Statcounter

torsdag, november 17, 2005

Humor

Nu är jag ungefär lika arg som tanten i förra inlägget. Jag har sett programmet om humor med Schyffert. Och fanns det några roliga kvinnor ute i Europa? Jodå: En! Tror jag på det? Nix! Men det är väl som med alla andra humorprogram, män väljer män...

Jo, jag såg förstås programmet om kvinnliga komiker häromveckan, och det bevisade att jag har helt rätt i min tes: Vi finns! Och naturligtvis även i France, UK, Deutschland och alla andra länder också. Men varför så sällan i teve? Jag ska allt leta reda på en klagomur att ställa mig och vråla och banka emot...

14 kommentarer:

The Female Dinousaur sa...

Dessutom vet jag inte riktigt om Herr Schyffert är rätt man att uttala sig om humor...

Bloggblad sa...

Tack för att du vågade säga det jag tänkte.

Jag har en bestämd känsla av att han tror sig vara väldigt rolig.

Jag skulle vilja se hur många av våra svenska humorherrar + Annika Lantz som skulle vara roliga om de inte fick ta underlivet till hjälp för att få skratt. Är det bara jag som tröttnat på skämt om att sticka upp saker i röven?

Cornelia sa...

Nej, det har jag med

Anonym sa...

Tänk om vi kunde släppa fram all den humor som man även kan ta del av i bloggland.Vissa av er har en förunderligt smittsam, härlig, inspirerande humor...jag ställer mig bakom dig vid klagomuren, vilken mur ska vi tänkas ta?

Anonym sa...

Karlarna fattar nog inte alltid vår humor för de har inte alltid samma bild av livet?

Om vi skulle skoja om t.ex hur stressade vi kan känna oss inför julen rycker de bara på axlarna och ser ut som ett frågetecken...

*skrattar*

Bloggblad sa...

I många delar tror jag vi har olika sätt att se på saker, och just där skiljer sig humorn. Fast när det gäller situationskomik och ordvrängeri och rappa repliker är jag övertygad om att vi skrattar åt samma saker.

HS tillhör den skara i teve som mest verkar intresserad av sig själv - inte att ge tevepubliken något.

Lena: Jo du! Tänk dig oss allihop i en humorpanel... wow!

Morgondimma sa...

Homor är svårt, ytterst få komiker behärskar konsten....

Batbut sa...

Tyvärr så blir de flesta som slår igenom så oerhört pretto och självgoda. Ngn jag gillar är Babben Larsson. Och så Michael Torwning. Människor som kan konsten att vara roliga med små enkla gester. Och som kan använda språket i sin humor.

Bloggblad sa...

Intressant att vi tänker så lika - inga män har kommenterat här (vilket sällan är fallet) Ska vi leta rätt på Claes Elfsberg och bombardera honom med klagomål? Han är väl den klagomur vi ska gråta ut emot?

Jag skrev ett mycket argt brev när Sköna Söndag för länge sen togs över av en karl (Jesper Aspegren) som hade fräckheten att vara arrogant mot allt han visade upp - men sen las programmet ner. Inte tror jag det berodde på mina klagomål, men ingen kommenterade nedläggningen... och jag som älskade att vakna till på söndagarna till det, med fika och tända ljus. (Fast ingen gymping i morgonrock!)

Anonym sa...

Jag såg inte programmet stängt av tv´n datorn en tid , för ngn slags inre frid..ler*
JAg vill "bara" önska dig och de dina e go helg..kram mvh G

PGW sa...

nejmen KÄRA du vi är ju KVINNOR, vi ska sitta i våra små rosa klänningar i ett hörn och fnittra klädsamt åt männens skämt, VET du inte det?!

/Inte det minsta bitter ...

Babben rules. Anna-Lena Brundin har sina ljusa stunder också.

Bloggblad sa...

Visst, Babben är suverän utan att ta till underlivet i alla lägen.
Men Ann Westin är också kul. Och så var det fler som var nya för mig i programmet om kvinnliga komiker, vars namn jag glömt...

Thomas O. sa...

Babben regerar! Det håller jag med om. Robert Gustafsson och en del andra män tar till underlivshumor onödigt ofta. Kvinnorna i "Parlamentet" brukar vara roliga utan att bli snuskiga.

Anonym sa...

Bloggblad; myskläder, arbetskläder, ringar under ögonen - huvudsaken är att man ser bra ut på foto't och det gör du! *cyber-kram*