Statcounter

onsdag, juli 13, 2005

Sommarnöje

Ett av mina alldeles gratis sommarnöjen är att gå på konserter i diverse kyrkor i trakten. Duktiga lokala förmågor ibland, proffs i världsklass ibland– alldeles gratis i sval och skön miljö. (Tips: Kolla annonserna i lokaltidningen, utbudet är stort.) Och man måste inte alls vara religiös för att lyssna – och det är inte alls bara ”religiös” musik.

Som tur är börjar de klockan 19. Då kommer garanterat inte småbarnsföräldrarna med trötta och griniga ungar som inte alls är intresserade av ett cello- eller sopransolon, utan mer av ekot som de själva kan framkalla. När Jesus sa: låt barnen komma till mig, menade han nog inte att de ska sabotera konserter. Nix, jag har inget emot ungar, bara de inte skriker sönder konserter eller mina vilostunder under äppelträdet!

Men – det finns fler än ungar som stör mig (jag är nog en lättretad typ?) och därför har jag konstruerat en egen liten konsertbön inför min ålderdom (som ännu är en bit bort enligt mig själv):

När jag blir gammal
och hörseln sviker
och med programblad jag plockar och viker
Måtte jag minnas att andra hör
sånt som jag själv inte längre gör
Så jag inte pratar och prasslar
och med kollektpengar rasslar

Efter tisdagskonserten i den lokala kyrkan bär det iväg till puben nere vid gästhamnen där det kryllar av turister. I går t.o.m. utan filt och tröja och raggsockar. Smakar utmärkt med en öl efter fin musik. En och annan f.d. elev passerar med pojk/flickvän och lyfter lite lätt på ögonbrynet när de ser sin gamla fröken sitta och fnittra ihop med andra öldrickande tanter (alltså tanter i deras ögon – i mina kommer vi att vara tjejer tills vi hasar fram på hemmet och rollator fastnar i våra fransiga jeans). Men det bjuder jag på. Jag är inte bara lärare…. jag är törstig också!

8 kommentarer:

Theron o familj sa...

Är också "tant" enligt vissa men inte mig själv. Kom körandes en ggn m bilen och MITT på vägen går tre tonårstjejer i demonstrativ snigelfart. Tutade ilsket och hör då en av tjejerna: Jävla kärring! Vem, moi?!

The Female Dinousaur sa...

Åh, det låter härligt, det där med ölen... Ta en för mig nästa gång, tjejen! :-)

Theron o familj sa...

Tack så hemskt mycket för att du tyckte att jag var värd att länkas till. *ler stolt*
Men du, apropå det här med stavningen: Jag har tagit mitt namn efter en känd barnboksfigur, Mu som i kossan mu. Utan den där apostrofen eller vad det nu heter så blir det ju Mamma Mus, som i ja, antingen råtta eller, ngt annat kvinnligt "organ", kanske? *ler oskyldigt*

Theron o familj sa...

Glömde hela namnet, barnboksnamnet alltså: Mamma Mu, ska det vara och ingenting annat.

Bloggblad sa...

*Fniss* Mamma Mu - jag såg det nog ska du se, och hade kul åt det.
Jag är en antigenitivapostrofant, men jag kan blunda medan jag skriver det...

Biggis: Du får väl komma hit och hjälpa mig dricka!!! Men ta inte med en massa instrument...

Anonym sa...

När jag blir gammal och håret grått
Då när jag helst går på gratis konsert
Må mina vänner också va' där
Och måtte vi minnas att öl är gott!
- - -

Låter som ett utmärkt sätt att tillbringa sköna sommarkvällar. Och jag lovar, jag ska tänka mig för innan jag prasslar med programblad eller kollektpengar nästa gång.

Bloggblad sa...

Hakke: Kunde väl tänka mig att skulle få igen nåt där!

Hu så hemskt om man skulle glömma ölen efteråt... På våra uteserveringar är det så ovanligt som väldigt hög medelålder (kompisarna där får väl påminna mig). Vi har liksom tagit över där och det känns bra att smälta in i den gråhåriga massan.

Gagga sa...

Och jag som till o med kallar mig själv för käring. Tycker själva ordet är så vackert. När min dotter föddes skrev en av mina vänner:"Välkommen vackra käringbarn"
Men med ett extra R blir allt fel