Statcounter

lördag, augusti 06, 2022

Sensommarlördag

Eftersom det är i stort sett omöjligt att redigera på min iPad, kommer denna soliga men blåsiga dag lite huller om buller. Detta är en av orsakerna till att jag bloggar så sällan.  Vi börjar med drinken som jag fick när allt annat var gjort. 

Vi gjorde en utflykt idag, åkte till Lagnöströmmen, ett par mil bort (med bil, fågelvägen är det bara ett par kilometer) och köpte jordgubbsplantor av en f.d.kollega. Annan odling sysslar inte maken med, men han vill ha jordgubbar. 

Efter inköpet (till höger rakt över vattnet -Lagnöströmmen) käkade vi på Sankt Annagården. Ljuvlig utsikt, skaplig lä för vinden och precis lagom varmt. 
Och så kom plantorna i jorden. Det ska på en våning till, och sen ett nät över, men jag tror att plantorna får vara ifred över vintern. 
Jag är inte säker på när spagettipumpan är klar, men tung är den. Jag har funderat på om jag kan spika upp en gammal behå för att lyfta lite. Storleken borde stämma …
Innan jag fick drinken åtgärdades ett litet hål längst ner i skafferiet. Jag såg att det var söndergnagt på påsen med solrosfrön. Tur att de ätit sig mätta där och inte gått upp på andra hyllor. Nu har den händige maken spikat för rejält efter att jag dammsugit (solel) och röjt. När vi flyttade in för fem år sedan, var skafferiväggen som en schweizerost nedtill.
 
Nu hoppas jag på en fortsatt lugn och skön kväll. 

6 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

En skafferivägg som är som en schweizerost., haha...
Jordgubbar gillas av rådjuren men om ni sätter nät över så går det säkert hur bra som helst. Pumpan är ju jättefin och en gammal behå blir säkert bra att låta den hänga i. :)

Bloggblad sa...

Karin: när jordgubbarna börjar blomma nästa år, kommer de att få nät över sig.
Det kan ju bli som en tjusig installation med pumpabehå!

Klimakteriehäxan sa...

Får man önska sig en bild nör pumpan fått på sig behån??? :-D

Bloggblad sa...

Det ska jag försöka få till!

Musikanta sa...

Hade gärna varit med och ätit den soppan. Den ser underbart god ut. Mycket grädde...

Bloggblad sa...

Musikanta: Ditt svar hamnade i spamkorgen... Ja, mycket grädde och lite vin + ärter och kräftstjärtar - supergod!!!