Statcounter

onsdag, augusti 04, 2021

Färdigmatat

Det är skillnad mellan djuren i naturen! Jag matar så gärna småfåglarna, men idag är det slutmatat. En icke välkommen gäst gjorde tre besök vid fågelmataren eftersom fåglarna tydligen ratat de överblivna knäckebrödssmulorna jag la ut häromdagen.

Den är söt och luden, och säkert lika hungrig som entitan och blåmesen. Så … vad är skillnaden på välkomna  och ovälkomna gäster? Antalet ben? Eller om de vill flytta in i huset eller ej? 


7 kommentarer:

Vonkis sa...

Nej fy så tråkigt besök, förstår att ni tar bort mataren :-(

mossfolk sa...

Vi slutade mata fåglarna i vintras efter det att vi fick in möss i huset. Kanske tar vi upp det i vinter igen. Det är ju himlans roligt att titta på alla olika sorter som kommer flygande och dessutom vill man förstås hjälpa småfåglar om det blir kyligt. Kanske hänger vi maten längre ifrån huset... vi får se. Möss må vara söta, men man vill ju inte ha in dem. Och än värre råttor, som dessutom är rätt svåra att bli av med om de väl har hittat inomhus.

Bloggblad sa...

Vonkis: Vet inte om det var brödsmulorna som luktade gott och drog till sig musen. Jag har inte sett någon mus medan fåglarna höll på som mest. Inte en enda fågel verkade intresserad av de smulade knäckebrödet...

Kanske kan jag lura musen och hänga upp mataren med frön på ett annat ställe dit det inte är så lätt att klättra?

mossfolk: Några råttor har vi inte sett, bara små möss. I vintras hade de tagit sig in i hallen - Per tog bort sladdarna till batterierna och de små hålen räckte för att de skulle komma in. Men in i rummet och köket hade de inte kommit. De hål som fanns tidigare är rejält förspikade numera.
Men för säkerhets skull tar vi bort det mesta ätbara som mattor och madrasser m.m. när vi stänger för hösten.

Vonkis sa...

Testa, det är ju trevligt att titta på småfåglarna när de äter.

Bloggblad sa...

Vonkis: jag håller på att konstruera ett minilusthus för fågelmat, det ska stå framför lushuset så vi ser det, lagom långt borta för att de ska känna sig trygga. Fast edan vi jobbade med lusthuset i våras, var de ganska så oblyga av sig.

Klimakteriehäxan sa...

Usch. Hoppades att det var en ekorre men icke.

Bloggblad sa...

K-häxan: jag försöker intala mig att de små mössen också behöver näring - men… det går inte. Vill inte ha dem!