Statcounter

tisdag, september 01, 2015

Höst

Regnet smattrar, dimmorna sveper fram över Ramunderberget i fjärran. Hösten kom plötsligt i år, men det var käckt att den inte kom förrän nu när det stora eventet med Gästabud och många tusen gäster och hantverkare, narrar, eldslukare och beridna riddare invaderade Söderköping. Härligt soliga och fina dagar (ett par snabba små skurar bara) som nu läggs till den moderna historieskrivningen.
 
Här ställde S:t Anna vocalensemble upp för fotografering efter vi hade sjungit vid kröningsceremonin à la 1302. Två föreställningar, lördag och söndag, båda välbesökta. Det är jag som står längst till vänster.
 
Fotograf: Birgitta Larsby
Nu har lugnet infunnit sig i det bloggbladska palatset. Det har varit ett snärj med gäster i flera omgångar och evenemang av olika slag, jag har känt mig lite som en skållad iller när jag flängt runt och fixat och donat och varit överallt. Roligt förstås, men jag blir trött även av trevligheter. Så igår när jag andades ut satte hosta och halsont in... Det ska nog snabbt gå över med alla häxkurer jag har. Tänker mig att kroppen bara säger till att den vill ligga lite mer på soffan och titta på molnen. Det ska den få. Skönt att jag har lite semester nu!

6 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Tror du inte att det blir lite somrigt igen när regnet har gjort sitt. September brukar ju vara så himla fin.
Fin är du också i sångkörsmunderingen.
Lägg fötterna högt och inta vätska, vätska, vätska och driv ut det onda/goda som kroppen genomgår. Du har förstått att det betyder att du ska vila och ligga lågt :) Krya på dig i lagom takt. Vila, pusta, dra andan...

Bloggblad sa...

Pettas: tack! Vi har lånat kåporna, men jag och damen med kransen är med i "kåpkören" också, så vi har egna. När vi såg hur fina vi blev, beslutade vi genast att skaffa egna kåpor. Vi ser ganska spretiga ut annars.

Visst hoppas jag på några fler bad från båten! Men det ser inte lovande ut. Om två veckor åker jag till Medelhavet på körresa, jag får hoppas på det.

Inget svårt att ligga lågt med fötterna högt, det har jag gjort hela dagen. Fastedag med massor av te och lite lite annan mat. Jag tycker att det känns som när kroppen bara säger ifrån om vila, inte som flunsa.

Anonym sa...

Jag är säker på att ni låter lika fint som ni är fina i era munderingar. Very impressive!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Tackar! Vi låter ofta ganska så bra... om jag får säga det själv. Men fjädrarna är lånta. Vi ska dock se till att införskaffa något liknande.

När jag bara ôrker så kommer det en ljudfil med söndagens sång. Lite krångligt att få till det bara.

Klimakteriehäxan sa...

Ovanligt vackra kåpor, men de ska väl matcha sången ...

Bloggblad sa...

K-häxan: vi tyckte själva att vi blev så snygga i de enhetliga kåporna vi lånade av min andra kör, att vi ska skaffa egna. Fast i en annan färg för att inte blandas ihop med andra kören. Vi är ändå rätt blandade, tre av oss är med i båda.