Statcounter

söndag, januari 29, 2006

Ännu svettigare...

Inte bara Monica med yffen och Eva kör med frågor. Även Annika Bryn tar sats. Och när jag ändå sitter här. (Och så kan jag skjuta upp det jag borde göra – för skjuta upp är jag bra på!)

Fem saker jag är bra på:

1) Att hitta på orsaker till varför jag ska slippa göra sånt som jag borde. T.ex. städa, stryka, baka. Här snackar vi Kreativitet! Född ur lättja...

2) Prata tyska. Inte skriva, men prata. Eller sjunga: Sag 'Prosit', sag 'Prosit' der Gemütlichkeit! (Bayerns nationalsång) eller: Da trink' ma' no' a' Flascherl' Wein...

3) Hitta på. Jag sprutar idéer på beställning. (Men jag tar betalt fr.o.m. nu!)

4) Rimma. När jag har sångprojekt på gång tänker jag metriskt på rim. Gôrjobbigt kan jag meddela. Inte ett dugg charmigt, blir lite åt tvångstankehållet – men när jag får till rätt knorr på rimmet är jag salig.

5) Oj – redan framme vid slutet – jag som kunde hållit på till 100…. (Och om det hade varit ”vad jag inte är bra på” kunde jag hållit på till 1000.)
Jag är en bra körsångare. Har ingen soliströst men är bra i sopranstämman, läser noter, hittar tonerna och törs.

Kom igen nu tjejer! Nu får ni igen för alla frågor:
Anne-Maj
Mamselamsen
Gagga
Eva
Monica med yffen
och den som vill…

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, jag som just kom hit för att påminna dig och så har du redan svarat! Roligt!

Monica med yffen sa...

Svarat och klart.

Vi på Kantarellen sa...

Oj, dett blir ju as-kalas-enkelt. Fick man bara skriva fem punkter? *hybris*

Anonym sa...

Oj oj, dom verkar vara roligt och nyttig övning för mig. Jag tar genast frågorna!

Anonym sa...

Jag tar frågorna! Ska fundera medan jag hänger i tvättstugan.

Miss Piggy sa...

Haaa...visst är det nyttigt att kika lite på sig själv, för att se om man är bra på nåt! Du har ju många fina sidor, tycker jag!
:)

Bloggblad sa...

Jag flinar åt Mamsen - kunde just tänka mig att hon är i samma klass som jag...:) Båda borde vi nog ha "självironi" högt på listan.

Ni andra: visst är det nyttigt - att tänka åt båda hållen. Alltför ofta snubblar jag bara på bristerna som tycks torna upp sig.

Lyckliga Grodan sa...

tyska.. det har jag kunnat.. och nu när barnen kan engelska pratar jag och maken tyska (han undervisar i tyska)när vi inte vill att de ska förstå.. men jag är inte speciellt bra på det.. kan jag ju säga.. om jag ska vara diplomatisk..hihi..

Gagga sa...

Oj! Nu har jag utmaningar från tre håll obesvarade. Tre olika den här gången. Ska göra ett tappert försök i kväll när jag kommer hem.

Bloggblad sa...

Ja, det blir mycket. Nu får det nog vara bra för min del. Om det inte är frågor som lockar väldeliga... då kan jag alltid ändra mig.

Anonym sa...

Det blir kanske lätt så, någon börjar.....sen rullar det på. Lista efter lista efter.....Jag ska skriva ner vad jag är bra på - för det är en nyttig uppgift emellanåt.

Gagga sa...

KLAR!!! Tror inte jag gett dig nån läxa, så nu får du vara frivillig på mina 25 frågor!!!;) Kul va;)

Bloggblad sa...

Näe - snälla... och dom var så svåra...