söndag, augusti 16, 2015

Halva augusti har gått...

...och det känns som dags att summera sommaren. Två huvudingredienser har ingått i årets sommar för min del: röjning och bad. Båda lika nödvändiga för mitt välbefinnande. Under de första veckornas ihärdiga regnande röjdes vind och garderober, skåp och lådor. Så skönt att bli av med en massa saker som bara blivit liggande. Jag brukar röja varje sommar, men den här gången fick jag med maken (motvilligt) och därmed blev en del tyngre grejer bortkörda, plus en massa tekniska saker "som kan vara bra att ha" men som ingen någonsin kommer att använda. Han blev så väldigt snabb plötsligt att laddaren till den nyinköpta elektriska fönsterputsaren åkte med ... Ack ja.
 

Så fort väderprognosernas ideliga löften om bättre väder i morgon har stämt, har vi stuckit iväg med båten. Det blev faktiskt ganska många båtturer med sol och bad, men ingen dag var så skön som i fredags, då var bästa viken med sandstrand folktom* och vattnet var 20 grader varmt. Helt gudomligt att flyta omkring länge med skön sandstrand under och bara några små nyfikna abborrungar som var lite spännande att studera. *Det är en oskriven regel att man inte lägger sig i samma vik som någon annan redan har tagit, i alla fall inte när det är en liten sådan.

I dag drog ena kören igång (nästa drar igång nästa söndag) med körupptakt i en kyrka ute i skärgården. Jätteroligt att träffa kyrkokören och sjunga igen. Om exakt en månad åker vi till Italien på körresa, så det är hög tid att börja fila på repertoaren. Vi började lite smått före sommaren, och det verkade som om en del faktiskt har satt sig. Hopp om succé alltså! (hrm...)
Bloggandet verkar ha avtagit drastiskt hos flera av mina gamla bloggarvänner, och jag har inte precis varit flitig själv heller, vare sig med att läsa eller skriva. Jag har haft ganska mycket annat att pyssla med utöver bad och sång - och mer lär det bli någon vecka framöver. Men jag har plockat med gamla fina bilder från skärgården och satt ihop till ett bildspel som passar till en av Linda Sandströms och mina sånger. Här kan man lyssna på den. Jag vill passa på att nämna att den goda vännen Kulsprutan på Mallorca hade lite att säga till om när hon läste texten för ett par år sedan. Jag hade skrivit "... som om inga sorger fanns..." och hon tyckte absolut att jag skulle byta till "...som om inga gränser fanns..." och eftersom jag tyckte att det blev mycket bättre så blev det så. Men någon royalty blir det inte för ett ord... det blir knappt nån för resten av orden heller, men sången finns utgiven i alla fall.

15 kommentarer:

Elisabet. sa...

Låter som om ni har haft en helt fantastisk sommar och som lök på laxen (men jag använder aldrig lök på laxen ...) resan till Italien! Jag lyssnade till sången igår, men oj, så högt hon sjunger, det hade jag aldrig någonsin klarat av ,-) Men fin var den!

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag är faktiskt ovanligt nöjd - mest beror det väl på att jag kan fortsätta att göra vad jag vill, förr var jag alltid stressad sista två veckorna av sommarlovet = halv semester för många andra, över allt jag inte hade hunnit göra.

Det är inte så vansinnigt höga toner, men hennes sångteknik med mycket huvudklang gör att det låter högt. För den som sjunger med bröströst (eller allsångsröst, som jag kallar den) är det väldigt högt. Pröva att sjunga med huvudklang "lilla rösten" så får du se så lätt det går! Det gäller bara att våga pröva.

Anonym sa...

Kul att se dig här igen, Bloggblad. Det var ett tag sen :)

Tack för att du la in det perfekta sommarfotot med glittrande sommar- hav och flytande badnymf i mitten! Rena njutningen.

Tack också för att jag fr o m nu kan kalla mig för textförfattare :):)

Jag tror alla bloggare får en nytändning när hösten anländer på riktigt. Ni (som kan) är väl förmodligen upptagna av att njuta av den sent anlända svenska sommaren. Väl bekomme!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Det är bra att du ger mig en spark då och då så att jag kommer igång.

Den ljuvliga fredagen kommer jag att ha kvar länge i minnet.

I dag var det faktiskt ganska kallt när jag var ute och gick. Prognosen med sol hela veckan har redan skitit sig... Men just idag gör det inget eftersom jag tvättar fönster.

Hoppas inte att konkurrensen blir för hård vad gäller textförfattandet! :)

Anonym sa...

Tvättar du fönster - eller bil - är regn garanterat :( Tvätta bara insidan för säkerhets skull :)

Kulsprutan

Annika sa...

Låter bra det där. Fint att ni ändå fick lite båtdagar och bad då och då. Jag menar, vädret var ju ingen höjdare.
Vet ju att det blivit bättring i väderleken hemma. Skönt för er.
Ert bad i fredags låter gudomligt härligt!!
KUL med körresa till Italien!!

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Det kan inte hjälpas - då får jag väl göra om utsidorna. Jag har köpt mig en eldriven tvättare som suger upp allt vattnet perfekt. Det går så himla snabbt, en bråkdel av den tid jag la på fönstren förr. Inga ränder... Men nu laddade den ur, så jag fick stoppa in kontakten. Passar på att ta en matpaus. Fastedag!

Annika: De där båtdagarna är guld värda! Ingenstans kopplar jag bort allt så effektivt. Och att bara flyta omkring... hoppas att det blir något mer tillfälle. Vi har det ganska så uppbokat - och vädret bryr sig ju inte om när vi har det ledigt...
Italien ser jag verkligen fram emot!

Musikanta sa...

Jag har i alla fall badat EN gång denna sommar - alltid något. Följer dig ju på FB så jag vet ju att ni är igång med körsångerna till Italien. Träffade min bror i söndags så han berättade.

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag har alltid älskat att bada, men innan vi hade båten var det rätt så svårt att få med Per på såna äventyr. Han vill absolut inte bada på allmänna badplatser, möjligen om barnbarnet är med. Det ska vara havet och folktomt, då badar han gärna. Och hur når man det utan båt? Jag hoppar inte i från vilka klippor som helst, jag har mina fobier.

Eleonora sa...

Det var en fin lägesrapport du präntat ner. Och trevlig att läsa. För mig går det trögt med bloggandet och svarandet numera. Det är nästan bara de som jag träffat IRL som jag skiver till (plus någon mer kanske)

Det ser ljuvligt ut på badstället - och alla fina bilder du visat på FB har också lockat till badstränder.

Ha det nu gott resten av sommaren och lycka till med Italien-resan! Den kommer säkerligen att bli både lyckad och intressant.
Kram från
Eleonora

Äventyret framtiden sa...

Låter som att du är riktigt nöjd med din sommar! :)
Och Italien som hägrar. Jag önskar jag kunde vara med på ett hörn men förväntar mig att få se bilder och läsa om resan dit.
Här gör vi allting i lite omvänd ordning.
Förväntansfulla räknar vi med en vacker vecka sommar ännu, dagar då vi är lediga.

Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Näää jag vill inte summera sommaren än. Den pågår för fullt, ju!

Bloggblad sa...

Eleonora: Tack ska du ha! Självklart kommer de trogna bloggläsarna att få följa med på resan... :)

Pettas: Ja, jag är nöjd. Fast jag hade gärna haft ett par övernattningar i båten ute på skäret längst ute i havsbandet. Men det har varit för osäkert väder för det.
Visst ska ni få följa med till Italien om ett par veckor - men jag har mycket på agendan innan dess.

K-häxan: För mig har sommaren alltid varit slut när skolan börjar - det gör den ju inte längre för min del, men det sitter liksom kvar. Fast de fina dagar som jag hoppas finns kvar, känns som ren bonus. Och jag hoppas på några fler bad!

Anonym sa...

Fortfarande jättefin badbild - men klaga för fasen inte på hur få kommentarer du får när du deltar så dåligt själv. Kolla bara rubriken på din sista blogg - det är ju mer september än mitten på augusti nu.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag vet! Men jag har haft en del annat för mig och jag måste ju prioritera livet utanför Internet, tycker jag.

Jag lovar att inte klaga!