Statcounter

måndag, april 28, 2014

Stockholm i mitt hjärta...

Äntligen har jag strosat under de rosa molnen i Kungsan! Säkert finns många bilder på nätet av flammigt skuggiga människor under dem, jag såg nog ingen som inte fotade. Jag hann avverka många klick på stegräknaren under de tre timmar som min väska låg inlåst på Cityterminalen.
 
Några körsbärsträd fanns också framför hotellet. Jag trodde inte på turen att få fönster mot vattnet, och det var ju tur i sig att jag inte gjorde det, för då hade jag blivit grymt besviken över den lilla glasglipan mot bakgården.
 
Nu var jag inte i Sthlm för att häcka på hotellrummet, så jag är nöjd ändå. Kvällspromenad utmed kajen kändes som en god ersättning. Sveriges Läromedelsförfattares Förbund brukar hålla till ute på Haga, men prövade att byta ställe. Förmodligen kommer de att byta tillbaka, det var en hel del småsaker som inte klaffade så bra. Jag hade bara ett klagomål. Jag tål inte lök, och i stället för en basilikaköttfärsbiff fick jag som lökfritt alternativ kokt blomkål, kokt vitkål och kokt broccoli... Nog för att jag gillar kål, men att sitta stilla bland 100 personer i flera timmar efter ett mål av kål känns inte så lyckat.  
Min goda vän Eva Larsson och jag kom alltså redan på fredagen för att hinna prata och umgås i lugn och ro. Innan det stora SLFF-gänget kom på lördagen tog hon en motionsrunda åt ena hållet i snabbt tempo, och jag tog en åt andra hållet i ganska snabbt tempo. Men jag stannade till och tittade avundsjukt upp mot härliga husfasader med utsikt mot vattnet.
Jag hann en bra bit in på Södermalm och upp bland Vita bergen. Vinkade lite till min syssling som bor i tornet som är i fonden mitt i bilden. Sofia kyrka hade inte hunnit öppna, tyvärr.

Stilla skred Viking Line in mot hamnen medan författaren till den här boken och jag skred utmed kajen före middagen i Gyllene salen.
Nachspiel med mycket prat och skratt och allvar - att få till självutlösaren på en mobil som bara ville halka omkull... det var en bedrift. Men vi kände oss så starka och vackra att vi förstås ville föreviga oss för omvärlden.
Äsch, det här flabbiga fotot skulle inte ha kommit med... men nu hittar jag ingen tabortfunktion... Jag borde ha haft en närbild på den duktiga, snygga, ödmjuka, roliga unga författaren som föreläste som sista nummer (de sparar alltid det bästa till sist).

8 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Du verkar ha haft underbara dagar i soliga huvudstaden!

Bloggblad sa...

Ruta Ett: det var intressant, roligt och givande. Utöver sol, promenader och god mat. Bortsett från kållunchen...

cruella sa...

Flabbilden var ju bäst! Jag kan längta hem till denna missade Stockholmsvår. Här är det mer jämngrått och 27 grader varmt mest hela tiden. I går fick vi en sällsynt dag av relativt solsken. Genast lever jag upp.

cruella sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Å, Stockholm är så ofattbart vackert när det är somrigt och fint!

Bloggblad sa...

Cruella: Konstigt det där med hemlängtan... jag kan visserligen längta bort ibland, men så fort jag har tittat mig omkring i 2-3 dagar, brukar jag längta hem igen. Jag skulle nog ha jättesvårt att vara borta så länge som du ska vara, hur spännande det än är med allt du upplever. Jag tycker det är jättekul att se dina bilder och läsa det du skriver, men mår nog allra bäst hemmavid. En helg borta räcker för att ge mig ny luft.

Elisabet: Förra året när jag åkte upp, regnade det hejdlöst, så det blev ingen myspromenad innan jag åkte till hotellet. Trist. Jag njöt desto mer den här gången.

Annika sa...

Vad härligt du hade det i fina Sthlm!!
Vilket väder!!!
Mysigt att bara strosa runt.
Det är omöjligt att hålla sig ifrån att plåta körsbärsträd, och blommande träd, det är ju som en enda dröm. Jag har såååå mkt av den skönheten i Washington.
Skulle så gärna se de blommande träden i Kungsan. Tror aldrig jag har sett dem blomma där. Minns inte ens om de fanns då jag bodde i Sthlm? Och på våren är jag ju aldrig hemma :-( Måste googla när träden planterades.
Igen, jättefina bildet från fin helg!!

Klimakteriehäxan sa...

Låter som ett lyckat besök! (trots att du inte träffade mej ...)