Statcounter

söndag, januari 08, 2006

I morgon

I morgon är det slut på lovet. Det är med blandade känslor jag inser det. När jag var barn och tonåring höll jag på att vänta ihjäl mig på att få gå till skolan; att vardagen skulle börja igen. Jag avskydde tråkiga lov och stillsamma helgdagar. (I min familj var alla helgdagar mycket stillsamma.)

Och nu... splittrad. De två år jag var hemma och gjorde vad jag ville (och hade hur mycket som helst att göra) var underbara. Värda varje krona jag inte tjänade. Men - det var trist att inte ha några fast inkomst. Nu är jag jätteglad över att jag trivs med mitt jobb, att jag får lön... men innerst inne vill jag göra det jag vill göra. Som jag inte tjänar särskilt mycket på. (Än!)

Så jag är kluven. Men eftersom jag inte vet om jag får ha jobbet kvar till hösten har jag bestämt mig för att vara positiv så länge det varar. Och hoppas på att nåt slags pedagogisk brunst skall infinna sig vid 8-snåret i morgon bitti. Och vara hela terminen ut!

11 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Det är alltid motigt efter en längre ledighet men brukar lösa sig så fort man är på plats.

Snart kommer du ju att tjäna storkovan på det du vill, så det är bara att bita ihop en kort tid,
tills dess. :)

Monica med yffen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Gagga sa...

Jaa du, nu får man sätta väckarklockan o försöka sova några timmar innan den ringer. Vill inte, men det var det där med pengarna ;)
Vi får väl peppa varandra.

Gonattkram/Gagga

Bloggblad sa...

Ja, det har känts mer motigt. Nu har jag jättehärliga elever som blir glada när jag kommer. Så jag ska inte gnälla, jag har det rätt bra.
Men sen..... just det!

Cornelia sa...

Kämpa på Bloggblad och Gagga - snart har ni ju sommarlov!

Bloggblad sa...

Ja, du har rätt Cornelia. Varje gång jag börjar öva på avslutningslåtarna slår det mig att det var ju nyss jag körde jul/sommarvarianten...
Och så har vi ju några lov att se fram emot... Fast det får visst inte heta lov längre? Jag har missat en del när jag varit borta... Inte heller visste jag att vi jobbar mer än 40-timmarsvecka för att kompensera "loven"... men jag har allt känt av det nu. För min del alltså 20-timmarsvecka.

Anonym sa...

Du och maken är i samma tillstånd. Gagga ser jag också. Men ni har sportlov, påsklov, klämdagar, långt sommarlov, höstlov och JULlov... Wow! Vet du att det är flera lov på vårterminen? Jag tänker på er i morgon.

Anonym sa...

Jo, visst känns det konstigt när jullovet nu är slut. (Mitt varade faktiskt mer än en månad!) Men vecka 8 har vi sportlov igen här i södern, dvs. bara sex veckor kvar som ska fyllas med lektioner, utvecklingssamtal och dokumenterande av allehanda slag. Bäst är nog lektionerna.

Anonym sa...

Hur skönt det än är med ledighet är vardagen ändå bäst, tycker jag. Fast då gäller det ju att ha ett jobb man trivs med.
Själv försov jag mig i morse och kom två timmar för sent.
Tur att ingen var beroende av att jag skulle komma i tid, tur att jag inte är lärare. Jag vore ett dåligt föredöme idag.
RS
kulturbloggen.com

Vi på Kantarellen sa...

Jag håller fullständigt med dig i mittstycket. jag skulle kunna gå i pension när som helst... och älska det.

Batbut sa...

Förstår hur Du känner. Jag skulle utan problem kunna få hela dagarna att gå genom att dutta lite här & där. Svårt bara att hitta ngn som har lust att betala för det *s*