Statcounter

fredag, augusti 19, 2005

Vansläktad

Min dotter har inte ärvt nåt av mig, mer än mitt utseende (men det har hon å andra sidan fått rejält av!). Vi är totalt olika i sättet (som väl är, suckar nån i familjen, inga namn). Min egen mors totala ordningssinne hoppade nämligen över en generation, och jag är överlycklig att den fastnade på nästa.

När jag cyklade iväg i morse tyngdes mitt samvete av att köket såg ut som ett slagfält med disk och tidningar i en hemsk röra…”flickorna” skulle ju komma idag… När jag kom hem var köket skinande blankt, hallen rensad från skor och väskor… Hon är otrolig, bara gör sånt i förbifarten, sånt som för mig är PROJEKT och måste planeras och skjutas på! Jodå, jag kan diska och städa och vet precis hur det ska vara, jag är egentligen pedant långt där inne, men en totalt misslyckad, för det kommer bara upp till ytan som planerade punktinsatser. ”Gräv där du står!” hette en rörelse – min kan mer kallas: ”Släpp där du står!”

Så den trötta ”jag-måste-hem-och-diska-och-städa”-känslan som kändes som en motvind på hemvägen, blåste bort så fort jag öppnade dörren.

Alltså stämmer det inte, det där att barnen gör inte som du säger, utan som du gör. Min dotter har inte tagit efter det jag gjort. Eller rättare: inte gjort….

Stor risk att det blir en mormorbloggarhelg, det här… Men det går ju att bläddra förbi om man får spykänslor av hur löjligt fånig jag blir…

9 kommentarer:

Theron o familj sa...

Och jag får alltid höra: "mammas dotter". Oftast när ngn av döttrarna är på dåligt humör. (?)

Ilva sa...

Detta ger mig hopp-kanske, kanske någon av barnen utvecklar ordningssinne! Inte för att det märks så mycket av något sådant än... Nästa vecka så kommer jag att äntligen få stå vid min dator igen och då kan du drömma om prickar o ringar över å,ä o ö! Jag är trött på blog detox....

Vi på Kantarellen sa...

Nä...glöm att det hoppar över en generation. Ungarna är som jag. Stephan var pedant när vi träffades...men han gav snart upp.

Bloggblad sa...

Dottern var slarvmaja till tonåren ungefär, då tvärvände det. Och jag känner det som om jag fått en ny morsa, för det är inte så gulligt att hon röjer och städar utan att tala om hur jag BORDE ha det... precis som morsan.
(Maken kunde faktiskt vara lite pedant, skulle jag inte ha nåt emot.)

Men å andra sidan är jag den som fått sy gardiner till både morsan och dottern, så där tog vartannatskuttet en annan vändning. Och ingen av de två damerna har frivilligt läst en bok, medan jag slukar!

Nu tömmer hon diskmaskinen medan jag bloggar...

Batbut sa...

Och här kommer jag, en pedant i 180! Men inte för att jag prompt måste ha ordning och reda, utan för att jag är lat så in i bäng. Om jag lägger det på rätt ställe direkt slipper jag städa undan det sedan *s*

The Female Dinousaur sa...

Vilken skön fredag du verkar ha fått! Härligt med oväntad hjälp. Då kan du ju blogga järnet nu!

Bloggblad sa...

Miriam: Min gästbok på hemsidan blev invaderad av porrspam, så att(för att förmildra det med barnbarnets uttryck)en mängd nakenfisingar flashade upp direkt, roandes sig med diverse kroppsövningar, utan minsta tangenttryck från gästen. Inte så kul när det bl.a. är barnkörens offentliga hemsida...

Visst - jätteskön fredag. Är SÅ nöjd.Har varit ute och duschat näck i månskenet i trädgården, och de som tjoade med kräftskiva bakom häcken några meter bort - skulle bara ha vetat...!

anna sa...

maj gad...jag är en orkan. så lite pedanteri hade inte skadat ibland. eller att mina eventuella barn städar åt mig...jag tar hellre det senare ;)

The Female Dinousaur sa...

Åh, en nakenfis bakom häcken... :-)

Förresten, Bloggis: du har blivit tillfrågad av Mamselamsen. Kan bli en riktig utmaning för dig, med tanke på din kommentar hos mig... :-)