Statcounter

söndag, januari 22, 2006

mer gnäll

Jag brukar ju skriva om alla fina konserter som ges gratis i kyrkorna härikring och som jag - ett praktexemplar av kulturens stöttepelare: "Den Svenska Tanten" - förstås frekventerar. Det brukar vara högklassig musik. Men i kväll stötte jag på ett undantag. Fast bara till hälften. Om pianisten och saxofonisten hade gett katten i att sjunga duett och bara släppt fram den gulliga unga tjejen som alldeles briljant framförde flera nummer ur Duke Ellingtons "Sacred concert nr 2" till ackompanjemang av ovannämnda musiker, då skulle jag inte gnällt. Spela kunde de!

Att vråla för fullt i mick till pianokomp som inte är mickat, gör att man inte hör när man sjunger falskt för man hör inte pianot. Måste ha varit så - och då hjälper det inte om duettkamraten sjunger rätt. Hade det varit på radio hade jag stängt av fort och sagt några fula ord om tondöva amatörer och plåtskrammel. Och detta Katzenjammer varvades alltså med skönsång.

Jag hade svårt att hålla masken när det lät som värst och när en körkompis bakom mig, som led lika mycket, petade mig menande i ryggen, fick jag bita ihop och tänka på min roll som kulturtant. Såna får inte bryta ihop av fniss när nån sjunger falskt.

Aktuell matrapport: Till kvällsmat hittades några brödbitar i frysen, en konservburk med tonfisk och en öppnad burk tapenade fanns längst in i kylskåpet. Kunde varit värre. Men nu ekar det i kylen. Finns bara en halv liter filmjölk kvar till frukosten i morgon. Och jag har förstått vinken: nästa gång maken ska vara gräsänkling i två dagar ska jag proviantera - så jag får nåt när jag kommer hem.
Det låg ett paket glass också! Det får avrunda denna sommarmatsdag.
(Tack Bodil för roliga bilder!)

11 kommentarer:

Morgondimma sa...

*fniss* eller ta med doggybag från där du har varit *L*

Anonym sa...

Skrattar.... Såna karlar är inte "knapsu"

Bloggblad sa...

"knapsu" - det får du nog översätta...

Doggybag - ja, varför tänkte jag inte på det?

Cornelia sa...

Vad har hänt? ingen mat, helt insnöade?

Anonym sa...

Eftersom han verkar vara teknikintresserad kan du ju sms:a en handlingslista till honom i lagom tid innan du åker hem igen.

Knapsu betyder väl omanligt eller nåt liknande. Blev känt utanför Tornedalen pga Populärmusik från Vittula.

Anonym sa...

Hi, hi. Mkt bra serie:)

Anonym sa...

Gissa hur det såg ut i vårat kylskåp när jag kom hem efter två veckor? Rätt svar: ganska så tomt! Julkakorna i frysen hade tagit slut, vilket bara var bra för min del. Men nu är det storhandlat och frysen ser ut som den brukar när jag finns på plats. Men de hade ju överlevt och såg ganska välmående ut, trots ett luftigt kylskåp.

Bloggblad sa...

Bra tips med SMS!!!
Helt igensnöad var han inte - kanske bara lite mentalt. Njöt av att slappa hemma i ensamheten... åt upp det sista och är inte van att tänka "handla handla handla". Och så tar det en stund att få igång bilen och skrapa rutor - för bara lite mat....

Meru: välkommen hit!

Monica med yffen sa...

Har ni ingen ICA-butik med hemkörning i närheten? :) Det kanske skulle löna sig för den butiken om du nu ska ut på en massa kul på egen hand.

Anonym sa...

Tack "En liten tant" för förklaringen. Jag tror att min är mycket sällsynt varelse. Han fixar det mesta. Saknar honom nu... han har åkt på tjänsteresa till Idre. Han har bra jobb som lärare..

Bloggblad sa...

Gunnel: Jo, det finns nog måndagsexemplar av musiker också... själv trasslade jag in fötterna när jag spelade orgel, så det blev ingen examen.
Monica: Bra tanke det där med ICA...för det blir ju några resor under våren...
Anne-Maj: Jag är nöjd med min också, han kan en himla massa andra saker som inte jag kan. Men planera matinköp... nej, det är han inte bra på.