Statcounter

lördag, juni 03, 2006

Fars dag


Apropå sången strax nedanför, plockade jag liljekonvaljer i häcken idag. I vår häck... inte värt att säga "min häck" får då finns det väl de som får konstiga bilder i huvudet...

Och de konvaljerna dedicerar jag farsgubben som skulle fyllt 92 år idag om han levt. Jag hoppas han känner doften från dem. De står i en vas som mamma har målat. Jag blir mycket mer vemodig och nostalgisk på mina föräldrars födelsedagar än deras dödsdagar. Skönt att veta att de dog nöjda med livet och mätta på år.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det är snart 17 år sedan mamma dog, och jag håller med dig om att födelsedagarna känns vemodigare, på något sätt. Nu är det snart dags igen... artonde juni, och i år känns det betydligt värre än vanligt, eftersom jag är mitt uppe i en ny sorgeprocess, den efter min faster.

Så fint med liljekonvaljerna och din mammas vas. Väldigt fint foto också, speciellt skuggorna på duken!

Anonym sa...

............"Mätta på år" är ett så fint uttryck! Det visar att cykeln av liv och död är naturlig och inte nödvändigtvis en tragedi.

Jubbe sa...

Det är 11 år sedan min farmor dog 57 år gammal i cancer. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne. Jag minns henne som igår fast hon har varit borta i nästan halva mitt liv.

Bloggblad sa...

Det är stor skillnad när gamla människor dör. Jag unnar mina föräldrar att de slapp bli så gamla att de inte kunde leva sitt liv som de ville.
Men eftersom de var rätt gamla när jag föddes, tycker jag att jag var för ung att bli föräldralös runt 40.

Anonym sa...

När jag läste o liljekonvaljer och döda änniskor kom jag att tänka på en annan händelse som är lite likartad.

Det är alltid kul när människor har distans till vad dom gör. En äldre dam plockade liljekonvaljer på sin (och den avlidna makens) tomt och åkte iväg och satte dem på makens grav. När hon berättade om det sa hon: "Det här gillar XXX, han älskade de här blommorna som vi stal och planterade för länge sedan.Fast det förutsätter att han har möjligheten att komma upp och titta på dom men det kan man inte räkna med att det ska inträffa".

Anonym sa...

Vågar inte ta in liljekonvaljer i år. Jag får njuta av dom när jag går mina promenader. Det är så här att våran katt gärna går fram och nosar eller drar i blommor som står i vasar och då brukar dom ramla och då rinner vattnet ner i bordsspringan och ner på golvet och då skulle nog Bango gladeligen slicka i sig det vattnet. Det vore inte så bra. Jag får vänta tills nästa år att plocka dom.

qi sa...

Vad fint att du firar din pappa med liljekonvaljer och tänker på honom på hans födelsedag!

Vi på Kantarellen sa...

Jag firar också hellre min mammas födelsedag... det är ju inte så kul att hon dog dagen efter min födelsedag... Ja, det hade ju inte varit kul någon dag över huvudtaget.

Bloggblad sa...

Mamselamsen: Jag gapar! Vilket sammanträffande. Min mamma dog också dagen efter min födelsedag!

Mette sa...

Bilderna kom först på din rättelse... fick fantastiska bilder i skallen, hahahah!

Anonym sa...

Vackert &
Berör!