Statcounter

lördag, september 24, 2005

Lördag

Lite datatrött idag. Har alltså hållit mig borta rätt mycket från apparaten och pysslat om hus och själ och kropp. Det senare med en lång stavpromenad i strålande brittsommarsol - hoppas vädret håller i sig till dess den riktiga brittsommaren ska infalla om 2 veckor. Tvätten har torkat ute och mangeln har mumlat på ikapp med dammsugaren.

Själen fick sitt när kören sjöng i kyrkan. Stillsam gudstjänst med mängder av ljus och Taizé-sånger. Det kom mycket folk, många har upptäckt att det är guldkorn för själen med de där meditativa stunderna i kyrkan. Ändå finns det folk som tror att det är idel långa tråkiga predikningar och tradiga psalmer som gäller så fort de hör ordet "kyrka". Fel fel fel.

Och så lite tevefrossa med Forsyte och godis och krabba och... hemska nyheter om översvämningar. Känns bisarrt att sitta framför brasan med tända ljus och en drink och godis och se folk kämpa för sina liv. Hur mycket elände orkar vi/ni/jag att se och att bära? Först våra egna ryggsäckar och så hela världens... Nej, jag har ingen klok lösning. För nu går jag till sängs med en deckare och en nektarin.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Man kanske skulle gå till kyrkan någon gång...

Visst är det jobbigt att se allt elände i världen men vad ska man göra annat än att ställa upp på de ynka sätt man kan. Livet är och kommer alltid att vara orättvist.

Lyckliga Grodan sa...

vi glömmer ibland att vi inte måste titta och lyssna.. jag menar inte att vi inte ska bry oss om andra... men man behöver inte se på nyheterna en gång i halvtimmen och mata hjärna med elände och våld. Taize-mässor och annat vackert är godis för välmåendet.. likaså tystnad...

Bloggblad sa...

Undrar just när det här kom in i bloggen??!?!? För det försvann sent i går kväll när jag tryckte på "publish" och "sidan kan inte visas" kom fram - och nu plötsligt finns det där...

Blunda för allt elände går ju inte - men inte heller att försöka greppa allt. I dag har jag i alla fall stängt för yttervärlden - laddat med sol och sömn för en ny arbetsvecka.

Anonym sa...

ja det har varit strul med bloggen under helgen...den har hängt sig ett antal gånger...du har så rätt tänker jag i dina reflektioner,,,hur mycket mäktar vi med att ta in?
Det gäller att finna balans även här,,,så njut av din stund på jorden här och nu!

Batbut sa...

Även själen behöver sitt, av stillhet och kontemplation. Men jag undrar, deckare och nektarin i sängen - vart gör Du av gubben då?

Bloggblad sa...

Gubben läser sina egna deckare! Våra vänner har väldiga problem med allt vårt sängläsande - men det har inte vi!

anna sa...

MAn kan inte blunda för allt elände, men man kan inte heller lägga det i sin egen ryggsäck, då kommer det aldrig fungera. Så är min filosofi. Men jag hamnade på en väldigt fin blogg om Katrina idag, den kan man iallafall titta på för att försöka förstå...genom populärkultursjunkiens sida, nu kan jag inte se den så jag kan ge dig länken direkt....återkommer

maruschka sa...

Jo, visst känns det bisarrt ibland...jag grinade halva kvällen för att våra "bästa grannar" ska flytta...och det bara en kvart bort....jag är övertygad om att det finns de som har det värre...*s*