Statcounter

måndag, november 08, 2021

På min gata

Denna gråmulna ganska långtråkiga dag gav mig ett stort och glatt leende. (Alltid något!) Jag tittade på Ankan i det nya programmet efter Bonusfamiljen (som jag inte log åt!) och kände igen en del av ett hus. Det stod SKOLAN bakom hörnet av ett annat hus. Malmö, tänkte jag direkt. VÄSTRA SKOLAN såg ut så. Sen vändes kameran - och visst var det min gamla gata, Hyregatan åt det hållet. 1959 började jag andra klass där, bara ett kvarter hemifrån Frälsis. För säkerhets skull kollade jag med kartappen. Jag hade rätt. Det blev bara ett år i Malmö. 61 år sedan ... fast med ca tio års mellanrum har jag gått förbi där och sett förvandlingen från slum till ”fina” kvarter med renoverade småkåkar, men nu är det dock rätt länge sedan jag var där. 

3 kommentarer:

Vonkis sa...

Men oj, att du kände igen platsen på tv även om du varit förbi några gånger.
på tal om Ankan, har du lyssnat på hans sommarprat? Jag tyckte det var ett bra program utan den typiska dramaturgin med misär och succé.

Bloggblad sa...

Vonkis: Det var det gula skolhuset - det gjorde starkt intryck på mig redan som barn.
Jadå, jag lyssnade på Ankan och gillade det. Förstår inte varför alla ska älta elände och oförrätter - men sen på facebook vill de alla visa upp sitt bästa liv.

Klimakteriehäxan sa...

Jag tycker Bonusfamiljen är bra. Hade svårare med Ankan faktiskt.