Statcounter

söndag, juni 11, 2006

Fördomar

Flera av dem som har "Word verification" har en liten rullstol bredvid. Man ska klicka och lyssna på siffror och skriva in.

Betyder det att man inte kan läsa om man sitter i rullstol? Här snackar vi grava fördomar, tycker jag. Dessutom - om man inte kan läsa, hur mycket glädje har man då av bloggar över huvud taget?

Jag sitter inte i rullstol - men min skrivbordsstol har hjul, så jag tillät mig pröva. Och insåg att om man inte kan läsa, så måste man i alla fall förstå engelska. Alltså, en blind (alt. illiterat) engelskspråkig som vill kommentera svenska bloggar... och sitter i rullstol.

Snälla - om detta passar in på någon av er, tala om det så jag kan sova lugnt och inte grubbla mer på det här.

7 kommentarer:

Humlan sa...

Nu vet jag inte om jag kan sova... alldeles förvirrad... förstår inte riktigt...Ska kunna läsa, men bara skriva siffror... och engelska och svenska...
Näe, jag förstår inte hur dom tänker!

Mikusagi sa...

Jaha, så det är vad den gör? Jag lyckad inte få den att fungera, beror det på att jag använder Mozilla Firefox?

Vi på Kantarellen sa...

Jag har alltid undrat vad den betydde... men inte provtryckt. Men det kan ju bero på att jag inte har några hjul på min stol.

The Female Dinousaur sa...

Om det nu är utrikiska siffror som rabblas - varför heter det då 'word' verification? Ord är bokstäver, siffror är... 'sifferkombinationer'. Vi talar nu alltså dessutom om vilseledande och missvisande information. Äh, jag rullar vidare... :-)

Bloggblad sa...

Humlan: Jag har också grubblat mycket för att se målgruppen framför mig.

Mikusagi: Säkert, mina vakter brukar hindra mig från en massa saker också.

Mamselamsen: Jaså du är inte på rullande fot?

Biggis: Helt rätt noterat. Dessutom - det är helt visst svårt att läsa de sjösjuka bokstäverna, men de skulle inte låtit två sjösjuka människor turas om att läsa siffrorna... Kan inte påstå att det blev lättare.

Klimakteriehäxan sa...

Den där rullstolen har jag också förundrat mig över. Kanske alla som bloggar ska betraktas som lite handikappade? Men då är det väl snarast socialt h. det handlar om, när vi sitter där vid datorerna och hackar. Fast det är klart, hjul på stolen har jag också...

Mette sa...

Hahahhahah! Vilken fundering!! = )