Statcounter

lördag, juli 30, 2005

Dagen efter...

Tack för alla glada tillrop! Släktkalaset blev SÅ lyckat och maten smakade verkligen kalas. Men min släkt är så trevlig och pratglad att de hade kunnat ha kul över ett par knäckemackor också. Vi som inte är släkt via blodsband, känner varandra sen tidig ungdom och har haft relationer huller om buller så att vi knappt minns vem som fick vem. (Vi hade ju inga dokusåpor på teve att roa oss med, så vi fick hitta på egna...) Hade kärlekskarusellen stannat i ett annat läge kunde vi varit släkt på helt annat sätt. Men det är för rörigt för att gå in på...
Här är i alla fall maten:Pestofyllda tomater, lökpaj, gratinerad zuccini, tonfiskägg, cous-coussallad, (Så långt Ilvas recept!) kassler och potatissallad (för fegisarna) och sen (på begäran av maken) baconinbakade friterade dadlar (spanskt). Och så italienskt vin förstås.


Och så "Dacapo al Fine" på musikkakorna. Som gick åt som kakor lätt gör...

Den lille sysslingen måste ju undersökas. Det var inte populärt när mamma eller pappa "nånande bäbisen" - svartsjukan blommade rejält!

Men - efter alla trevliga fester, kommer ju en dag efteråt... och vad den innehåller kan summeras i fyra bokstäver: D I S K...11 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Ja, så har du att göra idag.

Theron o familj sa...

Det såg då himla gott ut!! Suck. Jag avundas er som kan laga mat, själv är jag "analfabet" när det gäller matlagning.

Lyckliga Grodan sa...

jag är duktig på att äta mat, oerhört duktig faktiskt. Man kan ju inte vara bra på allt, så själva tillredningen är det bäst att någon annan gör. Jag är faktiskt inte så bra på att diska heller. Det är nog äta jag är bäst på.

Batbut sa...

hota maken med exsesserna (eller vad det nu hette); diska eller så kommer Batbut ilandes med hysterisk a capella sång. Lovar det att han kastar sig handlöst i diskhon och röjer på rekordtid *s*

Ilva sa...

Detta ar priset man far betala for att vara huslig och gastfri men om du sjunger nar du diskar sa a) ekar det fint i kristallen och b) sa kan du klirra i takt!

Gagga sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Gagga sa...

Förlåt det är bara jag som är ute o suddar...
Du hade kalas, jag var på kalas...
Och idag har vi likadana RUBRIKER
Men hur ser DU ut idag?

Bloggblad sa...

Ja, inte ligger jag stenad i rabatten... som vissa andra... Mossig och luden...jodå, men om du mår tjuvtjockt efter mosstårtan - inte att undra över!

Ilva sa...

BLOggblad-kan man fa receptet pa dadlarna? Verkar spannande!
BATBUT -- KOLLA DIN MAIL!!

Anonym sa...

Nu blev jag också nyfiken...baconinbakade dadlar.. vi bara måste få receptet, snälla, snälla, snälla!

Bloggblad sa...

Visst - nu har jag sovit en timme och är hur snäll som helst. En massa textmassa blir det till nåt superenkelt. Låten eder icke avskräckas.

Den här rätten har jag snott från tapasrestaurangen. Färska svindyra dadlar är förstås större och snäppet godare än mindre torkade från hälsokosten.

Rulla in en dadel i en halv baconskiva, fäst med tandpetare, fritera i olja tills de ser färdiga ut.

Jag är snål även där, så jag tar bara lite olja och vänder dem efter en stund. I går när jag gjorde många och inte ville att det skulle stinka i köket, penslade jag med olja och körde dom i ugnen. Det blir lite mer sting i dom i stekpannan, men helt ok.