Statcounter

måndag, april 10, 2006

Larvig titel...

... och larvigt omslag - det gick inte att vrida bilden eftersom inte bildprogrammet är installerat än - larvigt är fel ord. Det är gräsligt. Synd på en så bra bok. Jag hade aldrig valt den om det inte var för att jag var nyfiken på hur Göran Hägg skriver. Han har skrivit en bok om hur man skriver och då blir det extra intressant att läsa hur han själv gör.

Men - jag gillade innehållet! Har haft svårt att lägga den ifrån mig. Den handlar om fyra män som man får följa från gymnasietiden tills de blir medelålders. Extra kul att läsa om aktuella händelser och låtar som jag minns väl, gnola med i Beatleslåtar och komma ihåg klädstilen och... ja, allt. Hägg skriver med ett otroligt flyt och lägger in en hel del samhällskritik utan att bli det minsta tung. Och så se allt ur de fyras olika perspektiv.

Boken har några år på nacken, kom ut -90, och jag gissar att behållningen blir större om man läsare själv har det och minns 60-talet.

10 kommentarer:

Cissi sa...

Räcker 37 års livserfarenhet?
Har läst hans "Retorik idag" tidigare, den gillade jag, men jag visste inte att han skrev romaner.

Anonym sa...

Titeln? Jag ser sååå iiiilllla!

Batbut sa...

Nu har jag läst ikapp lite... Grattis förstår jag är på sin plats! Kul! Håller tummar och tår. Själv har jag fått 2 nej och 6 har jag inte hört något av. Men skam den som ger sig, jag kommer att nöta ned dem..*S*

Humlan sa...

Min bror hade Göran Hägg som föreläsare i litteratur, han var väldigt bra på det också. Jag har läst hans bok om retorik och den om Umeå universitet (kommer inte ihåg vad den heter... något med Boteå, tror jag...)

Vi på Kantarellen sa...

DEN boken måste jag absolut ha och jag tror att jag har åldern inne.

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Hjärtats diktatur. Och jag fattar absolut inte varför den heter så.
Jag har läst flera av honom, någon var lite väl spexig och tjosan, men en (minns inte titeln) var också väldigt bra.

Fr.Bokmal: Det räcker säkert. Om du inte minns allt själv har du nog hört talas om det.

Batbut: Tack, men det är inte klart än.

Humlan: jag har inte läst den om retorik, bara "Nya Författarskolan".

Mamsen: Det har du!

Anonym sa...

Språket verkar till intet förplikta
Det är märkligt när ett underbart ord som "dikta"
Också är början på diktatur
Eller hur?

Bloggblad sa...

Hakke:
Det är härligt att få
nåt nytt att tänka på
men det har faktiskt hänt
att jag på orden vänt
så det blir nytt och intressant
även för en härdad tant

Anonym sa...

Det var ett av de värsta omslag jag sett, men det ser ut som att det löst så man kan pilla av det innan man sätter sig på offentlig lokal.

Jag har valt att inte köpa böcker som jag velat ha för att de ser så billiga ut, framförallt pocket rån USA. Jag är en intellektuell snobb, vill inte att folk ska tro att jag läser kiokslitteratur:)

Bloggblad sa...

Välkommen hit, Magnus. Jag är också lite snobbig i det avseendet... men å andra sidan läser jag sällan så nån ser det. Och dessutom läser jag sällan sånt jag inte vill visa - mer än hos frissan och tandläkaren! Där är jag storkonsument av skvallerblaskor.