Statcounter

fredag, mars 10, 2006

T G I F


Ganska stor skillnad på färger i olika ljus. Det rödlila hamnade visst lite i skuggan, men tro mig! Det är superläckert med pärlorna som skimrar i röd-blå-lila.

Mitt extra goda fredagshumör beror på att jag varit och lyssnat på tre proffsmusiker som ska kompa min barnkör nästa söndag. Vi ska framföra en musikberättelse som jag skrivit texten till. Killen som skrivit musiken är inte hemlig, han är proffs, men namnet skriver jag ändå inte här. Musiken var färdig förra året till uruppförandet i Sthlm, men noterna är justerade och något förenklade - och kom med posten idag. Det är så otroligt härligt att jobba med proffs som kan och gör rätt direkt, jag älskar mina glada amatörbarn, men vilken känsla när det stämmer rakt över utan omtagningar och felspelningar och frågor... WOW!

Så idag blir det soffasovning utan musik, jag hör fortfarande flöjtstämman i huvudet...

14 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Vad härligt det låter. Men du är ju också proffs.

Humlan sa...

Ah, nu ser jag färgerna! Och jag förstår vem som ska ha den ljuva rosa! De andra färgerna skulle jag gärna vilja ha! Jag anar den rödlila med de spännande pärlorna på (har funderat på att testa att sticka med pärlor, men har inte gjort det än.

Jag har garner att hämta ut på garnaffären (i st f pengar) och funderar på jeansgarn, tycker att det blir så fint när det fäller färgen och blir slitet som ett par jeans. Men då ska jag sticka något "riktigt" med ett mönster, förmodligen en tröja eller kofta. Men det får vänta lite, just nu är det en sjal i ganska tunt garn, som ligger i TVsoffan (kan ju inte titta på TV utan stickning...).
...en vacker flöjtstämma... mmm, den ska man inte störa!

Anonym sa...

I mina ögon/öron är du proffs! Både på musik, texter och garn.

Bloggblad sa...

Humlan, jag är supernyfiken på hur det kommer att funka med pärlorna. Återkommer.
Just nu letar jag efter tjocka stickorna som modern städade bort när barnbarnet var här... totalt borta är dom.

MmY + A-M: Tack. Jo, jag är nog proffs på det jag gör, men alltför ofta sliter jag med barn som ibland är motvilliga brummare...
Dock inte i barnkören!!! Där brummar ingen, men där lägger man sig ner och tröttnar ibland...

Anonym sa...

Det är kul med barn och körer, de kör sitt eget race ibland. Minns när barnen var mindre och sjöng i barnkören. Alla dessa små, som kunde peta näsan, titta upp i taket, vinka till mamma....allt medan de sjöng för full hals - eller helt glömde bort att sjunga. Jag tyckte det lät underbart. Och de var härliga att titta på.

Humlan sa...

*skrattar igenkännande* Min mamma klagar på att det kan ta månader att hitta allt som jag städat bort när jag har varit där.

Gagga sa...

Ja där ser man ljusets betydelse.Har haft ett schå att få rätt färger på mina väskor i bloggen.
Blir sugen på riktigt maffigt rosa när jag ser ditt lurvgarn.

Bloggblad sa...

eva: Ojdå, jag kanske inte ska lära dom att stå fint och inte knörvla ihop kjolen....?

Humlan: Mmmmm... och förr hade jag mamma som kom hit och städade bort saker... Där har vi en fördel med att inte städa. Grejerna ligger kvar!

Gagga: Det är så gulligt att sticka i, men jag får ont i handlederna, lillbarnet kommer förbi här i morgon och då vill jag ha den klar.... stickar så det slår gnistor.

Batbut sa...

Om Du behöver en svensk variant på Nina Hagen så ring mig! Barnrösterna kommer framstå som än mer änglalika i jämförelse med min spruckna & falska stämma... Men högt låter jag *s*

Bloggblad sa...

Batbut: Om du har kasslerfodral på benen dessutom, då är du hjärtligt välkommen. Ingen kommer ens att se om flickorna knörvlar, vinkar eller petar i näsan... :)

CV sa...

Kombinationen proffs och amatörer kan vara mycket spännande och berikande för alla parter.
RS
kulturbloggen.com

Vi på Kantarellen sa...

M A F F I G T !

Elisabet. sa...

Lyckliga dig som får arbeta med musik! Under hela min skoltid älskade jag musiklektionerna; men läraren tog effektivt död på all sångglädje. Vi skulle sjunga upp en och en oc jag var så blyg och vägrade i sten ..

Kring jullovet sjöng vi i kyrkan. Vi hade övat Det stårlar en stjärna och jag fick behärska mig för att inte gråta var gång vi övade .., det var så ofattbart vackert. Och SOM jag längtade tills det var dags för orgel och allt; på riktigt.

Då fick jag mässling och fick ligga hemma i sängen.

Och hemma spelades bara radio.

Att sjunga i kör .., kunna spela ett instrument eller växa upp i en familj omgiven av musik .., det måste vara en alldeles ofattbar gåva.

Bloggblad sa...

Mamsen: Är det att sitta hemma och sticka vid teven som är maffigt? I jämförelse med att glassa runt i Hollywood????

CV:Jag är övertygad om att det blir succé nästa söndag.

Elisabet: Kunde du inte letat upp nån annan kör? Uttråkade musiklärare kommer det att finnas fler av framöver för det satsas inte särskilt mycket pengar på extra musiklärare - och det är ett himla tungt jobb! (Ska vara roligt för alla hela tiden och passa alla smakriktningar samt dem som inte alls vill....)