Statcounter

fredag, april 04, 2014

På begäran

På begäran från en kär läsare kommer en uppdatering lite tätare än vanligt.

ZUMBA. Jag säger bara det: zumba. Jag bestämde för länge sen, att när jag blir pensionär ska jag börja med zumba. Och idag var det dags för en provlektion. Ingen bild... det var liksom inte läge att dra upp en kamera. Jag var med en kompis för att pröva, men förstod redan innan att det skulle passa mig. Självklart kommer jag att anmäla mig till höstens omgång. Roligt, enkelt och svettdrivande.

Känner mig redan smidig som en puma....

13 kommentarer:

Cicki sa...

Jag tror jag skulle älska zumba. Jag höll ju på mycket med gympa till musik förr. Älskar dessutom att dansa. Tyvärr fixar inte min kropp den typen av träning längre. Lycka till med fortsättningen....:-)

Äventyret framtiden sa...

zumba är kul! Kunde vara någonting för mig också:)
Lycka till !

Bloggblad sa...

Cicki: Det är verkligen synd att du har så mycket besvär av värk, men jag vet ju att du tränar så gott det går.

Pettas: Den här versionen var ganska lätt och lagom utan svåra turer. Den jag prövade tidigare var väldigt krånglig och jag kände mig som en flodhäst på hal is...

Tankevågor sa...

Låter härligt och det blir ju både rörelse och musik på samma gång. Nytta med nöje. Lycka till i fortsättningen med det!

Lisbeth

Bloggblad sa...

Lisbeth: Ja, och lite omväxling mot att alltid gå ensam och stava. Jag ska anmäla mig till höstens omgång, våren har nyss börjat i naturen, men när det gäller kurser är den ju snart slut...

Anonym sa...

Zumba på - det låter roligt. Men svettigt - och den sortens motion undviker vi gärna på mina breddgrader - om det inte är något "brunstigt" inkluderat (ref din senaste bloggkommentarkommentar).

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Här uppe i gamla Svedala måste vi röra på oss för att få upp värmen, vet du... Jag gillar ju dans, men jag tänker inte gå på pensionärsdans (kanske om många år om knäna håller) och andra sorters dansbanor har jag vuxit ifrån. Och på zumba slipper jag hålla i en svettig gubbe som lägger sitt blöta öra på min kind. (Och slipper få hans vaxpropp kvar på kinden när han sliter sig loss...)

Eleonora sa...

Zumba - det vill jag också - om jag bara kunde komma loss. Dvs om jag inte vore så orkeslös eller lat. Min nya medicin gör mig litet down - hoppas på ändring när jag vant mig vid den.

Bloggblad sa...

Eleonora: Det är besvärligt när man inte själv kan styra utan styrs av mediciner och åkommor. Hoppas att du mår bättre när du vant dig vid biverkningarna!
Jag håller fortfarande på med 5:2, det blir 8 månader och 8 kilo nu... jag trivs bra med det och räknar med att hålla på ett par månader till innan jag går över på 7:1, om jag nånsin kan det så lätt som jag har för att gå upp i vikt. Men... det är jätteskönt att slippa laga mat, och hungern stör mig inte mer än ett par timmar på kvällen.

Klimakteriehäxan sa...

Alla som provar zumba säger samma sak: jättekul. Men jag har inte kommit iväg ändå.

Bloggblad sa...

Klimakteriehäxan: Jag har inte heller kommit mig för tidigare, men nu ... med lediga dagar!!! Du får nog vänta lite tills du rår din tid själv.
Den här var inte så svår, det finns mer avancerade, men det räckte gott för mig att bli genomsvett och röra varenda muskel.

Anonym sa...

Kul att du gillade det. Tempot blir inte för högt, när det bara är pantertanter som dansar. Svettig blir man ändå.

Bloggblad sa...

Anonym: Hehe... pantertant... jojo, jag kände mig mer som en spolformad säl...

Men kul var det! Jag kommer och pilatar på fredag!