Statcounter

tisdag, juli 26, 2005

Mina gyllene skor....eller i alla fall Gortex...
Vilken kväll! Efter två veckors kvällsregnande kom solen! Den var inte i vägen! Och sagan om Gerda sjösattes. På land visserligen, men nog kändes havet nära - bara några hundra meter bakom scenen.
Den som sjunger just här - knappt synlig - är Arja Saijonmaa. Den nyfikne kan läsa mer här:
http://www.gerda.skutminnen.se/ Här har jag inte varit med och skrivit, tyvärr, men jag är väldigt stolt över att tillhöra kompositörens stall i alla fall...

Sitta ute och lyssna på ljuv musik och se svalorna och små molntussar - mer sånt till folket!
Och här är beviset på att jag var där i mina foträta, varma, gåvänliga skor... Jag såg några snitsiga guldsandaler, men jag tror de hade velat byta med mig när solen kröp bakom träden och det svalnade.

9 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Var sko har sin plats... tro det eller ej, man kan inte ha sandaletter överallt. Men det finns GULD-sneakers.Jag har det!! *ler lite malligt*

Anonym sa...

Å, jag hann kommentera bland de första den här gången. Det brukar vara 20 före mig i vanliga fall.

Du menar att alla artister från musikalen var där?

Bloggblad sa...

Nej, bara 4 som sjungit in sånger på cd:n. Och den är inte framförd som riktig musikal någonsin, utan i konsertvariant med berättare och solister i tidsenliga kläder. Arja var det ikväll, plus att hon sjöng 2 sånger.
Det är därför den kallas "sångsaga".
Scenen var byggd som ett segelfartyg. Annars var det ren konsert.
Bosse hade försökt få dit fler av de kända namnen, men de var upptagna på annat håll.
Gunilla Backman t.ex. var på Skansen och sjöng allsång...

Bloggblad sa...

Mamselamsen: Det här är mina åretruntgåskor - och det räcker med att gå med stavar om dagarna. Kommer jag i guldskor dessutom... näe, nån måtta får det vara. Tänk på att jag är en blyg och försynt människa!

Ilva sa...

Om det ar mina Gron-glittriga falska Birkenstock du syftar pa sa ar de inte GULDIGA, bara gron-glittriga!! Ja nu far du allt vanta till sent i host innan jag antar utmaningen med fotbildsduellen for jag tanker da inte ta fram sadana skor nu. Gympadojjer i sa fall...
Hur gar det med matlagningen, kanner mig sa engagerad att jag nastan ar lite nervos...tartorna blev jattefina!

CV sa...

Det var väldigt länge sedan jag hörde Arja Saionmaa live. Uppträdde hon eller var hon bara där?

maruschka sa...

Det låter så oerhört harmoniskt och avslappnat att bara vara där...eller bara vara...i allmänhet...*ler*

Bloggblad sa...

CV: Jodå, hon uppträdde, sjöng två av sångerna i "Gerda" (men kikade i noterna i ett kör...de andra sjöng allt utantill) Och så var hon berättare - med den äran! Passade jättebra med hennes accent, skonerten förliste utanför Åland.

Maruschka: Ja, bara att sitta där i en brassestol och se svalorna mot blå himmel, och höra ljuvlig musik... och inte vara ansvarig ett dugg.

Bloggblad sa...

Ilva: Själv är jag kolugn angående matlagningen, har ju så bra recept...
Idag ska jag provlaga pestotomaterna. Jag har dessutom väldigt snälla och trevliga släktingar som nog skulle ha roligt över ett par knäckebröd...