Statcounter

onsdag, juli 20, 2005

RENT HUS

Jag har blivit inspirerad av programmet ”Rent hus” i tv 2. Först sitter jag där och njuter av min präkighet: Så där jäkla stökigt har jag i alla fall inte…. eller? Hur är det bakom kulisserna? Och så får jag fart och röjarlust. Här skall göras rent hus!
Maken håller förtvivlat fast i sina prylar och tycker inte att jag ska slänga precis allt... Sätter lås på sina garderober där han förvarar gamla datorer i väntan på att de ska få antikvärde...

Före:


Svar: Nej, jag har inte restaurang... bara för mycket. Men jag visste inte att det var så mycket förmycket förrän jag såg allt på en gång.

Och så trodde jag att jag skulle få in min nystädade bokhylla här som en "efter"-illustration.
Men nu har den fått en egen post.

Bokhyllan är det första jag ser när jag vaknar, vilsamt för ögonen med färgsortering. Mitt gratistips för biblioteken! Man slipper komma ihåg krångliga författarnamn, bara minnas färgen på ryggen...

Den vita längst upp till höger har jag skrivit själv. Den vill egentligen ha egen hylla av altarformat, men jag tror inte på särbehandling. Men jag hoppas den får kompisar snart.

15 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Nää, inget obcent här heller. :(

Men vad i herrans namn ska du ha så mycket bestick för? Utfodras 30-40 man om dan?

Bloggblad sa...

Oj - där var du snabb - jag hann inte ens trycka på knappen förrän du kommenterat.
Men som du ser i texten har jag inte restaurang - men en diskmaskin som inte körs så ofta.

maruschka sa...

Nu förstår man ju namnet på bokhyllebilden lite bättre, fast den var rologare innan..*fniss*
Ska nog hem och börja gå igenom ett skåp i taget jag också, kanske blir ett helt rum över till slut?..*s*

Anonym sa...

Men jag tror att den där snygga bokhyllan gjorde susen ändå; jag blev just av med en hel bunt gamla IntenetWorld som låg i min överbelamrade hylla. Bara resten kvar :-)

Bloggblad sa...

Se där! Så kul att få bidra med lite mer inspiration - själv är jag väldigt mottaglig för den sortens - förra året läste jag "Rensa i röran med feng shui" och det blev flera resor till både skräpcontainern och återvinningen.
Tur att det bara är sommar en gång om året (på vintern röjer jag enbart snö) för jag blir hårdare och tuffare för varje år.

Vi på Kantarellen sa...

Jag har det mesta av rensningen framför mig. Har som sagt börjat flytta min böcker. Min man vägrar hjälpa till, då han anser att jag borde rensa bland dom. Men jag VÄGRAR!!! Så jag bär själv, som den tjuriga åsna jag är.

Anonym sa...

Vi har ett stort rum i källaren där allt vi inte har velat kasta, har hamnat. Rummet är på 55 kvm och nu är det fullt. Det finns inte längre någon återvändo. Gissa om man har ett jättearbete framför sig.

Bloggblad sa...

Gissningsvis kommer SVT att göra ett likadant tv-program, då får du väl hänga på låset!

Jag var så seg med att sätta igång att röja i år, men nu när jag kommit tagen far jag fram på nya städtåg dagligen. Känns bra.

Gagga sa...

Undrar om nån mer än jag tog fram förstorningsglaset o fösökte läsa titeln på din bok. (Född nyfiken)
Fråga vilket signum den står under föreslog den f.d. biblogubben.

Bloggblad sa...

Titeln kan du väl få, jag är tillräckligt stolt över den för att hålla inne med det. Låna den gärna på bibblan! "Före Sverige" heter den.

Mikusagi sa...

Slänga... kan man slänga saker? O.O

Vi på Kantarellen sa...

mikusagi! Du är ju lika galen som vi. *skrattar hejdlöst*

PGW sa...

"Rensa i Röran" är underbar! Jag har rekommenderat den till flera kompisar som börjat städa frenetiskt! Deras äkta män har oroligt hållit i sina saker, men brukar efter ett tag ryckas med och städar de också. Vi får se till att de gör ett mindre "tjejigt" omslag till den så att karlar kan läsa den också. Skulle gärna stryka det där tarmrensningskapitlet också ... det hoppade jag över.

Jag läste Kingstons första bok om Feng Shui men det var i flummigaste laget för mig. Jag städar gärna i röran, men jag är inte mycket för att pingla med klockor i hörnen efteråt.

Angående datorerna, jag funderar på att blinga mina och göra fejkakvarier, vad tror ni om det?

Bloggblad sa...

Mmmm - håller med. Tarmrensning hör inte hemma där.

Varför är så många karlar så rädda om gamla prylar? Min svärmor varnade mig för många år sen att den blivande maken ofta gick ut i soptunnan och hämtade in gamla favoritskjortor igen... Nu har han lås på sina garderober...

Anonym sa...

ÄNTLIGEN! En TILL som begriper att FÄRGORDNING är det ultimata sättet att sortera på!