Statcounter

torsdag, januari 01, 2015

Gott nytt år

Som jag har gjort i många år förut, gick jag på nyårsbön i kyrkan. Extra roligt i år att få höra en "gammal" deltagare i barnkören sjunga solo så fint. Det är ganska många "gamlingar" som jag har hört uppträda som solister. Jag blir så varm i hjärtat av det.
Efter kyrkan anslöt maken och vi gick utmed ån till Rådhustorget där det sedan millennieskiftet byggs upp en ljusstaty mitt på torget. Kl 18 är det tal och sång och årets förstfödda uppmärksammas. Vilken häftig slump att det i den fyrabarnsfamiljen finns ytterligare ett barn som var årets förstfödda 2006.
Framför rådhuset hölls tal och sjöngs sånger - och då fick jag för andra gången samma dag reta mig på att man inte skiljer på vem som framför låtar och vem som har gjort dem... En sång är inte "av" den som framför den.
 Det bjöds på eldshow också. Svårt att fota med mobilen, men en himla skicklig tjej var det.

 Nu ska jag ta mig en stärkande promenad i gråvädret - ett gott sätt att inviga det nya året. Sen käkar vi rester ur frysen.... Gott nytt år, hälsa och frid önskar jag alla! Och tack alla ni trogna som fortfarande läser här och ger mig inspiration att fortsätta med bloggandet.

12 kommentarer:

mossfolk sa...

Vilket trevligt sätt att avsluta året på! Jag blir alltid lite nervös av eldshower, även om de förstås har stenkoll på vad de gör...
Gott Nytt År!

Bloggblad sa...

mossfolk: Det såg lite läskigt ut några gånger, men det är väl meningen?

Lugn och skön nyårsafton - vi har bra utsikt över fyrverkerierna runt omkring från balkongen. Men i år verkade de inte riktigt så många som vanligt. Det är bra det, ett himla slöseri att bränna upp pengar.... även om det är vackert.

Musikanta sa...

Jag la också märke till att den inte var alls så många fyrverkerier i år som tidigare. Håller med om att det är ett fruktansvärt slöseri med pengar.
Hade gärna varit med om nyårsbönen, men känner mig fortfarande dålig och hostar. Håller mig inomhus så länge och vilar ganska mycket.
Gott Nytt År med många nya sånger!

Bloggblad sa...

Musikanta: Tack! Jag har börjat så smått med att göra en ny text till den kanon som jag hade missuppfattat pga att taktarten inte hördes i första inspelningen, inga betoningar utan alla toner lika.

Anonym sa...

Igår var det en 65 minuter lång dokumentär på BBC2 om ´Danny Boy/Londonderry Air´ till vilken du nyligen skrev en ny text. Intressant och kul att få reda på varför den melodin/orginaltext betyder så oerhört mycket både i UK och USA.

Gott Friskt 2015!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Melodin är suggestiv och berör - olika melodier väcker olika slags känslor.
Jag läste om den på nätet när jag fick uppdraget med ny text, och tydligen är man inte helt ense om varifrån den kommit och hur originalet lät. Men det är väl en pappa som väntar hem sin son från kriget - har jag för mig.

När jag var barn hade jag noter med en annan svensk text, minns bara "... till gamla Eire all min längtan går..." jag spelade den och pappa sjöng. Han älskade den sången.

Klimakteriehäxan sa...

God forts på året som du uppenbarligen inledde bra!

Eleonora sa...

Jättetrevligt inlägg Marianne och såå fina bilder. Det händer alltid så mycket i våra små städer och nära är det för de flesta att ta sig till olika evenemang. För mig blir det nästan oöverkomligt att ta sig in till stora staden - först promenaden till tåget, sedan tågresan, sedan på ett rörigt Slussen för att leta efter busshållplatser. Under den ljusa årstiden är det väl ok men nu - nää inte så ofta.

Må så gott och varm nyårskram från
Eleonora

Bloggblad sa...

Eleonora: det är en av orsakerna till att jag trivs här, det är nära till allt. Gångavstånd inom hela stan, även om jag ofta tar bilen för att slippa 2 km uppför på hemvägen.

Skulle jag bo i Sthlm skulle helst bo så centralt att det var gångavstånd till allt. Som Ökenråttan gör...

Anonym sa...

Vet du hur s-t-o-r-t Stockholm är?
Hoppas du gillar att promenera :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag vet ... jag har gått många långa promenader där. Men när jag skrev tänkte jag mest på att jag skulle vilja bo med närhet till den sortens kultur som jag gillar. Att bo som Ökenråttan, med gångavstånd till Dramaten, Operan och Berwaldhallen och en mängd museer och kyrkor med fina körer... det vore grejer.

cruella sa...

Det är grejer, även om mitt gångavstånd är lite längre:)

Gott nytt år