Statcounter

fredag, februari 24, 2017

Ett foto i timmen

Håll i hatten! Nu drar jag igång med en superspännande serie om livet en genomförkyld fredag i februari. Ett foto i timmen...

9.30 Frukostkoppen ställs i diskmaskinen.

 10.30. Tidningen utläst i soffan.
 11.30 Beställd text är renskriven och ivägskickad. (Ganska nervöst!)
 11.35 (extrafoto) Ser att fredskallan håller på att dö.
 12.30 Måste åka ner och handla. Maken avskyr det och köper dessutom bara sånt hans öga vill ha i stunden, så han håller sig till städning och disk.
 13.30 En stor kopp te med budskapet: "Love has no boundary" för den som inte ids klicka upp bilden. smakar gott!
Jag ser för mitt inre öga hur de kära (eventuella) läsarna biter på naglar i spänning över hur resten av denna dag ska komma att se ut. Lugn! Bara lugn! Det kommer!

14.30 Hotell Halcyon i paddan på svt-play.
15.30 Kaffedags!
 16.30 Jag satt kvar i tv-soffan efter kaffet och kom på att en brasa skulle bli bra till kvällen. Som vanligt rengöring först. Om jag inte hade prövat och visste att det funkar jättebra, skulle jag tro att det är ett skämt att sot på glasluckorna lättast går bort med aska på blött tidningspapper.

Jag börjar bli ganska uttråkad på att hosta och hänga i soffan och vara trött. Nu har jag tröttnat på alla huskurer och kör Alvedon+bisolvon.

17.55 Jag drog över en liten stund eftersom jag behövde skala potatisar. De fick inte vara med på bild. Däremot himlen sedd från balkongen utanför mitt arbetsrum.
18.30 Maten är nästan klar och sonen är på ingång. Det tillkom creme fraiche med peppar och senap till köttet. Blev riktigt smaskigt.
 19.30 => Postkodmiljonären, På spåret, Skavlan, deckare... bara tre gång petade maken på mig och sa att jag inte fick somna. Nu ska vi se hur det går när jag FÅR somna.
Tack för idag! Jag tror ta mig tusan att jag känner mig lite bättre nu framåt kvällen. Härligt!

17 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Jag har inte naglar kvar! :)
Väntar med spänning!
Lycka till med texten!

Vonkis sa...

Spännande det här! Sa ju att du kunde fota olika muggar :-D

Bloggblad sa...

Pettas: Lugn, sitt ner i båten - det kommer strax mer!

Vonkis: Jag insåg plötsligt att jag har en mycket mer spännande tillvaro än att bara dricka varmt örtte.

Ökenråttan sa...

Rena Hitchcock, hihi. God bättring på dej!

Ruta Ett sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ruta Ett sa...

Wow! Så mycket som händer en vanlig dag, som man inte tänker på! NyföddaJtexter, döende växter,shopping, visdomsord och Halcyon! Kan det bli bättre? Ja, förkylningen kan det förstås men annars...?
God bättring!

Ökenråtta sa...

Själv har jag bara ont i en tumme, tumbasen närmare bestämt. (Det är Lille Maken som gav mej det tjusiga uttrycket tumbas; det låter lite extra vederhäftigt.) Nåväl. För att vårda denna onda tumme har jag tagit på Bloggblad special, alltså mina handledsvärmare made by Bloggblad. Jag vet inte hur jag skulle överleva utan dessa värmande älsklingar.

Bloggblad sa...

Ökenråttan: Så spännande dag att jag nästan smäller av själv. Men nu vet jag hur den slutade: framför teven... jag somnade bara till två gånger.
Roligt att de värmer än! Jag fick jätteont i tumbasen (låter som ett musikinstrument) när jag hade stickat en hel hög med handledsvärmare med små pärlor på. När jag röntgade den, sa sköterskan "tummetotten" om tummen flera gånger. Jag kände mig som ett barn på BVC.

Ruta Ett: Jag trodde själv att det skulle bli en astråkig EFIT, men när jag bara ser fotona verkar det ju som en riktigt innehållsrik dag. Det kändes dock inte så... har mest hostat och vilat. Fast känner mig ett snäpp bättre framåt kvällen.

Elisabet. sa...

Bor man ute på landet är det ett elände med Efit, för det är ju bara att gå omkring i huset och hitta olika vinklar ,-) Betydligt enklare på sommaren! Hoppas hostan ger sig. Här hostas det fortfarande, men jag börjar tro att det är biverkningar av blodtr.medicinen. Trevlig helg!

Bloggblad sa...

Elisabet: du om någon brukar kunna hitta roliga vinklar på alldagliga saker.

Min dag igår var väldigt långtråkig. Ännu värre idag när jag har världens hemskaste värk i ena örat. 1177 är överbelastat och enligt deas hemsida behöver man inte åtgärda med mer än smärtstillande det första dygnet. Har det inte gått över eller blivit bättre i morgon så åker jag in.

mossfolk sa...

Ja men det är ju det som är så fascinerande med efit-dagar. Det ser ut som om man gjort en hel del när man själv tycker att det inte har hänt något. Trist med segdragen förkylning -det känns som att den som huserar här hemma just nu blivit vår värsta fiende. Krya på dig!

Bloggblad sa...

Mossfolk: tack! Jag fick uppsöka jouren idag eftersom örat fick fnatt igåt, eller rättare, det fick sig en inflammation. Tusan så ont jag hade. Man skulle som vuxen vänta 24 timmar, stod det på 1177, om den inte värkte sönder. Och det gjorde den framåt kvällen. Hade jag varit barn så hade jag gallskrikit liggandes på golvet (om jag ens hade orkat). Rent olidlig värk som inte ens Alvedon hjälpte på. Idag har jag träffat en (jättesöt) ung läkare som satt att trumhinnan läkt ihop fint igen, även om det fanns en del bakom den. Så nu är det penicillinkur. Och jag hoppas på en bättre natt...

Annika sa...

KUL med EFIT! Det är det alltid.
Lite meck att göra det bara, men alltid lika kul att läsa hos andra.
Hoppas du känner dig bättre nu, avskyr verkligen hosta.
Bra uppdelning där med städ och handling på affären!
Fler Efits :-)))

Klimakteriehäxan sa...

Har aldrig gett mig i kast med EFIT men nu fick jag i a f vara med om din dag till nattadags!!!

Bloggblad sa...

Annika: Jag hade väl hoppats att penicillinet skulle fungera som en avstängningsknapp, men det går bara långsamt tillbaka... åt rätt håll i alla fall.

Klimakteriehäxan: Underhållning på ganska låg nivå - eftersom jag låg större delen av dagen... Det blir inte ofta av att jag hakar på, men nu hade jag extra gott om tid. Och jag tycker faktiskt att det är en rolig idé, man bjussar ju på så mycket man själv vill. Och så kan man ju vinkla det hela lite, jag tycker själv att min dag ser betydligt roligare ut än vad den var.

Fjärde året i Hjo sa...

Väldigt spännande förkyld dag. Särskilt Skavlan och Postkodmiljonären,

Bloggblad sa...

Fjärde året i Hjo: Jorå, livet är spännande ibland. Just nu väntar jag med stor spänning på om hörseln ska komma tillbaka i det örat som senare blommade i en rejäl gammeldags öroninflammation med brusten trumhinna...