Statcounter

torsdag, juli 21, 2005

Fynd

Och medan hemska saker händer ute i världen... kommer här en shoppingrapport. Känns banalt, ja...

Eftersom jag frilansat i två år och lidit brist på fast inkomst har jag vant mig av med mycket i både nöjes- och nyttoväg – utom att äta… Impulsköp av kläder har förstått utgått ur verksamheten. Men idag, med pengar i sikte, gav jag mig ut i Det Stora Shoppingloppet, i reaklassen då förstås… Det präktiga som saknar guld- och lackskor… Första delmålet: en ny lätt jacka/kavaj.

Jag övervägde noga om jag skulle våga mig till Butik Unik – en liten exklusiv affär med bara ett plagg i varje storlek, och där både designer och inköpare tycks ha Bloggblad som enda målgrupp. Livsfarligt att gå dit. Men där hängde den! Och skrek: Bloggblad! Titta hit! Köp! Rea!!! Halva priset! (Vilket inte var att leka med ens i halvt format!) En ofodrad tunn mockakavaj, v-ringad, ateljésydd, mjuk som en barnrumpa… Ytterplagg på sommaren och inneplagg på vintern. Och beige var den – matchar både min personlighet och min solbränna på pricken! Den satt förstås perfekt – vilket inte är så himla vanligt!

Så jag övervägde och räknade efter: Min förra sommarkavaj köpte jag på rea för 400:- för 8 år sen – det blir 50:- per år… Eftersom den var nedsatt med 800:- har jag sparat 100:- per år vilket innebär att den kavajen har gått med 400:- i vinst sen jag köpte den. Lätt som en plätt. Om några år har även den här mockakavajen gått med vinst! Den går t.o.m. att tvätta i maskin och jag fick med mig en tub med tvättmedel! (Se! Där sparade jag in en rejäl slant på kemtvätt också!)

7 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Jag sparar också en himla massa pengar när jag shoppar. Jag försöker hela tiden övertyga Stephan om att jag är rena "vinstmaskinen" och att han ska vara jätteglad när jag shoppar på rea. Är inte säker på om han är helt övertygad.

Bloggblad sa...

Javisst, enligt mitt sätt att tänka rasslar kosingen in varje gång jag fyndar.

Ilva sa...

Jamen det later ju bade billigt och SNYGGT! Battre an sa kan det val inte bli...

Anonym sa...

JAMEN, det är ju strålande. TÄNK vad pengar du har sparat i dag!

Lyckliga Grodan sa...

right on, precis så ska en slipsten dras. Jag står på din sida.

Anonym sa...

Någon gång behöver man ju något plagg, även om man är utan inkomst, och om man nu ändå ska ha det i så många år är det ju lika bra att man köper nåt som man gillar. Tycker jag. Dyrast är de plaggen man aldrig använder.

Bloggblad sa...

Det var klokt sagt.
Säger jag och försöker glömma den italienska skapelsen för 3000:- som hänger längst in i garderoben sedan dotterns bröllop...

Fast (sade hon tröstande)den blir ALDRIG omodern...