Statcounter

torsdag, februari 24, 2022

Påminnelse

På facebook kom det upp en påminnelse om en födelsedag idag. Mot mig log en god vän som nu varit död i fyra år. Hon skulle ha fyllt 78 år idag. Vi åkte på hälsohem tillsammans i många år, efter att ha träffats på ett sådant redan under tidigt 80-tal och lärt känna varandra. Varje sommar, när Tallmogården eller Alfta eller Leonardos stängde för semester, tog Hälsofrämjandet över driften och alla fick bidra med att arbeta en eller fler timmar för att få en billigare vecka. Inga löner till någon, alla var volontärer. 

Vi cyklade, vandrade, åkte på dans, badade både natt och dag, gympade och hade vansinnigt roligt. På det här fotot, med mig i shorts och bh och den nu döda Margareta i blå bikini, spexar vi och "uppträder" som kör. Jag vill minnas att vi sjöng en kanon, fast med mer skratt än toner. Den långe som dirigerar kunde öht inte dirigera, så det blev extra roligt. Han är f.ö. också död sedan några år. 1989 är fotot taget. Jag var 38 år och Margareta 45. Vi umgicks då och då även på andra ställen. Vi på fotot + några till, kallade oss "Morotsmaffian" och träffades på olika ställen och gick på dans, minst en gång varje vintersäsong. Därför har jag dansat både på Sandgrund, Münchenbryggeriet, Storan i Norrköping och några fler hak jag glömt namnet på. 

Jag blev både nostalgisk och sentimental när påminnelsen om Margaretas födelsedag kom. Det blev som prästen säger i kyrkan "en påminnelse om vår egen dödlighet". 

Men - nu har visst regnet plötsligt upphört och jag ser lite blå himmel! Snabbt på med skor, jacka och mössa och ut! Här kan jag inte sitta och känna mig gammal och vissen. 

6 kommentarer:

Vonkis sa...

Vilken härlig vänskap du beskriver och en sådan tur att regnet slutade :-)

Bloggblad sa...

Ja, fast det är sorgesamt när leden glesnar. Fick igår veta att den där gamla klasskompisen som jag glatt skrev om att jag hottade på en videosänd konsert vid jul, hastigt och oväntat dog förra lördagen. Blev alldeles bedrövad ... hade ju tänkt träffas 55 år efter realen... 😥

Bloggblad sa...

Äsch jag hittade, inte hottade. Det låter ju perverst.

Annika sa...

Så fin vänskap ni hade. Hon bli inte så gammal :-(
Gillar bilden på er!
förstår att du saknar henne!

Bloggblad sa...

Annika: Ja, det blir extra svårt med nära vänner. Hon blev 74, tre år äldre än jag är nu.

Vonkis: Många hjärtan blir det...

Musikanta sa...

Sorgligt att inte någon tar bort kontot på FB. Jag ska komma ihåg att skriva det i min begravnings-PM. Inte behöver du känna dig gammal och vissen, tänk på att jag är 15 år äldre än du och jag känner mig ganska pigg :-).