Statcounter

lördag, augusti 06, 2005

Är det nån som vet

varför sportevenemang slår ut alla andra radio- och teveprogram? Det är inte alls så att alla är sportfantaster som SVT tycks tro.

Vem har hört talas om att andra program skjuts fram eller stryks därför att ett bokpratprogram blev förlängt - böckerna var sååååå intressanta att diskussionen inte kunde avslutas? Eller för att en en konsert blev längre med inrop och extranummer? Eller ett matprogram för att maten inte blev klar?

Men den jäkla sporten ska tränga sig fram, gå före allt annat, spräcka alla tablåer...

Är vi icke-fantaster för tysta? Sätter oss och läser en bok eller lyssnar på en cd i stället för att ringa ner Claes på klagomuren? Lyssna på radio går inte, där är också bara sport. Jag kan hitta på 100 andra aktiviteter att roa mig med - men jag har några favvoprogram, som alla får maka åt sig bara för S P O R T E N. Jag har inget emot sport i sig - men rör mig hellre själv än jag ser på när andra gör det.

11 kommentarer:

Batbut sa...

sportgalning som jag är kan jag inte delta i din åsikt, men jag sympatiserar med Dig - räcker det?

Theron o familj sa...

Det där med sporten idag har gått mig helt förbi.

Bloggblad sa...

Batbut: Njae, gott försök men det räcker inte.
Jag har i alla fall lagt beslag på den teven som har tillgång till världens alla program och har roat mig med Rundschau aus Bayern. Det var SÅ trevligt.

Mamma Mu: Har du haft mediatyst i dag alltså?

Theron o familj sa...

Tv:n har stått på här men mig veterligen så är det inte sporten man tittat på. Själv har jag bara sprungit förbi den, tv:n alltså.

Anonym sa...

Jo, men nåt musikevenemang nån gång har nog dragit över tiden litegrann, eller var det Lasse Holmkvist och 'Här har du ditt liv'?

Nej, jag gillar inte heller sportsändningar, men jag brukar ju sitta här vid datorn...

Terése sa...

Håller verkligen med! Trist! Vi får ta och protestera lite mera!

Anonym sa...

haha, ja det skulle vara jättekul om ett bokpratprogram blev förlängt för att det blev så intressanta diskussioner. håller med terése om att vi borde protestera mer. då kanske snart den dagen kommer när Röda rummet drar över tiden så att sändningarna från fotbolls vm får ställas in :)

Anonym sa...

Det är få sporter ens min man är så intresserad av att han önskar att de plockar bort andra program till förmån för sporten. Skulle vara VM i fotboll då, om Sverige är med i final! (Midsomer Murders utgick förra veckan för gångtävling i Gnesta eller nåt annat högintressant. Morr.)

Men underbar kommentar om matprogrammen, om inte maten är klar ... hi hi hi

Bloggblad sa...

Skönt att jag inte är helt ensam! Jag tycker faktiskt att sportfantomerna är jätteduktiga - och att tjejerna äntligen får vara med och ta plats. Men inte är det så kul att jag kan glo mer än 2 minuter...

Desirée: ok, här är ditt liv drog nog över 10 minuter nån gång på 70-80-talet... NÅN måtta får det ju faktiskt vara på hur kulturen breder ut sig...

Lyckliga Grodan sa...

bbc prime hade för nåt år sedan en fiffig grej under nåt fotbollsmästerskap: de körde med " a football free zone", och visade istället gamla godingar och nyare godingar..
jag som inte är så förtjust i fotboll uppskattade detta.

Bloggblad sa...

LG: Det har jag missat - men min tröst är annars alla de där parabolprogrammen i sporttider.