Statcounter

tisdag, augusti 09, 2005

BlåbärspajTack Karin Långström Vinge för receptet till denna snabblagade paj. (Länk finns i högerspalten.) Men jag undrar om det inte borde vara lite socker i också... jag hade i alla fall i lite trots att det inte stod i receptet.

Som synes av den futtiga blåbärsmängden, var det långt mellan blåbären. En ljuvlig timme i gammelskog med sol mellan tallarna fick maken och jag i alla fall. Trots att andra hittat dit förut med fuskbärplockare och vi fick avskrapet som de glömt.

Fem kantareller hade de också lämnat kvar - så det smakade åtminstone liiiiite kantarell om mackan på kvällen.

Gudrun har inte gått så hårt fram här, tack och lov. Det mesta finns kvar i skogen. Men det mesta är uppätet av pajerna...

12 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

mums filibabba.. det där ser ju jättegott ut..

Theron o familj sa...

Åh vad det ser gott ut! Här har vi bakat choklad-sockerkaka, det gick också ner.. :)

Anonym sa...

Ååååh, vad jag längtar efter blåbär! Tyvärr kan jag inte ta mig ut i någon skog och leta, så jag får fortsätta att längta (eller kanske köpa, men jag vill ha svenska skogsblåbär, inte odlade jättebär).

Njut mycket och glöm inte att det är bra för synen, ta en bit till!

Anonym sa...

Får jag ge mig på en vild gissning när det gäller din identitet? Vi har visst kommunicerat tidigare?

Kul att hitta din blogg är det i all fall! Den kommer jag att följa med nöje. Linnéa blir förresten bara sötare och sötare. Min Annie fyllde ett år i lördags - lilla hjärtat mitt.

Ps. Pajen ser delikat ut!

Många hälsningar

Bloggblad sa...

Helena: Du har gissat rätt! Det är jag. Och visst är lilla L lik sin mormor...:)
Nu ska jag knacka mig vidare till dig!

Bloggblad sa...

Nita - inte bara synen det är bra för. Inklusive resten av pajen blir det bra för klädaffärerna när jag måste köpa nytt och större....

Karin sa...

Hahaha, the "s"-word??! Sånt förtränger man. Det som inte syns i bloggreceptet, det finns inte.

Men jag skrev i inledningen att man ska kolla så man har det där vita hemma. Sen kan det hända att det råkar slinka ner nån deciliter. :)

Jättefina blev dom! Ser att du också gillar pajdeg!

The Female Dinousaur sa...

Åh, vad jag önskar att jag vågade närma mig köket! Men när jag går dit, springer alla råvaror och tillbehör och gömmer sig... Ser oerhört delikat ut, välgjort och smakfullt *slickar på bildskärmen*

Anonym sa...

Det var faktiskt framför allt namnet "Bloggblad" som gav mig en ledtråd och sedan fick jag mina aningar bekräftade när jag läste dina texter + att du beskriver dig själv som mormor och textförfattare + att du länkar till "Mitt aktuellt" och jag vet ju att du känner Monica. Jag är en riktig liten detektiv jag, tycker du inte? ;-)

Håller med om din kritik av "Familjegraven". Jag gav den en trea ändå eftersom jag anser att Mazetti alltid står för en viss kvalitet. Det är dock långt till "Grabbens" nivå.

Läs Oates ungdomsböcker - ett hett tips. Mycket bra, även för vuxna! Jag har försökt mig på hennes andra böcker men inte heller lyckats ta mig igenom dem.

Nu är det sovdags...

Ps. Hittade förresten hit via din kommentar hos Deckarmamman Läckberg som jag också läser regelbundet.

Vi på Kantarellen sa...

Smaskigt!
Jag sitter här och försöker intala mig själv om att det är jättebra att det ösregnar dag efter dag. Svampen!!! Om lite drygt en månad kommer Trattkantarellerna"

Anonym sa...

Det tog ett tag innan kronan trillade ned. Gudrun? Vad har hon gjort i er skog? Är det något nytt feministiskt initiativ att skövla skogar? Sen förstod jag men jag skyller på trötthet, okunskap och att jag i grund och botten är utlänning. Varför döper man alla väderkatastrofer till kvinnonamn? Är det för att män redan sköter skövlandet så pass bra på riktigt?

Bloggblad sa...

Oj, vad mycket jag inte hinner svara på eftersom jag kommer att stupa i horisontalläge. Snart. Mycket snart.

Är det inte nånstans stormarna får mansnamn? Eller nåt annat fenomen?

Svamp kommer nog att finnas. Tyvärr. Står där i skogen och påminner mig om allt vad jag borde...