Statcounter

måndag, maj 31, 2021

Kom liljor och akvileja …

Här hemma finns akleja i en rabatt, helt av sig självt. Den har varit blå i flera år. Vid stugan växer bara rosalila aklejor vilt på ängen nedanför. I år blev hemmaaklejan rosa … Jag har sått frön som ska bli riktigt färgglada aklejor. Jag väntar med spänning. 


7 kommentarer:

Vonkis sa...

Det ska bli så roligt att se dina färgsprakande aklejor!

Bloggblad sa...

Jag väntar med spänning. De har inte kommit långt, men den plantan jag ryckte upp hemma och krukade vid stugan, har slagit ut med blåa fina blommor.

Och nere på ängen fick jag nyss syn på nåt gult. In och hämta kikaren - jodå, gula bollar. Daldockor enligt ”svensk flora” som alltid ligger framme. Har hört ryktas att det förr växte mängde av dem - sen växte allt igen av sly och småträd. Men nu är det röjt sen vi kom hit. Sakteliga kommer en massa fina växter tillbaka.

Klimakteriehäxan sa...

Så fina!!!

mossfolk sa...

Jättefina! Här finns både blå och ljusrosa. De poppar upp lite överallt och jag tänker, varje sommar, att nästa år ska jag flytta ihop de små plantorna så fort de visar sig om våren... Nästa år kanske...

Bloggblad sa...

K-häxan: Tack, de vänder ju bästa sidan nedåt... men är så gracila.

mossfolk: Jag läste att de väldigt lätt korsbefruktar sig med varandra, så om det nu blir nåt av mina färgglada, kanske de roar sig med nån enfärgad...

em sa...

Det är så roligt med aklejor, de är så promiskuösa att de ideligen bjuder på överraskningar i form av nya varianter. Dessutom breder de ut sig över hela tomten.
Margaretha

Bloggblad sa...

em: jag visste inget om aklejor tidigare, mer än att jag kände igen dem. Men efter att jag köpte en fröpåse med färgglada bilder, har jag läst på. Ska bli spännande att se hur det går. Roligt när vackra blommor frösår sig själva och inte bara ogräset.