Statcounter

tisdag, maj 24, 2016

Ett dyrt paradis

Jo, jag vet. Blomsterodlarna ska leva. Det kostar att driva upp plantor, så jag klagar inte egentligen på det höga priset. Blir bara lite sur på mig själv att jag aldrig kommer till skott (!) att försöka driva upp lite plator själv. Jag vill ju så gärna ha blommor omkring huset på sommaren. Ganska svårt att välja när ögonen vill ha ALLT.
Det här plus fyra säckar jord fick jag med mig hem. Det ser inte mycket ut, men de flesta ska förhoppningsvis växa till sig.
Jag är mest glad idag över att jag mår så mycket bättre plötsligt efter tre veckors hemsk hosta som kostat mycket energi. Ska fortsätta att ta det ganska lugnt, för säkerhets skull.
Ha det gott i värmen medan jag så sakteliga planterar. 

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Det är jättedyrt med blommor!
Pelargonerna tog jag sticklingar på, så det har jag inte behövt köpa några nya i år. Men åh så gärna jag skulle vilja ha en massa perenner i vår stora rabatt... Och så långt ner på prioriteringslistan nya blommor kommer...
Kul att plantera!

Elisabet. sa...

Ja, du mossfolk, du borde nog starta kurser i ekonomiskt tänkande, för jag tillhör dom som är precis tvärtom - jag prioriterar blommor - ,-) Men så kommer jag att gå hädan utan pengar på banken också.

Bloggblad sa...

Mossfolk: jag la märke till att de som tidigare år hade kostat 100:- för fyra, nu kostade samma för tre... Perenner brukar man kunna få tag i hos folk med gamla etablerade trädgårdar där man kan få dela. Men vår, en gång så fina, perennrabatt är numera gräsmatta i ängmodell. Det kommer några envisa kvarlevor, sen när det blir för risigt körs hela rasket över med gräsklipparen.

Elisabet: jag tycker att blommor höjer livskvalitet, så jag har ofta färska blommor inne. Men om jag bara finge tummen ur i tid, så kunde häjag ha nöstan gratis blommor, ju!

Klimakteriehäxan sa...

Det där blir fint! Själv köpte jag violer billigt på Lidl, de är jättefina nu men tar ju slut om nån vecka. Pelargoner fanns på Ica för 20 spänn, jag skulle ha köpt fler - fast de är ganska små och def. inga Mårbacka, som jag sett för 79 kr. Dyrt. Och så väntar jag ju febrilt på att mina krassefrön ska ge livstecken ifrån sig men snart ger jag upp och får kratta hem några petunior ,,,