lördag, februari 13, 2016

Lördagskväll

Jag sitter och slötittar på Mello, inte så värst impad, men jag har inget annat som lockar. Och så vill jag ju ha något att snacka med den stora entusiasten om, barbarnet har stenkoll. 

Denna lördag har varit helt fantastisk i sin enkelhet. Sov länge, åt lång frukost med tidningen inom läshåll. Fick med maken ut på promenad i solen, det är mer ovanligt än det är att se solen så här års. Retfullt nog är det jag som stannar och flåsar i de hemska backarna uppe på Ramunderberget och inte den late...

Medan jag stekte raggmunk, körde maken dammsugaren. Sen lite korsord med tupplur för min del. Så mycket bättre kan det nog inte bli. 

15 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Jag "klarar" knappt av Mellon alls. Försökte men gav upp. Det är sånt himla liv och sådan hets att jag bara inte orkar. Hittade till all lycka ett mycket trevligt program, engelskt, om italienska trädgårdar att förlusta mig av och i. Någonstans på någon kanal. Kvällen var räddad vad gäller tv-programmen i alla fall.
Här skiner solen från en klarblå himmel, Alla hjärtansdagen.
Ha en hjärtlig sådan!

Tredje året i Hjo sa...

Istället för Mello kollade jag in Knausgård i grannkanalen. Tummen upp för raggmunk, fast jag får sällan till det så bra.
Ha det!

Anonym sa...

Fattar inte varför det ska vara sånt hallå kring Mello. Orkar inte se det alldeles för mycket hets och väsen. Tacka vet jag förr....:)
Måste nog bli raggmunk nån dag snart!ellem

Vonkis sa...

Det låter som en väldigt skön lördag, med Mellon som pricken över i:t ;-)

Bloggblad sa...

Tack Pettas! Dagen har varit lugn och fridfull. Förmodligen var programmet om trädgårdar bättre, men jag kan inte låta bli Mello.

Tredje året i Hjo: jag är övermätt på män som vältrar sig i sitt ego inför publik. Och som skriver tjocka böcker om samma vältrande. Jag har hört honom berätta förr, och tänkte faktiskt läsa åtminstone en, men jag stod inte ut i alla detaljer om vad han gjorde och tänkte varje dag.

ellem: ofta tycker jag att låtarna var bättre förr, men det är väl så att de hinner sätta sig med tiden. Nya låtar slår sällan direkt, några undantag finns förstås.

Vonkis: lugnt, skönt och soligt med god mat. Kan inte bli så mycket bättre. I dag har det också varit lugnt. Jag ska till kyrkan kl sex, det blir lättyoga där, det är jag nyfiken på.

mossfolk sa...

Åh vad gott med raggmunk! Det var länge sedan vi åt...
Melodifestivalen igår var i sig ingen höjdare, men jag hade ett så superengagerat sällskap att det blev riktigt roligt :)

Bloggblad sa...

Mossfolk: barnbarnet brukar önska sig det när hon kommer hit. Det är min paradrätt. Älskade den redan som barn.
Vilket program som helst kan bli kul i trevligt sällskap.

Klimakteriehäxan sa...

Valet mellan Mello och raggmunk är jätteenkelt: raggmunk. Mello får vara, står inte ut!!!

Musikanta sa...

Som väl är tittar inte mina yngsta barnbarn på Mellon, så jag slipper kolla. Men musiksmak ligger ju mer åt låtarna i Mellons barndom - Tom Pilibi och såna. Ska aldrig glömma vilken eufori jag upplevde när jag hörde ABBA sjung Waterloo för ca 40 år sen. Men det var då det. Nu kan jag för mitt liv inte komma ihåg en enda melodi från de senaste Melloprogrammen.
Låter som en härlig dag. Själv var jag på målarcirkel på förmiddagen och på Birkagården på eftermiddagen. Lyons hade ordnat med kaffe och jag skulle svara för underhållningen. Det visade sig vara mycket lätt efter som det fanns ett ALLSÅNGSPROGRAM som jag spelade alla låtarna i. Förvånansvärt många av de som lyssnade sjöng med av hjärtans lust. Musiken är tydligen bland det sista som lämnar människans hjärna...

Musikanta sa...

MIN musiksmak ska det vara förstås...

Annika sa...

Nej, mellon tittar jag inte på. Känns SÅÅÅÅÅ avlägset då man sitter så långt bort som jag. Kommer att se ESC sen, det är kul.
Tycker det är för mkt delfinaler hit och dit hemma numera :-)
Waterloo, ja, som Musikanta skriver om. Jag var 8 år, och det var liksom det största som nånsin hänt mig i musikväg. Sen dess har jag varit ABBA fan av rang :-)
Raggmunk!! Give it to me :-))
MUMS!!

Anonym sa...

Åhh - raggmunk ska det bli snart. Jag glömmer bort den rätten. Jättegott är det. I Västerum gillar vi det.
Kram
Lena

Bloggblad sa...

K-häxan: jag kan ju inte påstå att jag gillar allt i Mello, men väljer inte bort det.

Musikanta: det är helt rätt, det lärde jag mig när jag pluggade musikmetodik. Musikcentrum sitter för sig självt i huvudet och påverkas inte av demenssjukdomar. Min moster som inte gick att prata med pga Alzheimers, sjöng duett med mig när jag spelade. Trots att hon varit pianist kände hon inte igen pianot, men tonerna... Musikstilen som är modern nu, förstår jag mig inte på. För få toner för att få plats med texten, den pressas in ibland ändå. Men i Mello är det med wailande.

Annika: hade jag haft annat för så hade jag inte tittat på Mello. ESC tycker jag är för lång. Tittar bara en liten stund.

Jag är lite periodare med vissa maträtter. Idag kom en ny matcasse från iCA, ser såååå gott ut. Ja, alltså Per hämtar den. Utkörning finns inte här.

Eleonora sa...

Jag har inte heller tittat på Mello. Tror något annat program lockat mer. Slutklämmen på tävlingen brukar jag se dock, då är de värsta misstagen bortplockade.
Tycker du är suverän som orkar med att blogga när du nu ändå har så mycket annat för dig. Verkligen fantastiskt att du tar hand om dessa pojkar och spiller litet svenska ord och kunskap på dem. Hoppas du har det gott och slipper vårförkylningen och hostan, som florerar här "uppe". Ha det gott.
Kram från
Eleonora

Bloggblad sa...

Eleonora: jag har en del tid för återhämtning, men då är jag väldigt lat. Har kommit av mig en del med bloggandet eftersom jag har fullt upp att tänka och fundera på annat. Allt tar längre tid numera, även att tänka...

Jobbet med killarna ser jag inte som betungande, tvärtom. Det är det roligaste jobb jag någonsin haft. Så tacksamt och jag får jättemycket tillbaka för det engagemang jag lägger på dem. Dessutom får jag betalt... Skratt, kramar, motion och lön. Kan det bli bättre? Jag slipper pappersjobb med dokumentation och konferenser... Har hållit på så länge också att jag inte behöver lägga en massa tid på förberedelser. Ibland tänker jag ut vad vi ska göra, men det spricker direkt när de börjar fråga om allt.