Statcounter

lördag, januari 09, 2016

Julen är utschasad

Det blev lite mörkare härhemma utan gran och ljusstakar i fönstret, men ändå skönt att få bort dammiga tomtar, vissna hyacinter och smuliga juldukar. Det är den sedan länge avflyttade sonen som är mest förtjust i julpynt (inte hos sig!) och som dekorerar här. Han trodde nog inte att vi skulle hitta de tomtar som han smugit upp högst upp på skåp och hyllor... men de är funna och borta nu. Konstigt nog håller han sig härifrån jämt när det ska bort igen!
 
Det har kommit en väldig massa snö de senaste dagarna. Jag är mer än trött på att borsta fram bilen och sopa trappen (skottar i övrigt gör maken) men nog är det vackert ändå. Jag är ganska kluven inför snön... Igår kväll när kompisen och jag gick hem från kinakrogen var det makalöst vackert i Brunnsparken. Alldeles tyst och stilla och inte längre så kallt...

Men i natt började det snöa igen. Egentligen skulle vi ha åkt tvärs över Östergötland på ett kalas idag, men när det snöade för fullt på förmiddagen också och har utlovats ännu mer, då valde vi hemmets lugna vrå. Inte alls lika kul, men säkrare...

I går började jag jobba så smått och på tisdag drar det igång lite mer än under hösten. Men bara lite mer, och under en kortare period. Alla kramar jag fick igår ...alltså, den känslan ... 


13 kommentarer:

em sa...

Snö är vackert - men att flytta på den är inte så kul. Fast kylan är ännu värre den går ju inte ene att flytta på.
Margaretha
som inte hade
en enda tomte
att avlägsna

mossfolk sa...

Haha, det där med tomtarna kändes igen. Jag pyntade troget hos mina föräldrar i många år, men var aldrig närvarande när tomtarna skulle bort ;)
Hos oss får julen vara kvar till tjugondag Knut, även om några tomtar kanske börjar packas undan redan på måndag. Här finns rätt gott om dem och projektet känns lite större med en väldigt... hjälpsam ettåring.

Bloggblad sa...

Em: förra julen hade vi ingen gran, då saknade jag den inte, men ändå var jag så glad åt den lilla söta granen. Tomtar och sånt är jag inte så fötjust i, så hade jag fått bestämma hade det bara varit ljus, röda dukar och hyaciner förutom granen. Men nu får jag inte bestämma...

Mossfolk: jaså! Du var också en sån dekoratör som smet... Jag går inte efter datum när jag plockar ner, utan efter vad som är mest praktiskt och hur det faller in i almanackan. Jag är ledig på måndag, men då hade jag fått göra allt själv.

Musikanta sa...

Kanske dags att ställa undan adventsstaken och plocka ner adventsstjärnorna från fönstret. Det enda julpyntet jag har haft framme i år. Ingen har saknat det. Utom möjligtvis Caspar som tittade sig förundrat omkring när han var här senast och sa:" Men ni har ju ingen gran!"
Skottningen och borstningen av bilar överlåter jag med varm hand åt maken. Liksom matlagningen. Kunde förstås inte låta bli att köpa 2 kg köttfärs till kampanjpris i förrgår, vilket jag bittert ångrade när jag kom hem. Nu har jag i alla fall biffar och köttbullar i frysen tills långt fram i vår. Det är ju bara jag som äter dem. Och två av de yngsta barnbarnen samt Mirrmaken. Casimir har även han blivit lakto-vegetarian. De andra som är det vet du ju.

Vonkis sa...

Visst är det vackert med snö, speciellt när en är inomhus och tittar ut. Eller om det är så där gnistrande och lite packat så det går att åka spark men så är det ju nästan aldrig här nere.

Bloggblad sa...

Musikanta: jag vet ju att ni inte firar jul med saker och mat, så därför blev jag förvånad när det kom julkort... Jag skickade inget pga det du berättade om bara grönkål och julmust.

Vonkis: vi hade en spark som svärföräldrarna hittade bakom sin sommarstuga, den fick vi ärva. Men någon gång under någon snöfattig vinter försvann den. Maken tröttnade väl på att ha den hängande i garaget. Som barn åkte jag spark ofta, och vi bodde inte norrut.

Anonym sa...

NÄR börjr ni juldekorera om era julgrejer är så dammiga redan innan trettondagen/Knut?
När jag var på besök såg det ut som om ni bor både rent och fint :)

Nyfiken-i-en-strut Kulsprutan

Annika sa...

Haha, smart att hålla sig undan plundringen, fniss!
Den är ju rätt tung( iaf i mitt hus eftersom jag har så mkt).
Men visst känns det både kalt, kallt och jätteskönt "lyxigt luftigt" då julen är borta. Man saknar den egentligen inte alls.
Snö däremot saknar jag!! Jättemkt. Men, lika bra att det lugnt i trafiken i snöglopp.
Men annars...SNÖ!! Å vad jag saknar den iår. I fjol och förfjol hade vi mer sådan än ni, men iår är det ni därhemma som tagit potten!

Äventyret framtiden sa...

Här är julen nästan utschasad. Jag gjorde ett ryck idag och imorgon väntar en adventsstjärna på nedtagning från höjderna och en av utebelysningarna. Det blev väldigt mörkt men det känns skönt. Paradoxalt nog.

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Annika brukar vara snabb med pyntet, men jag börjar dagen före julaftonen. Röda dukar ligger på sen första advent för att matcha ljusen. Normalt blir det inte så fort dammigt här, men under julen är vi hemma hela dagarna och rör oss och är ofta fler, så då blir det mycket dammigare.

Annika: slasket från igår har frusit till is, så det är ganska besvärligt att gå utomhus idag. Jag hoppas att det blir skare ordentligt nu när det fryser. Då får jag fler möjligheter att promenixa.

Pettas: jag har saknat adventsljusen i fönstren, annars inget av julsakerna. Tur att jag har så mycket roligt jobb nu, för de här veckorna känns lite tunga annars,

Tredje året i Hjo sa...

Bara snön får ligga kvar, ren och vit och gnistrande är allt väl. Men här har slakat i tre dagar och både hund och husse har tröttnat. Men nu har det slagit om till minus igen. Mer snö och kallare grader väntas. I vilket fall är det som det är - långt till vår.

Bloggblad sa...

Tredje året i Hjo: totalt sett, tycker jag att tiden bara rusar på, så egentligen borde jag vara nöjd med att januari och februari känns så sega. Men ack, vad jag väntar på att få klä av mig. Alltså bara thermobyxorna, fleecetröjan, halsduken, mössan....förstås!

Klimakteriehäxan sa...

Det är roligt att ta fram julsakerna och skönt att bli av med dem sedan ... ibland tänker jag att jag borde strunta i alltihop, men det gör jag inte. Tror att kanske ungarna skulle bli lite besvikna - även om Dottern körde egen julpyntning. Sonen icke.