Statcounter

lördag, juli 09, 2005

Mig ska dom låta bli!

Ingen värme i världen kan få mig att skippa dagens stavgångstur, det blåser dessutom alltid ute på fälten där jag går på den gamla halvt igenvuxna järnvägsbanken, så det är riktigt uthärdligt.

När jag passerar E22:an och står och väntar (ofta länge så här års) på lagom mellanrum för att hinna över, ser jag minsann vad dom tänker: Har människan LÅNGBYXOR på sig i den här värmen??? Men dom vet inte vilka hemska faror som lurar där ute på spåret. Nej, jag är inte rädd för huggormarna som solar sig på stigen, eller för rådjuren eller tjäderhönorna som jag skrämmer upp och som far iväg med ett brak. Det jag är rädd för är dom små lömska kryp som sitter och väntar på ett mjukt och varmt människoben (och där passar mina lår in!). Fästingarna.
Myggor tycker inte om mig, men fästingar bara älskar lukten av mitt blod. Jag drar dom till mig. Egentligen borde jag vara smickrad att någon har insett hur oemotståndlig jag är. Jag är ändå inte intresserad av uppvaktningen, snarare skräckslagen. Dels det äckliga i att dom kryper in till hälften, dels minnet av grannen som låg i fem veckor med dropp efter ett fästingbett och aldrig blev av riktigt med sin halva ansiktsförlamning. Är det nån som vet vad fästingar har för funktion? Mer än att visa sin makt med allt vad de kan. Naturens självmordsbombare...?

Men – dom kräken ska inte få sabotera min motionslust, så jag klär mig i täta byxor där alla inkräktare syns, och för säkerhets skull äter jag också vitlökskapslar. Den lukten gillar dom inte – och det gör inte nån annan heller som kommer i närheten av mig. Så jag får vara mycket ifred om sommaren.

15 kommentarer:

Ilva sa...

TACK for underbart pajdegstips! Nu ja..lar skall jag val lyckas, det dar med vikning verkar vara en hojdare! All de andra finesserna far jag nog inte tag pa har men jag skall ju upp till sverige om en manad!!!

Theron o familj sa...

Gillar inte heller fästingar, milt uttryckt! Alla ska ju ha ngn sorts uppgift i naturen. Men fästingar? Tveksamt!

Vi på Kantarellen sa...

Shit.. vad du är duktig. jag ska också ut... men väntar på att temperaturen går ner under 30 grader./Mamselamsen som smälter.

Gagga sa...

Jag har inga sådana stavar som man ska ha. Fick ett par urusla från Rusta i julklapp o dom bara vek ihop sig. Livsfarliga! Mina gamla bambustavar som jag använt vid skidåkning i forntiden kanske duger. Jag får väl pröva!

Bloggblad sa...

Första året gick jag med vanliga skidstavar, men tyckte det var pinsamt att gå ända hemifrån med dom, så jag gömde dom under en lada. Där blev dom stulna!!!
Nu törs jag...

Det är inte av duktighet jag går, det har blivit ett behov. Men inte fasen tappar jag några kilon på vägen inte.

Batbut sa...

Hatar att förstöra Dina illusioner, men fästingar kryper in under byxbenen. Enda helt säkra sättet är att klä sig i dykardräkt - mitt standardrecept för att undvika fästingar och samtidigt behålla formerna *s*

Bloggblad sa...

Näe, säg inte så! Jag som litat på min heltäckande benklädsel. Då får jag helt lita på vitlöken, för jag bara vägrar att klä på mig dykardräkt på mina promenader.

Jag testade med att ta sönder en vitlökskapsel och smörja in benen en gång - men det blev bara en gång! Jag fick springa för att inte stanken skulle hinna upp till näsan. Tvi vale!

ForestRidge sa...

Ett äpple om dagen håller doktorn borta....

En vitlök om dagen håller varenda j-v-l borta...

Även fästingar :-)

Går stavgång förresten, är det inte sådana som kallas vandrande pinnar ?

Anonym sa...

Har hört att de även sitter i träden och väntar på ett lämpligt byte. Dimper sedan ner. Mössa är lite väl varmt nu, väl?

För hundar finns det ett otroligt effektivt fästingmedel - snart borde det väl komma något för människor också (förutom vaccinationer, förstås)

Bloggblad sa...

Dykardräkt och hundhalsband och stavgång - jag skulle göra succé!
Vilka utmärkta tips man får via nätet! Jag tackar ödmjukast.

The Female Dinousaur sa...

Genom vitlöken håller du ju även vampyrerna borta... :-)
Fästingar är otäcka små kryp. Här får du ett par penetrationsbilder... ;-)

Bloggblad sa...

Fy fasen så äckliga bilder! Blä. Bäst jag lusar av mig ordentligt, har just varit ute vid kusten. Man vet ju inte om det möjligen finns nån fransk variant som gillar vitlök...

Vi på Kantarellen sa...

Nää....nu lynchar vi Biggis, för att hon skickar med så äckliga länkar! =)

Anonym sa...

Ja, vad har egentligen fästingar för funktion? Eller myggor? Kanske ska dom få oss att förstå att naturen är en ogästvänlig plats, och att vi hellre bör hålla oss inne och ha det mysigt med varandra.

Men vad har då vägglöss för funktion???

Bloggblad sa...

Ja, är det inte det ena, så är det det andra, som flickan sa...