Statcounter

torsdag, mars 02, 2006

Jag gillar små apparater...


... så det är inte apparater i allmänhet jag är sur över i dag. Mp3-spelaren, minidiscen, mobilen - jag klarar dom galant. De här fyra klarade jag tidigare också - men det är dom rackarna som ger mig raseriutbrott om kvällarna sedan i måndags. Ett alternativ är att skippa tevetittandet helt och hållet - men vissa program vill jag faktiskt se.

Förut gick en till teven, två till olika boxar (in- eller urkopplade enligt makens olika idéer (han älskar att koppla grejer - ett gissel i sig, men det är inte SVT:s fel...) ) och en till videon. Hur lätt som helst. Men nu - SVT1 med ena fjärren - SVT2 med den andra - en särskild knapp till Östnytt, en annan till riksvarianten - och om jag vill se TV3 vid teven där nere måste jag koppla om videon. Ljud och textteve är på den gamla fjärren...

Att se TV1, byta till Östnytt, sen till SVT2 och höja ljudet.... och vilket program som helst hinner ta slut innan jag hittat rätt fjärr och rätt knapp till rätt box - sticka samtidigt klarar inte ens jag - fast jag är kvinna. Att titta på ett program och spela in ett annat - det är så krångligt så det har jag inte ens försökt med än.

Och när bokstavsprogrammen tvingar bort mig från den ena teven, måste jag alltså se till att videon står på rätt program och gå ner till de andra två fjärrisarna som också styr var sina funktioner... hm... var fanns ljudet? Det är enklare att läsa en bok...

Va? Vad "bokstavsprogram" är? Det hörs väl? VM, EM, SM, IFK, AIK, OS...

21 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Har ni alltså digital-tv redan? Eller är det på det sättet ändå?

Vonkis sa...

Gud ske pris att jag bor i lägenhet och inte behöver engagera mig i digitalteveandet än.

Bloggblad sa...

MmY: Jepp. Här slog de av marknätet för TV2 i måndags, TV1 går fortfarande på det vanliga.

Vonkis: Oj, missade de att släcka ner ditt kvarter i Nrkpg? Eller sköter hyresvärden om allt sånt?

Anonym sa...

Den dära nr tre som du har, klarar jag inte av. Jag MÅSTE ta förstorningglaset. Jag sparkar bakut om vi skaffar ny apparat. Det går inte att läsa och lära mig nya fjärrisar. Huset TV:s fjärrkontroll kan jag klicka på i sömnen. Så det är andra problem här i huset.

Anonym sa...

När vi blev med nya kanaler så såg jag till att båda fjärrkontrollerna blev programmerade likadant (protesterade högt och länge till de inneboende programmerarna). Det kan ingen människa komma ihåg en massa koder och skit.

Jo, vi har digitala sändningar men inte digital tv, eftersom kabeltvnätet kodar om sändningarna till analoga innan de kommer till apparaten.

Gagga sa...

Avskyr de där fulingarna som ligger o skräpar.
Såg en rolig tecknad serie där en kvinna blev så trött på sin gubbe, så hon tog upp en fjärrkontroll o pekade/knäppte mot gubben som vips förvandlades till Sven-Erik Magnusson.

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Det är svårt för mig med att se de små tecknen, dessutom har de blivit fort avnötta på en del knappar och jag måste gissa...

Desirée: Det lät intressant - visste inte att man kan programmera om sin gubb... f'låt det var visst gaggas idé, sin fjärris, menar jag.

Gagga: Går det att få fram Leonard Cohen också? Lyssnar hellre på honom... :)

(Men jag vet hur ni har det där uppe i Värmland! Sätt två värmlännigar tillsammans i ett rum och de startar ett dansband...

Anonym sa...

Oj oj, du får ju nästan ta ut semester för att få kika på tv´n.

Gagga sa...

Det finns säkert en fjärrkontroll som kan förvandla gubben till Leonard Cohen också. Skulle också föredra den, men den är givetvis mer komplicerad ;)

Bloggblad sa...

rita: Det är hela 5 veckor kvar till nästa lilla lov... de skulle lagt om det här före sportlovet så jag haft tid att lära mig.

gagga: Jo, det är klart. Det innebär ju en flygresa då...

Anonym sa...

Men varför måste fjärrkontroller vara så himla fula? Kan ingen bry sig om att designa något snyggt i den vägen? Leonard Cohens sångröst i gubben skulle inte vara så dumt. Hur ska man koppla ihop apparaterna för att få så? Väntar med spänning på att få veta mer här i bloggvärlden....:-)

Bloggblad sa...

Vi kanske ska virka små fodral...:) (Jag bara SKOJAR!!!)

I dag var jag ensam hemma och tänkte titta på Nanny Fine till kvällsmackan... Leonard Cohen hade glömt meddela att han hittat på nån liten finess som skulle petas in... GGGGRRRRRRRrrrrr vad arg jag var... "Programmet är kodat eller sänds ej"....

Leonard Cohen? Njaeo... nästan lite lik, rynkig och med nerdragen mössa... sångröst? Har inte kollat än.

Bloggblad sa...

Välkommen hit förresten, Londongirl! Jag har stött på dig förut - när startar du din blogg?

Anonym sa...

Ja du, det var inte lätt att byta kanal hos er ;-)

Men du sitter väl inte och leker med dem nu, eller du kanske har diskat klart? :-)

*kram*

Anonym sa...

TACK! Känner mig välkommen. Är här ofta och läser. Min blogg ja....Hm...hur lång tid går man och är "gravid" med en blogg innan den föds? Men det verkar som den i alla fall kommer att bli till. ;-)

Bloggblad sa...

Miriam: Sen jag skrev inlägget har det hörts många fula ord i bloggbladska palatset... men nu är jag snäll igen.

Londongirl: Själv var jag gravid nåt halvår. Trodde att jag skulle hålla på ett par veckor, för jag räknade med att ingen skulle vilja läsa... Jag är fortfarande lika glatt överraskad varje dag när jag öppnar inboxen!

Anonym sa...

Herregud vad teknisk du verkar vara! Jag har fullt sjå med en fjärrkontroll till teven, en till boxern och en till dvden.
Jag är helt hopplöst ointresserad av allt sånt och vill bara trycka på en fjärrkontroll, men sådana bekvämligheter existerar tyvärr inte längre.

Bloggblad sa...

Marskatten: Det vill ju jag också!!!! Jag blir ju galen av att behöva sitta med en i varje hand - och så är det en tredje...eller fjärde som gäller.
Jag är bara teknisk med mina små musikfinessmaskiner.

The Female Dinousaur sa...

Digital-TV i all ära
men det ska väl gå att lära

Titta! Jag rimmade!

Vonkis sa...

Jag tror att min hyresvärd har varit duktig och tagit hand om allt digitaltevande för jag har fortfarande alla kanaler. Fast jag bor ju i hyreslägenhet och då tror jag att värden ska sköta allt sånt.

Bloggblad sa...

Vonkis: Det låter enklare att bo i hyreslägenhet... med både teve och skottning..

Biggis: Du har talanger, det ser jag!