Statcounter

onsdag, juli 27, 2005

P-kaos

Jag hörde på nyheterna att poliser i civila bilar ska få köra fort och mot rött ljus utan sirener… Hur många kommer att leka civilpoliser då – och bara dra iväg när det är rött? Som tycker att om DOM får…

Men det kan inte finnas så många civila polisbilar, det finns ju knappt några poliser. I alla fall inte trafikd:o. Annars kunde jag tipsa om var de kunde dra in en hel mängd med kronor till statskassan; en eftermiddag på Willys parkering skulle sätta sprätt på finanserna, där är det värre trafikkaos än i vilken storstad som helst. Om det inte vore så farligt, är det ganska häftig idé med hullerombulleråkande – jag borde nästan göra en skiss – man kör in i två filer, men sen finns inga mer markeringar, utan man svänger höger, vänster, eller inte alls eftersom det finns asfalt och affärer åt alla håll. Eller också ställer man bara bilen mitt i alltihop, det finns ju ändå ingen som bryr sig.

Ut ur detta parkeringselände, där ALLT är för långt att gå för dom som helt sonika parkerar framför porten, finns inte heller en enda markering, man kör lite som man har lust. Och vissa har mer lust än andra! Bilar, ungar, cyklar och matvagnar, allt i en enda smet. Jodå, det kraschar ibland! Men en fördel finns: jag får bra stretching i nacken av att vrida huvudet runt runt hela tiden.

Enda gången jag är riktigt orolig i trafiken, det är när jag kör in på Willys. Tänk om jag, som är så präktig och alltid gör rätt, kunde få ha ett eget block med böteslappar, då skulle jag nog få ordning och reda på’t! Och vad pengar jag skulle tjäna, för jag är mutbar!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Nej, jag stretchar nog inte tillräckligt, eller inte alls egentligen. Jag vet att jag borde, eller nu är det snarare måste. Så det är nog bara att sätta igång!

Jag undrar om jag får lägga upp en länk på min länksida till din blogg?

Vi ska få Willys här nån gång i vinter, vet du hur det är för gående med barnvagn hos dem? ;-)

*kram*

Vi på Kantarellen sa...

Var tusan bor du? Här i Nybban kör vi i tjusiga rader upp på parkeringsdäcket. Men så bor ju inte kleti och pleti här heller. *skrattar*... utom knäppisen som sparkade mig...men han är som sagt var borttagen. Tror förresten inte han hade körkort för den delen.

Bloggblad sa...

Miriam: klart du får! Gående med barnvagn? Hm... det är nog mittenfilen som gäller där!

Mamselamsen: om du åker mot Stockholm, så är det ett gupp i vägen ungefär halvvägs. Där bor jag!
Kan det var kreti och pleti som är så besvärliga på Willys? Jag kanske ska byta till Dyra Affären?

Anonym sa...

Jaha, jag trodde det var Rusta:s parkering (billighetsaffär det också iof). Vi fick vänta läänge innan en väldigt-lång-volvo hade krånglat sig förbi en stor-jeep-aktig-sak med öppen bakdörr, puh.

Det kanske har med billigheten att göra? De lägger inte ner några onödiga kronor på parkeringen (rita rutor och så), typ.

Gagga sa...

Det ni beskriver verkar vara "lugna gatan".Märker att ni aldrig varit i Charlottenberg. Där råder fullkomlig parkeringsanarki. Polisen har gett upp.
Lättare att köra i Rom än där.
Millioner norrmän och så lilla Gagga i sin gula Megan, som högst en gång i veckan försöker tränga sig in på Konsum.

Vi på Kantarellen sa...

Jag handlar ALLTID på Willys... men vi är väluppfostrade kunder.

Vi på Kantarellen sa...

Jag kör ofta mot Stockholm och jag har för mig att det är ett gupp vid Norrköping. Ska jag svänga vänster där?

Bloggblad sa...

Desirée: tänkte inte på det... klart att priserna höjs då!
Mamselamsen: Det börjar brännas! Men du behöver bara titta åt höger och vinka strax före guppet - jag ser dig då!
gagga: Haha! Har ni Konsum??? Ska va' Värmland till det. Här la vi ner COOP (för vi var så moderna att vi bytte till det) för läääänge sen!

Batbut sa...

Testa IKEA i Kungens Kurva en regnig löningslördag, allt annat är en piss i Mississippi i jämförelse. Ta Dig dit Bloggblad så lär Du bli miljonär om Du får ordning på det parkeringseländet *s*

Bloggblad sa...

Bra! Tack för tipset - när jag fixat till det på Willys, kommer jag. Tar med röda paraplyet så jag syns!

maruschka sa...

Mamselamsen och bloggblad: Kreti och pleti är faktiskt MIN KOMPIS och hon har en underbar blogg ( http://kretiochpleti.blogspot.com/ ) som ni borde besöka, så skyll inte kaoset på Willys parkering på henne!!!!;o)

Vi på Kantarellen sa...

maruschka! Jooo, det gör vi!

maruschka sa...

Mamse: då ska jag skvallra för henne och hon läser faktiskt till jurist, så akta dig!!!!

Anonym sa...

Förstår att det är kul att konversera på det här sättet.MW

Gagga sa...

I Arvika finns ett pluttwillys som jag aldrig besökt, men de värmländska konsukbutikerna dom är gigantiska. Kan inte kallas coop, för det är ett värmländskt skällsord.

Bloggblad sa...

MW:Kul att du hittade hit!
gagga: Jag tycker att "Pluttwilly" låter mer som skällsord - för att inte tala om: "Din förbaskade konsuk"...
(Eller har du bara varit ute och slirat på tangenterna?)

Gagga sa...

Milda tider, nu får det bli stavningsövningar....!!!

Bloggblad sa...

Aha, det var bara ett litet stavfel - men det avhjälps lätt om man går stavgång!

F.ö. brukar jag inte klanka på folk som skriver fel - men svarar förstås om nån frågar hur nåt stavas. Men i det här fallet MISSFÖRSTOD jag den annars så präktiga gaggan!

Gagga sa...

Den "präktiga" Gaggan skriver så fort o glömmer kolla vad hon skrivit innan hon skickat det.
Den "präktiga" Gaggan handlar givetvis på Konsum!