Statcounter

måndag, december 26, 2005

Tyst

Så tyst det blev! Den yngste har åkt hem till sig, och lillstintan har åkt till farmor och farfar igen. (Medtagandes Mamselamsens sjungande julkort... hon ska visa det och sjunga Wschjmrkschms för de lyckliga lyssnarna som inte redan hört den 35948 gånger)

Här har pappa och lillan lagt in ett vedträ så inte mormor och morfar ska frysa i snöstormen. Skönt att han kom hit helskinnad från stora hala vägen.

Sen var det dags att kamma bort sovrufset, ta på fina julklänningen och posera framför granen.


Och nu har tystnaden lagt sig, bara den vinande stormen hörs. Och jag och maken njuter som bara den. Jätteroligt att ha alla hemma, men det gör mig inget att ha dem på håll bara de mår bra och har det bra. Och finns. I dag påminns vi om det extra mycket. Och jag tänt ljus och filosoferat över hur många olika saker ett tänt ljus symboliserar. Även om det är ett spexljus med polkagrisar från Gränna så brinner det väldigt vackert. (Tack Maria!)

Jag har sett minneshögtiden från Skansen, det var fint och stilfullt. Extra roligt att få se och höra okända duktiga sångare och inte .... nej, jag ska vara snäll i jul och inte tala om vilka jag är så trött på att jag stänger av teven för!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner alltid att när annandagen är över att det är skönt att julen är klar. Det är kul före och under men skönt att få återgå till vardagsliv igen.
RS
kulturbloggen.com

Bloggblad sa...

Ända tills jag fick egen familj, tyckte jag enbart om själva julafton. Resten av helgdagarna var pest och pina, jag längtade alltid till vardagslivet. Men numera kan jag njuta av "arbetslösheten".

Anonym sa...

Jag ser annandag som en tom dag vad jag vill göra. Jo Den egentliga avsikten till besöket här, vill jag göra dig uppmärksam på det här:-) Har du kollat in bloggportalen? En som tipsar om din bloggsida.
http://www.bloggportalen.se/tipsar.html

Den till högra spalten lite ner... Värmande ord! Kram

Bloggblad sa...

Jag har inte varit inne där sen tipset kom när sidan var helt ny. Jag blev så glad så. Men de har visst plockat bort bilden som fanns...

Vi på Kantarellen sa...

Ja.... nu är det skönt. Visserligen invasion i morgon. men det tycker jag är skitkul!

Cornelia sa...

Och när våra barnbarn har varit hos oss kan jag gå och mysa i flera dagar och bara tänka på vad de sagt och gjort och vad söta och roliga och kluriga och rara de var.

Bloggblad sa...

Det bästa med barnbarn är att man får lagom dos av dom. I dag går jag och lyssnar på hur tyst det är... de åkte iväg tidigt i morse. Tidigt i min värld, kl 9. Lillstintan hade varit uppe redan 5.20 - men vi har tjocka väggar så jag hörde inte ett knäpp förrän hon väckte mig vid avfärd.