Statcounter

fredag, februari 24, 2006

Kurs i Ramkvilla

Tisdag förmiddag – på plats i god tid vid Centralen i Norrköping för avresa. Förväntan byttes med tiden till enbart väntan. X2000 från Sthlm var 50 minuter försenat, vilket innebar att jag med god marginal skulle missa anslutningen i Nässjö mot Vetlanda där Eva och jag skulle haft en dryg timme på oss att luncha.

Nåväl, det var inte så allvarligt för min del, värre för tjejen bredvid som åkt nattåg från Sollefteå för att ha två timmar på sig att gå på anställningsintervju utanför Kalmar. Snabbt räknade hon ut att hon skulle gå på tåget tillbaka innan hon ens kom fram till intervjun… Hon avbröt resan i Nässjö och travesterade räven: det var nog inget bra jobb i alla fall… och vände norröver igen.

SJ bjöd oss Vetlandamissare på lunch på hotellet i Nässjö, vi klev på nästa buss mot sydost och jag fick åka taxi sista 3½ milen till Ramkvilla… till en kostnad av det totala biljettpriset för hela min resa, men det stod SJ för. Jag kom fram 5 minuter efter kompisen som inte drabbats av försening.

Det kändes trist att se alla timmerhögar, så många skogägares livsverk och pensionsförsäkringar, liggandes till ingen nytta, överallt nya högar. Först nu har jag fått ett begrepp om skadorna, det som ligger som ett svartvitt streck längst bort på bilden här under, är ett jättelik upplag med timmer, samma ställe finns i närbild på collaget. Ramkvilla är inte stort. Ett värdshus, en kyrka, en skola, en affär och lägenhetshotell. Vi skulle intaga minst 2 måltider på det fina värdshuset nere vid sjön och såg fram emot lyxmat i skön miljö. Men kocken var på semester och värdshuset stängt… Två kreativa damer låter sig dock inte slås ned av kocksemester. Det fanns affär i byn och kök i vår lägenhet, dessutom var som bekant delar av kursmaterialet i flytande form och vi fick en suverän middag!

Nu tror ni jag skämtar om detta med kurs, men vi har verkligen arbetat och fått mycket gjort och dryftat frågor som uppstår kring våra ganska snarlika områden. Idéutveckling av hög kvalitet i många timmar, både sittandes i sköna fåtöljer, i köket vid laptopen och gåendes i den snöiga och skogfattiga naturen. Det senare är Gudruns fel.

Massagen på Ramkvilla spa var verkligen härlig, men den gungande floatingen kommer jag att radera ur minnet för att inte drabbas av sjösjuka igen. Damen på hotellet fick dåligt samvete för att hon glömt meddela att värdshuset var stängt, så hon ordnade lunch åt oss på ålderdomshemmet… gamlingarna tyckte säkert det var kul med två okända glada damer, vi hade svårt att hålla fnisset borta med tanke på hur vi tänkt oss det hela. Rollatorparkeringen kanske inte syns bakom mig, men den fanns!

Jag har fått löfte om att länka till min kompis hemsida, säkert finns det många som är intresserade av hennes verksamhet. www.mobbning.se

Vi träffade på en dam med en bildskön verksamhet när vi promenerade och blev inbjuda i hennes för säsongen stängda affär. Här är några bilder därifrån.

18 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Det ser fint ut.

Det ska hända lite oförutsedda saker för att få lite extra krydda till det, eller hur?

Ni verkar i alla fall ha haft det bra och fått en hel del gjort, vad jag förstår.

Vi på Kantarellen sa...

Låter som en as-kalashelg, trots ett stängt Värdshus.

Så vad lärde du dig?

Bloggblad sa...

Monica: visst blir det lite roligare med det oväntade!
Mamsen: Jag förstår att du tror att jag redan kan allt och att du därför undrar...:) Men jag avslöjar inte vad jag lärt mig. Lite hemlig kan jag väl få vara?

Bloggblad sa...

Förresten, Mamsen: Tisdag-torsdag räknar jag inte som helg, även om det kändes så... :)

Anonym sa...

Tack för bilderna, dom retades lite. Speciellt den där laxbitarna. Trots jag åt laxpytt nyss. potatis, lax med oregano. Gott. Vi ser säker resultatet snart av ert hemliga arbete eller?

Anonym sa...

Låter spännande med ert arbete. Synd på värdshuset men äldreboende...ja varför inte!!

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Jodå, det kommer inte att gå spårlöst förbi när den dagen kommer!

Eva: Kanske lika bra att vänja sig?

Anonym sa...

Man behöver sina egna saker att göra - utan familj. Bara göra det som man verkligen vill. Klokt - av dig att dra iväg. Men att stänga in sig i en "balja" med vatten - NÄ! Förstår att du inte gillade det. F ö tycker jag det lät mysig alltihop.

Anonym sa...

Ska hålla ögonen öppna på AB och Exp löp..

Komma ihåg Ramkvilla, enda affär och kolla in.. otroligt fint. Men måste fråga.. Vad fick PGW konkurrens? Stod i Mamsam blogg, och jag dummerjöns, förstod ingenting:-)

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Tänkte bara på att konkurrerade om att vara blekgrön kvinna när jag kom upp ur tanken...

Anonym sa...

Vilka väggar!Imponerande...

PGW sa...

Blekgrönt är vackert så det så .... *desperat*

Anonym sa...

Det var säkert en upplevelse att minnas!
Å så många vackra foto!

Anonym sa...

Trevlig läsning och fina bilder!
Jag blev lika tagen av effekterna av Gudrun när jag åkte tåg genom de värst drabbade områdena. Ofattbart vilken förödelse.
Tack för länken till mobbing.se Mycket intressant!

Batbut sa...

Låter som det var en totalupplevelse på alla de sätt...*s*

anna sa...

brandstation! coolt =D

Bloggblad sa...

Nog förstår du Anna att jag tänkte på dig?

Batbut och Rita: Ja, vi har bestämt oss för att göra om det.

En liten tant: tack! Jag ska hälsa till Eva!

Miss Piggy sa...

Gud så vackra saker på bilderna!
Massagen hade jag gärnat haft oxå.. vilket äventyr du fick uppleva.. det låter fasligt kul iaf!