Statcounter

tisdag, juni 29, 2021

Sommardag

Som jag har längtat efter denna sommar! Och så slår den till med nästan 30 graders värme, flugor, myggor och andra kryp som gör mig galen. Värst är blinningarna! Värmen stör mig inte, jag fryser ju nio månader om året. 

Just nu sitter jag vår nya glasbur, även kallat ”lusthuset” och har koll på vilka fåglar som lämnat holkarna, vilka som bor kvar (ny kull?) och järnsparvarna och gulsparvarna som bor i buskarna precis intill oss. Åh, vad jag njuter! Inte en mygga tar sig in medan solens kvällssken sakta sveper mot trädtopparna på andra sidan ängen. Jag saknar att solnedgångar här, skogen står tät och nära mot nordväst, men hemma ser jag den desto mer. Man kan ju inte få allt ... 

Nytt grönsaksland har jag fått! Massor av ny jord, och tusan vad det växer. Bara dillen är trögflörtad i år. Men fröna jag köpte i blomsteraffären, skulle ge sååå många fina blommor och locka fjärilar och bin ... de verkar mest ge lite ogräslika taniga blommor. Det kanske blev för tätt i korgen? 

4 kommentarer:

Vonkis sa...

Är det en zucchini som växer i krukan på andra bilden?!? Vilken jätte!
Nog växer det så det knakar i den här värmen alltid. Till nästa år ska vi försöka vara lite smartare och odla sådant som är klart vid lite olika tidpunkter. Vi hinner inte äta all sallad nu :-)

Bloggblad sa...

Vonkis: jomenvisst! Hemma (är hemma för ett proviantdygn) finns en lika stor som har börjat visa lite gult ur en knopp.
Sallad sådde jag med såband. Blev betydligt bättre än med min täta vanliga sådd. Men trots att jag tyckte att jag sådde allt glest, är det trångt om saligheten nu.

Vonkis sa...

Man lär sig hela tiden, vi (eller jag i alla fall :-) ) har lärt oss att inte ha så många zucchiniplantor, att inte ha sallat i växthuset och att sockerärtor inte slingrar sig utan bara vill ha lite stöd för att växa rakt upp.

Bloggblad sa...

Vonkis: sockerärter har jag inte haft på många år, tycker att det blir lite resultat av mycket jobb. Bönor hade jag för många år sen - vi åt bönor varje dag ... blev ganska trött på't.

Men att så glest nog, det lär jag mig nog aldrig. Morötterna vågar jag inte röra, fast jag borde nog gallra...