Statcounter

onsdag, december 21, 2005

Spam

Jag undrade länge när spamproducenter skulle inse att vi som inte dagligen får mail från amerikaner kanske luras att öppna fler spam om de använde svenska avsändarnamn. Nu har de kommit på det. Fast jag öppnar inte, men stannar upp i deleteprocessen och tittar på ämnet - som inte är på svenska. Än.

Jag har också undrat när tyskar, ryssar, kineser och spanjorer ska dränka mig med spam. Und - ausgepufft och abgelatscht! I går kom första tyska spammet! Och likaså det första helsvenska.

Suck. Här har testats diverse spamtvättare, utesluta-ord-metoden m.m. men inget funkar. Cirka 150 spam per dag rensar jag bort klick för klick. Jag har två adresser som går till samma inbox - och båda får...

Det finns bara ett enda spam som jag verkligen blivit riktigt nyfiken på. Det hade ingen avsändare och inget ämne. Och det stod inget alls i det. Vad säljer man då? Någon som lurar mig att öppna och sen vräker över mig förlängda penisar, kristna brevvänner, förmånliga lån och villiga små hemmafruar? Santa himself har en mängd erbjudanden till mig dagligen....

Är det nån som vet hur jag ska få bort eländet utan att byta adress?

13 kommentarer:

Cornelia sa...

Ingen aning, jag har nästan aldrig spam hemma men däremot på jobbet.

Morgondimma sa...

peppar peppar, jag har nästan inget spam alls

Monica med yffen sa...

Om du har så mycket spam, tycker jag att du ska kontakta Telia (visst har du Telia?).

Jag hade också en hel del tidigare men det har blivit bättre. Bara 3-4 st per dag och det är ju lätt att bara radera.

Mikusagi sa...

Allt spam hamnar i skräpposten direkt hos mig, men det är nog för att jag använder Gmail.
Min @bredband.net-adress har jag inte spridit ut så mycket... det är några få släktingar som har den så dit kommer ingen spam. Orka spam till Outlook, menar jag...

Elisabet. sa...

Ja, jag får kanske ett om dagen, ibland två.
Fy, så trist om man dränks i dem.

Anonym sa...

Jösses så jobbigt! Men du måste nog kontakta din bredbandsleverantör, dom får skärpa till sitt spamfilter!
Byta e-mail är ju ingen idé, dom hittar snart dit åxå!

Vi på Kantarellen sa...

Jag fattar inte. Jag får bara en fyra-fem per dag.

Kan det bero på eget domännamn? Men det har väl du också.

PGW sa...

Jag tycker det skiljer rätt mycket beroende på vilken leverantör man har. Jag har olika leverantörer till jobb-mailen och privata mailen och det märks skillnad. Det klart att jobbmailadressen finns spridd mer, men privata adressen använder jag när jag handlar på nätet och lite sånt så "chanserna" till spam borde vara ungefär lika stora. Har också märkt skillnad när ena leverantören sa att de skärpte spamfiltren, det hjälpte faktiskt.

Den enda spam som väller in är den i bloggen när jag inte använder de sjösjuka bokstäverna, fattar inte varför.

Anonym sa...

Jag har Norton Internet Security hemma och Telia som adsl-leverantör. Använder Outlook som e-brevlåda. Det fungerar ganska bra. Spammen sorteras bort men även bekanta som skickar massmail. Man "lära" Norton att tillåta eller sortera bort vissa avsändare.

Allt emellanåt låter jag Norton scanna alla filer på hårddisken. Jag kör även Adaware som hittar cookies som "bitit" sig fast.

Som regel öppnar jag inga okända mail, ffa inga utländska.

Även MacAffe är också ett ganska väl fungerande antivirusprogram. Användes på jobbet.

Hälsningar från Tina - Mamselamsens sötsyster

Bloggblad sa...

Tack för alla tips - jag inser att jag får fler än ni andra. Jag har både telia.com och efternamnet.com som adress - jobbadressen på kommunen går också direkt hit, men där verkar det inte vara några spam.

Jag ska vidarebefordra tipsen till "han som har hann'ôm'et" - nej, inte Gud Fader utan min egen datafixare (som aldrig får spam).

Sonen säger att jag har använt mig av för mycket "roliga grejer" som pussel och spex och därigenom fått ut min adress.

I dag kom ett mail från Jesus, undrar vad han ville... men jag öppnade det inte.

Anonym sa...

Jag använder epost via programmet FIrst Class genom jobbet och dom har filteringsverktyg så det funkar jättebra. Hemma använder vi inte Outlook, vill inte ha virus och sånt. Hotmailadressen verkar vara bra. skräp går ner in skräpkorgen även vissa mejl av privat karaktär.

God Jul på dig Boggblad! Det har varit roligt att komma in till dig.

Bloggblad sa...

Både min hotmail och spray kan skicka iväg riktiga mail till papperskorgen. Och min outlook skickar inga.
Nu har jag låtit min dataexpert läsa alla förslag. Han själv får ju inga spam och använder inte datorn som jag, därför har det varit svårt att få honom att ta tag i mitt spamproblem.

Det har varit kul att lära känna dig också, Anne-maj! Jag har funderat mycket på hur det skulle vara att leva med dina hör- och synproblem.

Anonym sa...

Hej!
jag har läst ditt kommentar och hittat det du nämnde om och tagit bort kommentaren på min....Skickar ett tecken dig. Kram