Statcounter

måndag, februari 06, 2006

Fler än jag...

... har tröttnat. Så jag behöver inte gnälla över snön och kylan och isen som aldrig tycks ta slut. Marskatten har redan skrivit om eländet. Jag instämmer. Och gläder mig åt att kunna lära ut lite slarvtips om hur man skottar uppfarten till huset... :)

Så jag slipper gnälla om hur bökigt det är att ta sig fram med full vinterutstyrsel, om långfillingar som vrider sig runt benen medan byxorna vrider sig åt andra hållet och får gången att bli som i mardrömmarna när man inte kommer någonvart, om fårskinnsmössan som gör mig så oigenkännlig att ingen hälsar...

10 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Kom just hem från jobbet. Det var vidrigt på landsvägen, oplogat och fruktansvärt slirigt. Var nästan gråtfärdig men klarade det. Puh!

Vi på Kantarellen sa...

Skönt, då behöver inte jag beskriva det. Jag kanske bara länkar till dig och instämmer.

Anonym sa...

Ja och tänk, nu har eländet frusit på också! Stor risk att dratta omkull och slå sig halvt fördärvad också. suck

Vonkis sa...

och små små virvlande snöflingor som kryper in under kappan vid halsen...

Bloggblad sa...

Ja, hu! hu va? behövs också...
Så enkelt det blir att bara sticka iväg på sandaler, utan kappa, mössa, vantar, raggsockor...

Anonym sa...

Håll ut tjejer! Det kommer bättre dagar. Från en sängliggande Frösöbo, som just nu inte bryr sig om yrsnön utanför fönstret ( det beroende på matthet ).

Anonym sa...

oj, jag som älskar snön...vågar man yttra sig om det här inne, snöbollskriget är kanske i full gång...jag hejar på dig trots pälsmössa och vridna kalsingar, du...det går mot ljusare tider ..trots allt...kramelikram

Bloggblad sa...

Jag tycker egentligen om vintern, men i måttlig mängd. Nu är jag trött på när det börjar om med snöstorm och -16 grader efter att det varit vårkänning

Anonym sa...

Letar förgäver efter dina skottningstips. Kattfan gnäller för att inte hela tomten är skottad, jag som har göra med att se till att vi kan hålla kontakt med omvärlden.

Bloggblad sa...

Okej Uffe! Så här gör vi hemma hos Bloggblads:
1) Man kör med bilen flera gånger fram och tillbaka på uppfarten.
2) Man trampar upp en gång fram till soptunnan.
3) Man trampar upp en gång till garaget (=frysboxen)

Svårare är det inte. Att vår bil är parkerad ca 3 dm ovanför markytan spelar ingen som helst roll. Snart är snön bortsmält... :)