Statcounter

tisdag, maj 02, 2006

Känslosvängar

I dag svänger det med bara minuters mellanrum.

Först när jag kom hem blev jag #¤%&**- arg. Vår gata ska sopas och som vanligt har latmajan som inte vill betala för p-plats vid sitt hyreshus struntat i att det sedan en vecka finns stora skyltar med P-förbud SOPNING SKALL SKE TISDAG... och står som vanligt precis bredvid vår infart - och sen ryker skiten iväg fram till vår infart och blåser in där. Detta upprepas varje år - med olika latmaskar, mest damer. Med den skillnaden att jag i dag satte en lapp under vindrutetorkaren med en fråga om hon tänker sopa själv under sin bil. Och just medan jag skriver detta kör sopmaskinen... runt bilen... Sån nonchalans gör mig galen - själv bor hon 100 meter bort och slipper slira i gammalt grus...

Sen blev jag glad när jag fick posten! Ett jätterart tackkort från en bloggläsare som fick noter av mig - det sätter jag upp här vid datorn.

Och - när jag öppnade mailen blev jag förvånad... Ett mail från en sedan länge "försvunnen" kollega som kommer uppåt landet för gifta sig i sommar och vill att jag ska spela och sjunga solo på bröllopet... Nog förstår jag att hon inser att jag inte är så dyr som en "riktig" sångerska - men... hm... Ett litet bröllop i ett litet gulligt slottskapell... kan vara lite kul. Jag har bara spelat och sjungit på dop i det kapellet tidigare. Måste nog tänka på saken.

Nästa mail gjorde mig nöjd! Mitt manus i word-format har kommit fram till förlaget och nu är det på gång på riktigt. Inte för att jag tror att det går snabbt, men ändå... nu har jag gjort mitt.

Slutsumman = ganska okej. Om jag låter bli att titta ut på gatan... så då gör jag det. Låter bli, alltså. Jag lägger mig på soffan och tittar i taket i stället. Annars brukar jag titta ut på himlen, men taket och himlen har samma färg idag, så det kvittar.

12 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Anlita bärgningsbil?

Grattis till allt det andra i alla fall! Kul att boken är på gång och glöm inte att jag är den första köparen.

Anonym sa...

Hoppas att slarvmajan fastnar i en snödriva nästa år - eller ett mycket lokalt snöfall över hennes bil nu?

Spännande med manuset! Men du har nog inte gjort ditt än...

Anonym sa...

Jag sitter med dig och tänker surt på kärringen...

Härlgit med vykortet och förfrågan plus manuset!

Vi på Kantarellen sa...

I natt tar du kökskniven och går ut och gör ett och annat hugg i däcken. De hade i alla fall jag gjort. :-)

Annars verkar du ha det lika spännande hos dig som det är hs oss. K U L !

Bloggblad sa...

Mmy: klart jag inte glömmer!!!

ab: hm... jag menade inte SÅ! Det är ju nu det börjar - men jag har lusläst, tvättat, suddat, ändrat och lusläst igen, så jag har lämnat ifrån mig ett ganska färdigt manus.
Snötipset har vi prövat! För hon står ju ivägen för snöplogen också! Sonen skottade en gång upp mängder med snö runt... :) Efter det kom det en ny latmaskbil...

Mamsen: Kökskniven... du har lärt dig ett och annat i Nybro centrum...

Anne-Maj: lite voodo?

Vonkis sa...

Jag hötte med fingret åt bilmarodören och ger henne mitt onda öga. Det brukar räcka en bit i alla fall. Sånt där är lika irriterande som hunbajs på gatan.

Oj, nu börjar solen skina här utanför, det var inte i går, inte för mig i alla fall.

"Taaa fram det bästa humör du har när morgonsolen går upp." tra la la la

Hm, vart var jag nu?
Jo
Grattis och lycka till med allt det braiga. Vad är det för låt de vill att du framför under vigseln?

Anonym sa...

Glad att du blev glad åt mitt kort! Kände mig lite oartig som inte mailade och tackade med en gång. Men, det är roligt när det dimper ner något annat än räkningar i den vanliga posten också. :-)

CV sa...

Det är väl som livet, en del är sött och en del är salt och något beskt.
Spännande med ditt manus! Vill jag gärna höra mer om.
RS
kulturbloggen.com

Bloggblad sa...

Vonkis: Det var flera förslag. Men jag har inte tackat ja än...:)

Sanna: Jag blev verkligen glad. Det är så sällan jag får papperspost nuförtiden.

CV:Du har rätt - men det svängde fortare än vanligt. Och manuset lär det nog bli tjatat om rejält innan allt är klart... lugn, bara lugn. Flickbok för mellanstadiet.

Anonym sa...

Jag är glad att inte vårat tak har samma färg som himmelen hade idag :O)
Tror du hade en annan färg på skyn hos dig...annars är det ganska mörkt i ditt tak.

Låter spännande med bröllop och bok

Anonym sa...

Grattis till alla postiva saker i ditt liv. Angående bilmarodören - repor på däcken tycker jag låter som ett bra förslag!

Bloggblad sa...

Gunnel: Smutsvitt. - Tack. Det spännande vägs upp av väldigt mycket vardag, som väl är...

Eva: Se ovan... Men vad grymma ni är! Jag som tycker att en fräck lapp på rutan är mycket nog. Tänk på att här i stan känner alla alla - och vem vet vad hennes ungar straffar min bil med...?