Statcounter

torsdag, maj 18, 2006

Märkligt, kanske?

I går var jag på träff med andra läromedelsförfattare, vi satt och pratade om den superbra föreläsningen förra året av den otroligt rolige och intressante biologiprofessorn Sv.rr. Sjö....er (hit ska inte nån googla sig på sitt namn!) som faktiskt bor i en by utanför här... Och inte visste vi då att han skulle gifta sig med författaren V...ca L..n.

Då sa någon, att hans förra fru, Angela, som var lärare i konstvetenskap på universitetet dog ju så tragiskt för bara ett par år sedan....

Bloinnnkkkk sa det när min haka dunkade i bordet! När jag förstod... Det kan inte finnas två konstvetare som heter Angela i den byn och som dessutom dog för ett par år sedan. Alltså var det min kompis från mitt första år på universitetet... vi satt ihop, fikade ihop, snackade skit och hjälpte varann... dvs hon hjälpte mig eftersom tyska var hennes modersmål, men jag hjälpte henne att säga gra-vid och för-äldrar med rätt betoning... sen tappade vi bort varandra efter den kursen.

Inte ett dugg konstigt att han var gift med Angela, inte alls, supertrevlig och duktig och med en distanserad karisma. Men kontrasten! Jag som inte är professor i biologi och kan förklara hur man väljer sin partner utifrån grottmänniskan som lever kvar i oss... kan inte få ihop det. Jag känner inte V L personligen, men det jag har sett i teve av fnittret och flamset ger bilden av Angelas diametrala motsats. Och hakan är inte på plats än.

Jaha - och vad vill jag säga med det här? Det är ju ingen äkta "Lassie". Men det jag vill ha fram är att Livet i Verkligheten (ni vet, där det inte finns tv eller dator) är bra mycket mer spännande och motsägelsefullt än i dokusåporna!

(p.s. "distanserad karisma" det hittade jag på själv - låter rätt snyggt, va?)

14 kommentarer:

Vonkis sa...

Det har sagts förr men tåls att sägas igen.
Världen är allt bra liten ändå.

Lyckliga Grodan sa...

snyggt.. men vad betyder egentligen distanserad karisma..
och visst är det konstigt att sammanträffanden inträffar.. men kul.. oftast..

Anonym sa...

Ingen äkta Lassie kanske, men jag tycker dom blir bättre ju mer långsökta dom blir. Så den här var bra. Och visst händer de mest märkliga sakerna och sammanträffandena i verkligheten.

Bloggblad sa...

Lyckliga grodan: Jag tänker mig pondus, utstråling, själsäkerhet - men med tydlig distans! "Kom inte för nära - men titta och lyssna gärna på avstånd"

Humlan sa...

Det låter mycket snyggt, jag reagerade när jag läste det, att det var ett nytt uttryck för mig, sedan förstod jag varför jag inte hade hört det förr... :-)

Ja, visst känns världen liten och förunderlig ibland!

Morgondimma sa...

vi simmar alla i samma fiskskål

Vi på Kantarellen sa...

Skulle det vara logik, skulle Sephan och jag nog aldrig varit gifta. :-)

Men på nått vis funkar det... rent ologiskt.

Bloggblad sa...

Morgondimma: Det var ett bra uttryck.

Mamsen: Jo, men om Stephan till nästa fru tog en blyg liten viol, alltså din motsats... Det var valet av två så olika som jag häpnade över... eller förresten - det kanske inte var han som valde? Det kanske var nån av dom som valde honom?

Vi på Kantarellen sa...

Efter mig, skulle han förmodligen inte välja nån... bara njuta av tystnaden

Bloggblad sa...

Nu var du inte snäll, fr Rolfner! Men jag ger väl igen nångång...:) *gnuggar händerna och planerar*

Bloggblad sa...

Förresten, tror du inte att alla fattade det? Så mycket reportage som de har varit med i?

Anonym sa...

Ja jag såg kort på dom tillsammans nyligen... Jag tyckte det gick fort men kanske jag inte vetat det länge:-) Jag känner nu en Lassie:-)

Anonym sa...

..............Jag gillar Viveca Lärns humor - dvs den jag sett i TV, jag har inte läst henne. Men kan hon få ihop böcker är hon nog inte bara flamsig, för det krävs Ordning och Självdisciplin - titta bara på oss, Bloggblad! :-)

Bloggblad sa...

ab: Jag måste erkänna att jag inte är förtjust i böckerna - teveserien gick an - men det är för klämkäck humor för min smak. Jag är alldeles för kritisk till böcker där det genomgående finns två adjektiv framför varje substantiv. Det lilla, gröna huset med de stora, svarta fönsterluckorna...etc. sida upp och sida ner.

Jag har annars inte ett dugg emot att hon verkar flamsig, som person verkar hon kul, det var mer kontrasten till den föregående frun som var så slående. Där var det liksom inga extra leenden eller spontana kramar och definitivt inget flams eller fniss.