tisdag, juni 06, 2017

ETT FOTO I TIMMEN

I dag är det EFIT, tack för påminnelsen, Karin Jag hade tänkt skriva ett litet reportage om den fantastiska upplevelsen i Västerås - men det kan vänta. Den som inte kan vänta på att höra låten kan klicka här - ljud och ljus var helt perfekt i verkligheten, men en del försvinner på väg till Youtube.Vi kom på fjärde plats (för den som inte sett på fb eller följde webbsändningen) och det var vi nöjda med. Många bra låtar och två grupper med ursöta barn.

Klockan 8 vaknade jag ovanligt nog helt av mig själv och kände mig ovanligt nog utsövd. Morgonpromenad på Facebook, i sängen.
Klockan 9 Efter frukost. Ett viktigt protokoll hade hamnat i fel brevlåda och blev liggande ett par dagar hos grannen... tur att det var en ordningsam granne. Men kulspetspenna som funkar...? Hittade en, och upptäckte sen att det var blyerts - hittade ett fint sudde och kunde göra om efter lite mer pennletande. Jag gillar blyerts och filtpennor bäst.

Klockan 10 mitt i röjningen. Förhoppningsvis de sista udda vilsekomna svarta sockor som dyker upp den här säsongen. Tvättstugeröjning står på schemat.
 Klockan 11 Det tar tid - tiden läker alla sår, sägs det... fast inte såna som är väl infrätta i tvättstugans diskbänk.
Klockan 12 Efter dammsugning och våttorkning kör jag ett varv med makens bästa misstag. Alltså, han som aldrig skulle drömma om att "gå på" reklam i tv, klickade in för att bara kolla - och vips, så hade han klickat hem en ångtvätt. Den är så himla bra!!! Bland det bästa vi har. Kolla hur den vita "mössan" såg ut efteråt... trots att jag både dammsugit och våttorkat.


Klockan är inte 13 än men jag kommer att sitta med mitt grytlappsprojekt ett tag framöver. Så kul!
Klockan 14. Ett dass växer fram ute i garaget. Jag gör inget mer än beundrar och berömmer. Och sen har jag fått löfte om att provsitta in hålet så att det hamnar rätt. Dasset ska förstås inte stå i garaget, men det är enklare att bygga där i sektioner och sedan sätta upp det vid stugan. Här finns alla prylar och elektricitet.
Klockan 15 var jag nere i Brunnsparken som vanligt och deltog i firandet av nationaldagen. Men då hade jag mobilen, och att skicka bilder från den till bloggen - det tar tid! Så jag återkommer. (Nu har jag återkommit!)
Klockan 16.30 slog jag in paket. Jag ska ut och resa nästa veckan och träffa gamla vänner och då vill jag förstås ha med mig något. Men om detta kommer det ett bloggavsnitt när jag kommer hem igen.
Klockan 17.30 prövade jag om jag har snitsen kvar på "heta snurror". Det har jag. Första plåten blev nästan bränd, men den andra blev perfekt. Jag ska ta med mig såna på knytkalas i morgon. (Farligt goda!)
Klockan 19 är maten uppäten. Det blev blomkålsris med varmrökt lax, pak Choi i theriakysås (eller hur det stavas) och sparris. Mycket gott.

Klockan 20 tittar jag på festligheterna på Skansen, men först går jag ut och beundrar makens jobb med nya dasset. Den sneda pinnen till höger markerar lutningen. Hörnpelarna passade bra, så i morgon monteras alltihop ner och väggplank sätts på de tre väggarna var för sig. Jag har redan sett ut vilka bilder jag ska skicka som vykort till mig själv för att få fina tavlor på dasset!
Klockan 21-22-23 satt jag vid teven och klippte trasmattor av jeans och sydde ihop det sista på tre grytlappar för hand. Det blir lite tjatigt att visa fler bilder på dessa mästerverk. (Eller kanske kommer det en bild till när alla är klara). Nu önskar jag god natt!

10 kommentarer:

mossfolk sa...

Oj, du var ju helt vild på förmiddagen!
Morgonpromenad på facebook :))
Jag våttorkade igår (görs här flera gånger i veckan). Sedan kröp lillebror över golvet med de byxor som var vita när vi satte på dem... ... ...

Äventyret framtiden sa...

Jag blev utmattad, nästan, av din morgon. Vilken energi du har. Nässlor? :)

Vonkis sa...

Ja, du är med igen!
Den där ångtvätten, tror inte att jag skulle våga använda den här hemma. Eller så är det just en sådan jag behöver :-)

Bloggblad sa...

mossfolk: Det låter nog som mycket märkvärdigare än det är... jag höll på i fyra timmar. Det gick inte så snabbt. Vi är faktiskt väldigt nöjda med ångtvätten, den har gjort duschkabinen som ny, och även tak och väggar inne i sovhytten på båten har blivit fräscha. De är klädda med nåt slags heltäckningsmatta och mycket svårstädade.

Pettas: Jag ligger långt ifrån dig där... men jag fick nog en rejäl energikick dels av musikfestivalen i fredags, dels av två avtal med ett musikförlag, som kom igår. Och sen har jag ett mååååål... Det ska bli stort kalas här om en månad.

Vonkis: Den är suverän! Jag trodde inte på reklamen, men faktiskt, den överträffar mina förväntningar. Mattor och möbler blir som nya.

Maggan sa...

Vilken härlig energi! Förstår om du är nöjd med din dag. Du, de där heta snurrorna, de såg bra läckra ut. Skulle man kunna bli ve´ receptet?

Bloggblad sa...

Maggan: det är färdig fryst smördeg som jag brer lite sambal oelek på, små bitar av salamichips och finriven västgötaost. Rullar som en rulltårta skär i cm-breda skivor - gräddar 7-8 min i 225.

Musikanta sa...

Vilken energi! Jag blir helt matt. Påminner mig om det första inlägget på min blogg som min dåvarande svärson skrev om att när man gjort rent vasken med Mr Muscle skulle man göra det en gång till...
När det gäller dasset - tänk på att det finns som har större ändalykter än du och maken!

Bloggblad sa...

Musikanta: Det är bara när man staplar upp det så där som det låter mycket. Jag har det ganska lugnt och väljer vad jag vill göra - nästan alltid.

Dasset kommer att bli ganska luftigt - och frigolitsitsen har standardmått. Så du kan vara lugn om du kommer på besök :)

Annika sa...

KUL med EFIT!!
Alltid lika KUL att hänga med på en dag.
Bra att det var 6 juni också som var officiellt datum.
OCH så MKT du hann MED!!!
WOW!!

ullrika sa...

Jag har helt missat att det var EFIT den dan. Sicken tur kanske... nu behövde jag ju inte oroa mig över att jag inte skulle hinna vara med :)

Känner igen den där dansbanan! Det är väl den som ligger precis bredvid hotellet vi bodde på?