Statcounter

tisdag, juni 27, 2006

Lycklig

Just innan jag somnade efter maten hörde jag Bodil Malmsten på cd. "Det är fortfarande ingen ordning på mina papper". F.ö. en titel som passar utmärkt på mig...

Hon sa nåt om (fritt citerat ur halsovande minne) att man kan bli lyckligare av att städa ett skåp än åka till en paradisö. För om man inte blir lycklig av att städa ett skåp så har man i alla fall fått en skåp städat.

Det är vad har jag fått idag. Och känner mig faktiskt rätt lycklig... (Att jag borde ha hunnit med två skåp på en lång regning dag, det är en annan sak. Och dubbellycklig - vem orkar med det?)

21 kommentarer:

Cornelia sa...

Ett skåp är bättre än inget skåp. Så det så!

Humlan sa...

Man ska glädja sig åt det man har gjort, inte gräma sig över det som är ogjort!
(...det är mitt devis numera, jag orkar ju inte så mycket. ;-))

Cissi sa...

Det var väldigt klokt sagt av Malmsten. Om man nu ser lyckan som det ultimata sinnestillståndet. Min tre-åring verkar just nu se ilska och trots som det mest ultimata...

Source sa...

Lyckan är den kemiska formeln för verklighetsflykt. Den utlöses av olika händelser hos olika människor. En säkerhetsventil för stunder när vi bara vill se det ljusa - trots att vi självklart någonstans är medvetna om allt det andra.

Du har hittat din formel...för andra kan det vara att komma till landet...träffa mormor eller resa långt. Gemensamt har alla att vi behöver den verkighetsflykten. Lyckan håller oss gående. En egen liten belöningsmaskin.

Morgondimma sa...

Ett skåp om dagen så räcker lyckan läääänge *L*

Vi på Kantarellen sa...

Som sagt jag har fixa disken och tömt kattlådan.

Anonym sa...

Jag tror att Bodil Malmsten kommer från Bjärme i Jämtland. För många, många år sedan, på 60-talet, rörde sig min storasyster i utkanterna av hennes värld. Det skulle inte förvåna om BM har en egen blogg! Lev väl!
Latmask

Anonym sa...

Att jobba i lugn takt är aldrig fel...
Frostade av frysen igår,tänkte städa kylen idag,om jag orkar...

Visionary soul sa...

Det var praktiskt, klokt och härligt oromantiskt sagt av Bodil Malmsten! :-) Vad som helst som gör att man trivs lite bättre med sin tillvaro, är bättre än att känna sig sämre! Och var och en blir ju som bekant lycklig på sin fason... vilket är tur, för tänk om alla behövde exakt samma sak - det vore ju omöjligt att lösa! :-)

Jubbe sa...

Skåp? Hmm här läggs allt på hög eller i lådor...det ser väldigt prydligt ut åt hos mig... men under ytan råder det total kaos...glömmer alltid bort vart jag lägger mina prylar.

Anonym sa...

Latmasken:
Bodil Malmsten har en egen blogg (och jag tycker den är smått underbar): www.finistere.se
(Förlåt, bloggblad, att jag annonserar på din sida, men du gillar ju också henne + att du fortfarande borde vara lycklig över ditt skåp...)

Bloggblad sa...

Latmask: Jo, hon har en egen blogg, men det går inte att kommentera där eftersom hon fått obehagliga påhopp... *och så gör jag en min som kan tolkas...* Jag gillar det Bodil skriver - och jag gillar att höra henne läsa det. För även om jag läser själv, hör jag hennes röst...

Source: Klurig fundering - jag har funderat mycket på vad lycka är - och kommit på att jag är lycklig när allt är som vanligt och alla i familjen är friska. De där riktiga höjdarstunderna är rätt krävande - men iofs, hellre såna än motsatsen.

Jubbe: Hos mig är det ofta tvärtom - ordning längst in - och där vill jag inte stöka till, så jag slänger hellre saker på stolar och golv...

Och ni andra: Skönt att höra att det finns fler som kör sakta på semestern...
Man ska inte frossa: Ett skåp om dagen räcker...

Bloggblad sa...

Tobias: Ditt inlägg kom in före - fast jag fick det efter. Men det var bra att du kom ihåg adressen, för det gjorde inte jag.

Anonym sa...

Jag tycker att det är ett otyg att man inte ska få ha sin blogg ifred utan att få sura inlägg.
Jag har funderat lite över vad som får folk att bli så okänsliga på nätet - de kastar ur sig vad som helst i skrift. Som om mottagaren inte var en människa och inte hade känslor. Mycket egendomligt.

Bloggblad sa...

Tobias: Det är ju just det Leto anklagar mig för - men eftersom jag inte har en endast suck om vad jag gjort kan jag inte be om ursäkt. För visst kan jag ha skrivit nåt dumt nångång. MEN - den som har en blogg får ju också räkna med att alla inte stryker medhårs hela tiden. Jag räknar inte med det. Man får gärna tycka tvärtemot - men att skriva hur genomelak människa jag är - det är att gå ett steg för långt.
För jag tror faktiskt inte att det finns några genomelaka öht.

Bloggblad sa...

Tobias: Jag ska väl tillägga att jag efter 30 år som lärare och morsa har blivit rätt hårdhudad mot allmän kritik. Så just det här tar jag inte åt mig av.

Anonym sa...

Hård hud är bra att ha. Min hårdnar med tiden...

Anonym sa...

Bodil M ja, bodde inte långt härifråm som barn. Känner igen mycket i hennes senaste bok. Hennes blogg är fin, tyvärr kan man ( som du skrev ) inte kommentera där längre. Den känns lite halv utan kommentarer. Två skåp städade - härligt. Jag fladdrar mest runt och gör vad? Inget känns det som. Fast det gör jag säkert.....om jag tänker efter.

Bloggblad sa...

Tobis: jo, men ett par mjuka fläckar kanske man ska spara?

Eva: Mycket fladder blir det... men jag ska göra lite nytta här vid datorn - men stänga av mailen då...

Elisabet. sa...

Men bloggblad, du har skrivit så mycket så nu hinner jag inte med!!
Du som brukar vara så behärskad med sånt .. jag blir stressad och scrollar hela tiden vidare, allt medan Tre Tenorer sjunger tjusigt för mig.

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag tycker mig höra en rätt spydig ton här. Hm... Men visst är det härligt att ge igen!
Dina bloggmängder hinner jag dock inte ifatt. Och tänker inte försöka heller...:)