Statcounter

lördag, april 22, 2006

Fattar inte

Det finns många saker jag inte fattar. Men en sak fattar jag mindre än annat. Alltså:

Där jag promenerar på gamla järnvägsbanken, en kilometer från bebyggt område, finns det breda diken, mängder med högt gräs och åkrar. Och i bäckravinen där snokarna bor i gräset (dom var inte ute idag- inga bilder Mette och Eva!) ligger det flera stycken väl ihopknutna hundbajspåsar.

Om man bemödar sig om att ta med en påse och böjer sig ner och plockar upp skiten (där den f.ö. inte stör någon mer än möjligen snokarna) och knyter ihop - varför slänger man den sen bara utan vidare? Det fattar jag inte.

14 kommentarer:

PGW sa...

Jag fattar inte heller. Och jag är hundägare. Men det är mycket jag inte förstår som andra hundägare gör.

Väntar på snokbilder!
(kanske går det att göra en snygg väska av dem ...)

Monica med yffen sa...

Håller också med. Hundpåsar överallt, hundskit överallt.

Har aldrig låtit bli att plocka upp efter yffen - förstår inte att folk bara kan låta det ligga.

Bloggblad sa...

Maken löste frågan. Han tror att hundarna skiter längre upp mot husen, de tar upp och slänger påsen i ormslänten för att slippa bära den ända hem.

Jag som inte har hund tycker det skulle kännas läbbigt att plocka upp skiten också... men det är klart att man ska ta sitt ansvar.

Cornelia sa...

människans vägar äro outgrundliga

Anonym sa...

Jag håller med! Fattar inte hur man kan göra sig besväret att ta upp bajset i en påse bara för att sedan slänga den i naturen! Bättre då att låta bajset ligga kvar i det fria?

Humlan sa...

Människor gör konstiga saker...

Vonkis sa...

Håller helt med marskatten. Plasten är ju skadlig för naturen. Hundbajset är ju inte direkt skadligt, mer otrevligt. Och så har jag för mig att hundar kan få mask av det, men är inte säker.

Äh

Det hela är så korkat.

Vid skolan jag brukar jobba extra i ligger det jättemycket hundbajs, precis vid skolan, härligt för de små barnen som inte alltid är så uppmärksamma på var de sätter fötterna.

Monica med yffen sa...

Nya forskningar visar att just småbarn kan få hjärnskador av hundbajs, allrahelst när så många hundar importeras till Sverige numera.

Hittar inte artikeln nu men det var inte länge sedan det skrevs om just det.

Monica med yffen sa...

Nu hittade jag länken:

http://www.expressen.se/index.jsp?a=551378

Bloggblad sa...

Fy fasen vad läbbigt. Så om små barn leker och stoppar saker i munnen är det alltså säkrare om man slänger skitpåsen... ;)

Anonym sa...

Jättedumt det där med både hundpåsar och hundskit som ligger överallt. Jag som har vovve kan i och för sig tycka att i vissa kommuner kunde det gott finnas fler soptunnor. Men att det saknas sådana betyder ju inte att hundägaren slipper ta ansvar...

Anonym sa...

Kanske en liten umattning i de små lederna i handen som leder till att påsen bara ramlar ur?

Eller en utmattning i hjärncellen: Visserligen tog jag upp träcket men var ska jag nu göra av den lilla påsen? Tänkte inte på det, jag är ju från Sundbyberg.

Bloggblad sa...

Karin: därute i spenaten där påsarna ligger, skulle det kännas lite fel med en soptunna för hundbajs.

ufan: Nej det är klart - om man är från Sumpan... jag fattar.

Elisabet. sa...

Sent på banan, men ändå.
När jag nyss hade flyttat till stan, rastade jag vår hund bl.a. längs ett nedlagt järnvägsspår.
En dag räknade jag till 14 svarta ihopknutna hundbajspåsar, så där en bit ifrån varandra.
Jag trodde inte mina ögon.
Då samlade jag ihop dem alla och byggde en pyramid; gick till affären och skrev en stor skylt som jag band fast på ett träd .. där jag frågade hur den hundägare är funtad som är så urbota dum att man knyter igen och sen lägger påsen i gräset!!
Dessutom finns och fanns det latrintunnor bara en bit ifrån och den var ALDRIG full, det vet jag eftersom jag lade dit cockerns svarta påse.
Och här utanför på trottoaren, inte långt från bageriet, ligger tre ihopknutna påsar. En av dem har jag haft som bild på min blogg, för övrigt ... ja, när jag var nog uppretad ..-)