Statcounter

torsdag, januari 26, 2006

nytt projekt
Det här börjar visst bli rena handarbetsbloggen, men om jag känner mig själv kommer jag snart att lägga undan stickorna. Om inte annat säger handlederna ifrån vilken dag som helst...
Här är en bild på det pågående projektet: pulsvärmare. Förr hette det handledsvärmare, men det låter ju nästan som "systerskor" - ve och fasa!
För att slippa göra flera stycken, har jag gjort vändbara - ihop med boan blir det rosa sidan ner förstås, ihop med ponchon ska det svarta lurvet synas.

Men nu ska jag värma mina två vetekuddar och ta med dom till soffan, sätta på lite lugn musik och titta på molntussarna som seglar förbi och vila handlederna - eller heter det "pulsarna"?

19 kommentarer:

Ilva sa...

wow bloggis! De har var ju haftigt lackra! Min aldsta dotter skulle kunna morda for ett par!!

Anonym sa...

Oj nu vågar jag inte titta in här! Grymma grejor! Kanske jag gör såna om 10 år:-)

Bloggblad sa...

Det är hur enkelt som helst. 2 räta, 2 aviga - sen har jag virkat 2 varv runt. Ullgarnet är betydligt enklare att jobba med än det där boagarnet som inte var ett dugg smidigt.

Monica med yffen sa...

De ser jättefina ut. Har aldrig stickat med rundstickor, det verkar svårt?

Humlan sa...

Jag testade pulsvärmare i dag, men den blev för stor, så jag rev upp den igen. Nu fortsätter jag med sneda halsduken och pulsvärmen får vänta...

Bloggblad sa...

Njae, Monica, fem stickor kallas väl "strumpstickor" - rundstickan är RRRUUUNNNNDDDD....:) *flinar elakt* Men iget av'et är svårt.

Humlan - jag måttade efter ett par för stora strumpskaft och tog lite färra maskor... mina är något smala men yllet är töjbart.

Anonym sa...

Hur lägger man upp maskor på en rundsticka? Nu snackar vi bara handarbeten:-) Liknar syjunta nu..

Bloggblad sa...

? Jag kommer inte ihåg. Det är 20 år sen - men jag tror att man gör precis som vanligt och bara stickar på runt runt. Alltså lägger upp på dubbla stickor för att få det elastiskt.
Vi får ta en virtuell kaffekopp då...

Anonym sa...

Vilka häftiga! Är det virkade det rosa? Jag har sådana med pärlor på. Har inte stickat själv, vågar mig inte på det. Hittar du på dina mönster själv? Var får du ide'erna ifrån?

Bloggblad sa...

Tack Eva! Ja, det rosa är virkat. Har sett att grannen har med pärlor... men jag hittar nog på nåt annat "eget". För idéer... ojojoj - dom ploppar upp så jag måste hålla tillbaka med våld!

Gunnel sa...

Jättefina....smart idé att kunna använda dom åt två olika håll!

Vi på Kantarellen sa...

Vad de heter? Jag tycker vi slår ihop de olika orden och kallar dem för "handlarna"

Anonym sa...

Oj så duktig du är! Jag klarar max av lite aviga och räta fram och tillbaka några gånger, sedan tröttnar jag.

Monica sa...

Ta-da! Jag har skaffat ett Bloggerkonto! Måste bara testa att det funkar. Här på nya handarbetarbloggen :-)))

Anonym sa...

Jag har precis kommit igång med en kofta i lin blir jättefin .Men jag har nästan glömt hur man stickar med avmaskningar och så ,Man ska ju heller aldrig läsa en beskrivning i förväg.Kul är det tror det är 15 år sen sist!

Bloggblad sa...

Monica, akta dig för sjutton! Rätt som det är sitter du och stickar halsduk!

Babsan: Jag såg han den där med krulligt rosa hår... men ser i din blogg att du är en "Barbro". Välkommen! Från Uppsala och allt... (såg du mig för en vecka sen...?:)

Anonym sa...

Muddar!
Tack för svaret på min blogg alldeles nyss...

Bloggblad sa...

Just det! Muddar heter det förstås. Lösmuddar. Härligt ord!

Jag ska kolla med maken - han har sysslat med datorer sen de första pc:na kom - han borde veta.

Stickbloggen sa...

Så kreativt att komma på vändbara muddar, det var ju görsmart som man säger i Göteborg, och snygga färger!

Ett tips jag såg nånstans var att sticka små påsar som man kan lägga sydda påsar av t.ex lakansväv fyllda med risgryn till små minvärmare för händerna till jackfickan... värm rispåsarna bara 2 x 15 sekunder och stoppa in i en yllepåse som du stickat själv, kanske med mönster på, och ha dem sen i fickan att värma händerna på..
¨
något till den lilla frusna flickans händer kanske?