Statcounter

lördag, december 31, 2005

Firande


Hos familjen Bloggblad firas nyår inte särskilt våldsamt, och i år när sonen har en släng av magsjuka och vi är barnvakt, blir det ännu lugnare. Men - vi måste ju bara ner till torget och titta på marschallerna och lyssna på sång av ett par f.d. körkompisar och heja på gamla bekanta.
Vi brukar gå på nyårsbön först, men i år smög vi in mot slutet för att inte riskera att den unga damen skulle tröttna på skönsången där och ge hals med sin egen. Inte för att hon brukar skrika, men sjunga med brukar hon göra...
Här har limosinen kört fram - och dotterdottern väntar snällt för marschallen är "falig".

En tur till marschall- och granprydd kyrkogård och tända ljus på morfars föräldrars grav hann vi med också. I kväll såg hela stan ut som tagen direkt ur en Elsa Beskowsaga.Här var det bäst att vara försiktig och sitta i vagnen. Extra poäng för att farmor och farfar också var där bland allt folk!


Sen var det gott med lite välling och snuttefilt och att krypa ner med dockan Emma i sängen. Efter att ha konstaterat att "mamma och pappa är på fest, kommer i morgon!"

Gott nytt bloggarår önskar jag till alla nyfunna vänner ute i rymden - och även en del "gamla" som smyger hit.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Väluppfostrad lite docka det verkar vara! Å så vackra foto!
Gott Nytt till dej och din familj!

Bloggblad sa...

Tack - och tack detsamma. Jag har faktiskt inte själv haft barn som varit så otroligt lätthanterliga. Trodde knappt de fanns förrän denna lilla förnuftiga och pålitliga dam kom till världen. Vi har inte satt för några skydd för trappen inne, hon säger alltid: man kan lamla... måschte hålla handen...
(Jag tror hon brås på sin mormor!)

Vi på Kantarellen sa...

Gott Nytt på dig också. Hoppas du, jag och en massa andra kan träffas snart igen.

Gagga sa...

Hon är ljuvlig den lilla. Nyårspuss till henne från tant Gagga

Anonym sa...

Vad hade sonen sa du!?!?! Hjälp.

Men gott nytt år förstås. Jag firar inte alls. Har vänt på dygnet så jag dricker morgonkaffe nu... Eller nåt. Sängen lockar i alla fall mer än vindricka!

Anonym sa...

GOTT NYTT ÅR! önskar Tina (Mamselamsens sötsyster)

Mildamakter sa...

Jaaa, det ser verkligen ut som en Beskowsaga - ljuvligt! :-)

Gott slut och Gott Nytt År!

Bloggblad sa...

Tack!
Och innan jag lägger mig har det alltså hunnit bli 2006 - men nu är det sängen som gäller för morgondagen lär börja tidigt... och jag lär inte kunna försova mig. Jag har första jouren, sen får morfar ta över.

Monica: ingen fara, han sov hela eftermiddagen och mår bättre nu. Och lillputtan vaknade inte av alla fyrverkerier precis i närheten.

God natt!

Monica med yffen sa...

Vi har sagt det några gånger de senaste dagarna men än en gång: Gott nytt år!

MB sa...

Én riktigt god fortsättning på det nya året :-))

Cornelia sa...

God fortsättning!

anna sa...

Jag är jut lite dagen efter, men god fortsättning önskar jag iallafall =D