Statcounter

onsdag, november 23, 2005

etiskt problem...

Nu ska jag bekänna: Jag har stulit en julgran. Det får man ju inte. Och jag som brukar anse mig som en ytterst ärlig person.

Jag stal den som en pytteliten planta (alltså granen, inte jag) på 15 cm för ca 8 år sedan. Jag var på utflykt i skogen och tråget verkade kvarglömt... (kanske efterkonstruktion?) så jag tog med en liten övergiven krake hem.

Varför börjar jag få dåligt samvete nu? Jag har inte tänkt på det förrän nu när den ska få lysa upp det bloggbladska palatset. Skott ska man ju förresten knycka för att få tur med! Och det har jag haft med den här! Pratat med den varje år (påpekat försynt då och då att komposten finns bakom garaget) och måttat in om det är dags för liten ljusslinga, men inte förrän i år får den godkänt och en slinga är inköpt. Fast först på fredag kväll är det dags. Jag tänker inte ta ut varken advent eller jul i förskott.

Nu ska jag lägga mig i soffan och avlyssna dagens sånglektion. Himla bra med minidisc, jag är så koncentrerad när vi håller på att jag inte hinner höra hur det låter och hur det förändras när jag gör som "fröken" säger. För den initierade jag kan tala om att jag har hittat speech-rösten och kommer ner mycket lägre nu än förr. Det enda tråkiga är att jag inte började med det här mycket tidigare! För den som undrar: Nej, jag kommer inte att ställa upp i Idol.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, ställ upp i Idol. Jag lovar att rösta på dig!

Fin gran du har odlat!

Bloggblad sa...

Tack för din röst! *garvar på höga C* Men om de drar igång Pensionärsidol nångång 2020 -då vet man aldrig, jag kanske tar ton då? Inför en åldrad jury... för vissa - speciellt popfarbröder har en tendens att hänga sig kvar i branschen.
Men jag är rädd att jag åker ut om Mamselamsen får samma idé... med rullator i guld - där har jag inte en chans.

Anonym sa...

Lika bra att använda den där granen som ljushängare nu när den har rätt storlek. Rätt var det är har den blivit alldeles för stor :-)

Gagga sa...

Har också en stulen planterad gran härutanför. Har däremot aldrig haft dåligt samvete för den. Dock klipper jag den varje sommar så den blivit tät o inte alltför stor. Småfåglarna gömmer sig gärna i den på somrarna. Under vintern har den belysning.

Lyckliga Grodan sa...

det kallas förvaltning och inte stöld.. i skogen hade den säkert blivit nafsad på av älg och rådjur.. och blivit spretig och ful...

Bloggblad sa...

Gagga: Klippa? Jaha, kan man det, det trodde jag man bara gjorde med lövträd... Den är lite tunn på baksidan, jag kan göra en snygg överkamning kanske? (att du inte har samvete förstår jag, ni har så jäkla mycket skog däruppe!)


Lyckliga G: Tack för den braiga synpunkten
Desirée: När den blir för stor sågar vi ner den och eldar i braskaminen!

Batbut sa...

Men när aladåberna tar plats på scen, då får Du sjunga solo! Du kommer vara vår leading star. Bara så att Du vet

Mikusagi sa...

Fredag? Det är ju ändå att ta ut julen i förskott.
Vad trevligt med en egen gran ^^ Jag har också en någonstans, fast i ett helt annat landskap än där jag bor >>;;

Anonym sa...

Att rädda plantan var nog rätt agerat
Brottet det är säkert preskriberat
Och granen verkar trivas på sin plats
Utanför ert blogbladska palats

Vi på Kantarellen sa...

Idol-senior då? Om du gör det så gör jag också det.... och åker ut innan första omröstningen.

Anonym sa...

JO!!! Idol gogogo!
Varför inte?
Jag röstar på dig, alla gånger!

Anonym sa...

..............Dåligt samvete? Äh! Huvudsaken är att granen är glad och lycklig! och det är den ju! Men klipp den inte, det skulle i alla fall jag aldrig våga.

carra sa...

"Nej, jag kommer inte att ställa upp i Idol."

Synd! Hade röstat på dig! Du BEHÖVS där! :)

Vonkis sa...

En bekant till mig berättade att hennes morfar gick ut på sommaren och såg ut vilken gran han ville ha till jul. Sedan grävde han upp den och planterade om den på sin gård. Så när det var dags att införskaffa julgran för allskönssmyckning behövde han bara gå ut på gården och såga ner den han hämtat på sommaren...

Bloggblad sa...

Tack för era röster! Kom ihåg det bara när det blir dags om sisådär 15 år... så ni inte röstar på guldmamsen, för hon ställer också upp.

Vonkis: man kan nog inte bo som jag gör då... bära omkring med en gran mitt i sommaren. Det finns säkert redan dom som tycker att jag är lite halvtokig.