med vad jag skriver om. Vårtecken som jobbar hårt på sommarens andra dag (den var rätt kort, för efter några ljuvliga timmar kom regnet och åskan) har jag sett i den fina prästgårdsparken som jag bor bredvid. Alltså... fin och fin... väldigt skräpigt har det blivit eftersom ingen sköter om den längre, men bokarna är vackra!8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Jag har varit riktigt usel på att läsa bloggar den senaste tiden. Känns bara som att jag inte har räckt till så jag gör ett litet ryck nu istället.
Vi har inte haft den åskan och regnet som ni har haft på andra sidan Östersjön/Ålands hav, men just nu ligger en småklibbig dimma över ön.
Boklöv är vackra...här växer inte bokar alls. De vill säkert ha lite sydligare breddgrader
Ha en fin fortsättning på dagen

Karin

Ruta Ett sa...

Lövsprickningen i bokskogen får mig alltid att känna hemlängtan till Skåne. Det är den vackraste färgen jag vet. Så mild, rogivande och hoppfull.

mossfolk sa...

Det har verkligen exploderat ute. Över natten hade de japanska träden gått från att se helt kala ut till att vara fulla av rosa blommor. Och träden är gröna -fulla med små söta löv.

Klimakteriehäxan sa...

Ja lite svårt att hänga med är det - man får liksom inte vända ryggen till för då missar man massor!

Bloggblad sa...

Pettas: det är nog många som skyndar sig nu att fixa in sommaren... och ta vara på lediga dagar. Så det är egentligen ett sundhetstecken att inte blogga.

Ruta Ett: Eller också är det att lyckan över att det inte snöar längre är så enorm... jag njuter hejdlöst!

mossfolk: Jag har inte sett några japanska träd... går nog på fel ställen. Men fort går det här också.

K-häxan: Det känns som en annan värld nu - jag tittar ut över åkrarna där jag gick så länge på skaren... och just det, sol på skare, det saknar jag. Men jag saknar inte vinterkläder och snöhögar och halka. Inte alls.

Eleonora sa...

Väder o vind är ju "ofarligt" att skriva om och faktiskt så upptar det ju allas vår undran och tid. Snart har vi sommaren här på allvar och jag längtar verkligen efter den i år. Mer än någonsin och det har väl att göra med att vintern var både sträng och lång.

Ha det gott bland alla dina vackra Bokblad i skogen. Trevlig helg och stor vårkram

Musikanta sa...

Var i Kungsträdgården mellan två tunnelbanetåg i dag eftersom Mirren skulle ha födelsedagskalas för MM senare på dagen. Blir alltid melankolisk när jag ser så mycket vackert - alla blommor och blommande träd.

Om en vecka finns det inga blommor kvar på de träden i alla fall. "Allt kött är hö etc." Sådana tankar får jag aldrig under vintern när den ena dagen (för det mesta) är den andra lik.

Bloggblad sa...

Eleonora: Jag märker att jag har stramat åt mig och blivit mycket tråkigare ju fler som läser bloggen och vet vem jag är. Det var faktiskt roligare att vara anonym.

Musikanta: Du glömde lägga in en bild på fejan - som så otroligt många andra har gjort. Det har vimlat av körsbärsblommor där i flera dagar.